Re: [ovirt-users] Problems With VMWare Import

2016-04-01 Thread Michal Skrivanek

> On 01 Apr 2016, at 04:01, Charles Tassell  wrote:
> 
> Actually, I guess I can't: p2v doesn't work either (it hangs because when it 
> ssh's to the oVirt host and tries to run virsh there is a password prompt 
> which it apparently can't deal with.)

which output did you use? -o rhev? or you can try -o local I guess jsut to see 
it does something

> 
> Has anyone successfully imported a VM from a recent version of VMWare (ie 5.5 
> or later) into oVirt?  Is there any documentation on how to do so?  I suppose 
> I could just use something like CloneZilla to do it, but that seems like a 
> bit of a pain, especially since we have about 50 VMs to move...
> 
> 
> On 16-03-31 09:11 PM, Charles Tassell wrote:
>> Ah, that's a bit of a bummer but I guess I can use the p2v conversion for 
>> those instances.  I tried to convert another VM (this one without a 
>> snapshot) and got the error "virt-v2v is unable to convert this guest type"  
>> I'm guessing that the problem is that our VMWare VM's are an the v10 format, 
>> as I know a lot of tools have issue dealing with the newer format.
>> 
>> On 16-03-31 05:51 AM, Nisim Simsolo wrote:
>>> Hi
>>> 
>>> Can you please try do delete source VMware VM snapshot and then try to 
>>> import it?
>>> There is known issue for importing VMware VM with snapshot: 
>>> https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1172425 - [RFE]virt-v2v failed 
>>> to convert VMware ESX VM with snapshot
>>> 
>>> Thanks
>>> 
>>> Nisim Simsolo
>>> QE -Testing Engineer
>>> IRC: nsimsolo
>>> int phone - 8272305
>>> mobile - 054-4779934
>>> 
>>> - Original Message -
>>> | From: "Charles Tassell" 
>>> | To: "users" 
>>> | Sent: Wednesday, March 30, 2016 9:53:10 PM
>>> | Subject: [ovirt-users] Problems With VMWare Import
>>> |
>>> | Hi Everyone,
>>> |
>>> |This doesn't seem to be a bug in oVirt so much as in the
>>> | libvirt/virt-v2v tool it uses for importing, but I figured someone here
>>> | might have run into this issue before.  I'm trying to import some VMs
>>> | from my VMWare cluster and it's failing with a "file not found" when
>>> | trying to download the disk images.  I have files in the datastore like:
>>> |
>>> | systest-55-01-delta.vmdk4G
>>> | systest-55-01.vmdk  1K
>>> | systest-55-Snapshot1.vmsn4G
>>> | systest-55-flat.vmdk 40G
>>> | systest-55.vmdk   1K
>>> | ... bunch more small .vm?? files
>>> |
>>> | For some reason virt-v2v is trying to download a file called
>>> | systest-55-01-flat.vmdk which doesn't exist.  I'm assuming this has
>>> | something to do with the snapshots stored in the folder... Does anyone
>>> | know a way to deal with that?  Can I just delete the snapshots or is
>>> | that going to delete data stored on the VM since the last snapshot?  I'm
>>> | using virt-v2v 1.28.1 if that makes a difference.

you can try 1.32, it won’t help with the snapshot, but it might improve some 
things
binaries for el7 can be found here[1]

Thanks,
michal

[1] https://people.redhat.com/~rjones/libguestfs-RHEL-7.3-preview/

>>> |
>>> | ___
>>> | Users mailing list
>>> | Users@ovirt.org
>>> | http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>>> |
>> 
> 
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Problems With VMWare Import

2016-03-31 Thread Charles Tassell
Actually, I guess I can't: p2v doesn't work either (it hangs because 
when it ssh's to the oVirt host and tries to run virsh there is a 
password prompt which it apparently can't deal with.)


Has anyone successfully imported a VM from a recent version of VMWare 
(ie 5.5 or later) into oVirt?  Is there any documentation on how to do 
so?  I suppose I could just use something like CloneZilla to do it, but 
that seems like a bit of a pain, especially since we have about 50 VMs 
to move...



On 16-03-31 09:11 PM, Charles Tassell wrote:
Ah, that's a bit of a bummer but I guess I can use the p2v conversion 
for those instances.  I tried to convert another VM (this one without 
a snapshot) and got the error "virt-v2v is unable to convert this 
guest type"  I'm guessing that the problem is that our VMWare VM's are 
an the v10 format, as I know a lot of tools have issue dealing with 
the newer format.


On 16-03-31 05:51 AM, Nisim Simsolo wrote:

Hi

Can you please try do delete source VMware VM snapshot and then try 
to import it?
There is known issue for importing VMware VM with snapshot: 
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1172425 - [RFE]virt-v2v 
failed to convert VMware ESX VM with snapshot


Thanks

Nisim Simsolo
QE -Testing Engineer
IRC: nsimsolo
int phone - 8272305
mobile - 054-4779934

- Original Message -
| From: "Charles Tassell" 
| To: "users" 
| Sent: Wednesday, March 30, 2016 9:53:10 PM
| Subject: [ovirt-users] Problems With VMWare Import
|
| Hi Everyone,
|
|This doesn't seem to be a bug in oVirt so much as in the
| libvirt/virt-v2v tool it uses for importing, but I figured someone 
here

| might have run into this issue before.  I'm trying to import some VMs
| from my VMWare cluster and it's failing with a "file not found" when
| trying to download the disk images.  I have files in the datastore 
like:

|
| systest-55-01-delta.vmdk4G
| systest-55-01.vmdk  1K
| systest-55-Snapshot1.vmsn4G
| systest-55-flat.vmdk 40G
| systest-55.vmdk   1K
| ... bunch more small .vm?? files
|
| For some reason virt-v2v is trying to download a file called
| systest-55-01-flat.vmdk which doesn't exist.  I'm assuming this 
has

| something to do with the snapshots stored in the folder... Does anyone
| know a way to deal with that?  Can I just delete the snapshots or is
| that going to delete data stored on the VM since the last 
snapshot?  I'm

| using virt-v2v 1.28.1 if that makes a difference.
|
| ___
| Users mailing list
| Users@ovirt.org
| http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
|




___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Problems With VMWare Import

2016-03-31 Thread Charles Tassell
Ah, that's a bit of a bummer but I guess I can use the p2v conversion 
for those instances.  I tried to convert another VM (this one without a 
snapshot) and got the error "virt-v2v is unable to convert this guest 
type"  I'm guessing that the problem is that our VMWare VM's are an the 
v10 format, as I know a lot of tools have issue dealing with the newer 
format.


On 16-03-31 05:51 AM, Nisim Simsolo wrote:

Hi

Can you please try do delete source VMware VM snapshot and then try to import 
it?
There is known issue for importing VMware VM with snapshot: 
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1172425 - [RFE]virt-v2v failed to 
convert VMware ESX VM with snapshot

Thanks

Nisim Simsolo
QE -Testing Engineer
IRC: nsimsolo
int phone - 8272305
mobile - 054-4779934

- Original Message -
| From: "Charles Tassell" 
| To: "users" 
| Sent: Wednesday, March 30, 2016 9:53:10 PM
| Subject: [ovirt-users] Problems With VMWare Import
|
| Hi Everyone,
|
|This doesn't seem to be a bug in oVirt so much as in the
| libvirt/virt-v2v tool it uses for importing, but I figured someone here
| might have run into this issue before.  I'm trying to import some VMs
| from my VMWare cluster and it's failing with a "file not found" when
| trying to download the disk images.  I have files in the datastore like:
|
| systest-55-01-delta.vmdk4G
| systest-55-01.vmdk  1K
| systest-55-Snapshot1.vmsn4G
| systest-55-flat.vmdk 40G
| systest-55.vmdk   1K
| ... bunch more small .vm?? files
|
| For some reason virt-v2v is trying to download a file called
| systest-55-01-flat.vmdk which doesn't exist.  I'm assuming this has
| something to do with the snapshots stored in the folder...  Does anyone
| know a way to deal with that?  Can I just delete the snapshots or is
| that going to delete data stored on the VM since the last snapshot?  I'm
| using virt-v2v 1.28.1 if that makes a difference.
|
| ___
| Users mailing list
| Users@ovirt.org
| http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
|


___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Problems With VMWare Import

2016-03-31 Thread Nisim Simsolo
Hi

Can you please try do delete source VMware VM snapshot and then try to import 
it?
There is known issue for importing VMware VM with snapshot: 
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1172425 - [RFE]virt-v2v failed to 
convert VMware ESX VM with snapshot

Thanks

Nisim Simsolo
QE -Testing Engineer
IRC: nsimsolo
int phone - 8272305
mobile - 054-4779934

- Original Message -
| From: "Charles Tassell" 
| To: "users" 
| Sent: Wednesday, March 30, 2016 9:53:10 PM
| Subject: [ovirt-users] Problems With VMWare Import
| 
| Hi Everyone,
| 
|This doesn't seem to be a bug in oVirt so much as in the
| libvirt/virt-v2v tool it uses for importing, but I figured someone here
| might have run into this issue before.  I'm trying to import some VMs
| from my VMWare cluster and it's failing with a "file not found" when
| trying to download the disk images.  I have files in the datastore like:
| 
| systest-55-01-delta.vmdk4G
| systest-55-01.vmdk  1K
| systest-55-Snapshot1.vmsn4G
| systest-55-flat.vmdk 40G
| systest-55.vmdk   1K
| ... bunch more small .vm?? files
| 
| For some reason virt-v2v is trying to download a file called
| systest-55-01-flat.vmdk which doesn't exist.  I'm assuming this has
| something to do with the snapshots stored in the folder...  Does anyone
| know a way to deal with that?  Can I just delete the snapshots or is
| that going to delete data stored on the VM since the last snapshot?  I'm
| using virt-v2v 1.28.1 if that makes a difference.
| 
| ___
| Users mailing list
| Users@ovirt.org
| http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
| 
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users