Re: [ovirt-users] Windows 10 floppy not found during setup

2018-02-03 Thread Christophe TREFOIS
VMs use a vNIC on ovirtmgmt logical network. There should be nothing to do with 
the engine itself.

It was working fine for us after we are able to load the drivers properly.
  

> On 3 Feb 2018, at 23:07, Vincent Royer  wrote:
> 
> Thanks I tried it and it did in fact work.  Just threw me off because all the 
> instructions say to load the floppy. 
> 
> My windows install got right up to the point where it was loading the NICs, 
> and then it all came crashing down.  I expected the VMs and the engine to be 
> able to share the same NIC, but I suppose it doesn't work that way.  More 
> reading...
> 
> Vincent Royer
> 778-825-1057
> 
> 
>  
> SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOLUTIONS
> 
> 
> 
> 
> On Sat, Feb 3, 2018 at 9:58 AM, Christophe TREFOIS  > wrote:
> We had to do the swapping CD trick for Windows 10 yes.
> 
> Regards,
> -- 
> 
> Dr Christophe Trefois, Dipl.-Ing.  
> Technical Specialist / Post-Doc
> 
> UNIVERSITÉ DU LUXEMBOURG
> 
> LUXEMBOURG CENTRE FOR SYSTEMS BIOMEDICINE
> Campus Belval | House of Biomedicine  
> 6, avenue du Swing 
> L-4367 Belvaux  
> T: +352 46 66 44 6124  
> F: +352 46 66 44 6949   
> http://www.uni.lu/lcsb 
>        
>    
>    
> 
> 
> This message is confidential and may contain privileged information. 
> It is intended for the named recipient only. 
> If you receive it in error please notify me and permanently delete the 
> original message and any copies. 
> 
> 
>   
> 
>> On 3 Feb 2018, at 11:31, Vincent Royer > > wrote:
>> 
>> I am trying to install Windows 10 on Ovirt 4.2
>> 
>> I pushed the virtio-win iso and vfd files to my ISO domain.   I created the 
>> VM and loaded the CD rom with the windows install ISO and in the "run once" 
>> settings I chose the virtio-win selection as a floppy.  However when 
>> entering windows setup, there is no drive to install to, and no floppy shows 
>> up in the usual place to install the drivers. 
>> 
>> the installation did succeed when selecting "IDE" as the target disk instead 
>> of the virtio or virtio-SCSI options.
>> 
>> Is there any way to install the drivers after the fact and then change the 
>> disk mode from IDE to virtio?
>> 
>> Is the method on this page 
>> https://www.ovirt.org/documentation/how-to/virtual-machines/create-a-windows-7-virtual-machine/
>>  
>> 
>>  
>> still relevant?  Looks like they suggest swapping the CD disk once the 
>> windows setup has begun. 
>> 
>> Thanks!
>> ___
>> Users mailing list
>> Users@ovirt.org 
>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users 
>> 
> 
> 



smime.p7s
Description: S/MIME cryptographic signature
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Windows 10 floppy not found during setup

2018-02-03 Thread Vincent Royer
Thanks I tried it and it did in fact work.  Just threw me off because all
the instructions say to load the floppy.

My windows install got right up to the point where it was loading the NICs,
and then it all came crashing down.  I expected the VMs and the engine to
be able to share the same NIC, but I suppose it doesn't work that way.
More reading...

*Vincent Royer*
*778-825-1057*



*SUSTAINABLE MOBILE ENERGY SOLUTIONS*




On Sat, Feb 3, 2018 at 9:58 AM, Christophe TREFOIS <
christophe.tref...@uni.lu> wrote:

> We had to do the swapping CD trick for Windows 10 yes.
>
> Regards,
>
> --
>
> Dr Christophe Trefois, Dipl.-Ing.
> Technical Specialist / Post-Doc
>
> UNIVERSITÉ DU LUXEMBOURG
>
> LUXEMBOURG CENTRE FOR SYSTEMS BIOMEDICINE
> Campus Belval | House of Biomedicine
> 6, avenue du Swing
> L-4367 Belvaux
> T: +352 46 66 44 6124 <+352%2046%2066%2044%206124>
> F: +352 46 66 44 6949 <+352%2046%2066%2044%206949>
> http://www.uni.lu/lcsb
>
> [image: Facebook]   [image: Twitter]
>   [image: Google Plus]
>   [image: Linkedin]
>   [image: skype]
> 
>
> 
> This message is confidential and may contain privileged information.
> It is intended for the named recipient only.
> If you receive it in error please notify me and permanently delete the
> original message and any copies.
> 
>
>
> On 3 Feb 2018, at 11:31, Vincent Royer  wrote:
>
> I am trying to install Windows 10 on Ovirt 4.2
>
> I pushed the virtio-win iso and vfd files to my ISO domain.   I created
> the VM and loaded the CD rom with the windows install ISO and in the "run
> once" settings I chose the virtio-win selection as a floppy.  However when
> entering windows setup, there is no drive to install to, and no floppy
> shows up in the usual place to install the drivers.
>
> the installation did succeed when selecting "IDE" as the target disk
> instead of the virtio or virtio-SCSI options.
>
> Is there any way to install the drivers after the fact and then change the
> disk mode from IDE to virtio?
>
> Is the method on this page https://www.ovirt.org/
> documentation/how-to/virtual-machines/create-a-windows-7-virtual-machine/
> still relevant?  Looks like they suggest swapping the CD disk once the
> windows setup has begun.
>
> Thanks!
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>
>
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Windows 10 floppy not found during setup

2018-02-03 Thread Christophe TREFOIS
We had to do the swapping CD trick for Windows 10 yes.

Regards,
-- 

Dr Christophe Trefois, Dipl.-Ing.  
Technical Specialist / Post-Doc

UNIVERSITÉ DU LUXEMBOURG

LUXEMBOURG CENTRE FOR SYSTEMS BIOMEDICINE
Campus Belval | House of Biomedicine  
6, avenue du Swing 
L-4367 Belvaux  
T: +352 46 66 44 6124 
F: +352 46 66 44 6949  
http://www.uni.lu/lcsb 
       
   
   

This message is confidential and may contain privileged information. 
It is intended for the named recipient only. 
If you receive it in error please notify me and permanently delete the original 
message and any copies. 


  

> On 3 Feb 2018, at 11:31, Vincent Royer  wrote:
> 
> I am trying to install Windows 10 on Ovirt 4.2
> 
> I pushed the virtio-win iso and vfd files to my ISO domain.   I created the 
> VM and loaded the CD rom with the windows install ISO and in the "run once" 
> settings I chose the virtio-win selection as a floppy.  However when entering 
> windows setup, there is no drive to install to, and no floppy shows up in the 
> usual place to install the drivers. 
> 
> the installation did succeed when selecting "IDE" as the target disk instead 
> of the virtio or virtio-SCSI options.
> 
> Is there any way to install the drivers after the fact and then change the 
> disk mode from IDE to virtio?
> 
> Is the method on this page 
> https://www.ovirt.org/documentation/how-to/virtual-machines/create-a-windows-7-virtual-machine/
>  
> 
>  
> still relevant?  Looks like they suggest swapping the CD disk once the 
> windows setup has begun. 
> 
> Thanks!
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users



smime.p7s
Description: S/MIME cryptographic signature
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users