[xwiki-users] XWiki+JBoss+SSO Kerberos (Active Directory) on Windows Server 2003

2009-01-12 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, I'm very enthusiastic about getting everything out of the XWiki environment I'm about to set up for my company. As a matter of fact, right now I'm thinking about the best solution for getting Kerberos authentication/authorization to work as all 12000 employees are already part of the

Re: [xwiki-users] XWiki+JBoss+SSO Kerberos (Active Directory) on Windows Server 2003

2009-01-14 Thread Sebastian Kannengiesser
I would not consider using Windows for a second if I had a chance to take something different. But as a matter of fact, my company enforces me to set things up on Windows. Thnaks anyway. Any other suggestions from the Windows people, if there are any? Thanks again in advance. Cheers Sebastian

[xwiki-users] ldap error - nullpointerexception - XWiki 1.7 - Tomcat 6.0.18

2009-01-16 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, can anyone tell me, what this might be about when trying to loging via Ldap on Active directory? ---snip-- java.lang.NullPointerException at com.xpn.xwiki.user.impl.LDAP.XWikiLDAPAuthServiceImpl.authenticate(XWikiLDAPAuthServiceImpl.java:157 at

Re: [xwiki-users] ldap error - nullpointerexception - XWiki 1.7 - Tomcat 6.0.18

2009-01-16 Thread Sebastian Kannengiesser
, 2009 at 1:06 PM, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: Hi guys, can anyone tell me, what this might be about when trying to loging via Ldap on Active directory? ---snip-- java.lang.NullPointerException

[xwiki-users] migrating from mssql to mysql

2009-01-19 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, just a quick question? Do you think it will be difficult to migrate from a MSSQL database to a MySQL database. I have to use MSSQL for now, but might have the chance to switch from Micro$oft to Unix/Linux later and it would be very critical to do the mentioned database switch then. Any

Re: [xwiki-users] migrating from mssql to mysql

2009-01-20 Thread Sebastian Kannengiesser
, Jan 19, 2009 at 5:24 PM, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: Hi guys, just a quick question? Do you think it will be difficult to migrate from a MSSQL database to a MySQL database. I have to use MSSQL for now, but might have the chance to switch from Micro$oft

[xwiki-users] some questions concerning editing pages - more specific section behaviour - XWiki 1.8M1

2009-01-22 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, I have some points that I don't understand in XWiki, which occur somehow like bugs to me. I just edited the WebHome article of the Main Space which came with the default XWiki-Xar-File. In that WebHome there are 2 sections defined, the first one being the started by a Title1 format

Re: [xwiki-users] some questions concerning editing pages - more specific section behaviour - XWiki 1.8M1 [partly solved]

2009-01-22 Thread Sebastian Kannengiesser
Sebastian, On Jan 22, 2009, at 11:27 AM, Sebastian Kannengiesser wrote: Hi guys, I have some points that I don't understand in XWiki, which occur somehow like bugs to me. I just edited the WebHome article of the Main Space which came with the default XWiki-Xar-File. In that WebHome

Re: [xwiki-users] some questions concerning editing pages - more specific section behaviour - XWiki 1.8M1

2009-01-22 Thread Sebastian Kannengiesser
, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: Hi guys, I have some points that I don't understand in XWiki, which occur somehow like bugs to me. I just edited the WebHome article of the Main Space which came with the default XWiki-Xar-File. In that WebHome there are 2

Re: [xwiki-users] some questions concerning editing pages - more specific section behaviour - XWiki 1.8M1 [partly solved]

2009-01-22 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi Kevin, thanx for your answer. Yes, this helps a little and I also think, to have a seperate option of distinguishing between title and section would be nice. But, as I just wrote, here the following does not create editable sections with XWiki Syntax 2.0. = title1 = == subtitle1 == ==

Re: [xwiki-users] some questions concerning editing pages - more specific section behaviour - XWiki 1.8M1

2009-01-22 Thread Sebastian Kannengiesser
at 1:47 PM, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: Thanx Guilaume for your answer. Read your post a little late. Any idea about the other section issue, now I at least found how to create them. Cheers, Sebastian On Thu, Jan 22, 2009 at 12:54 PM, Guillaume Lerouge

Re: [xwiki-users] some questions concerning editing pages - more specific section behaviour - XWiki 1.8M1

2009-01-23 Thread Sebastian Kannengiesser
On Thu, Jan 22, 2009 at 3:01 PM, Guillaume Lerouge guilla...@xwiki.com wrote: Hi, On Thu, Jan 22, 2009 at 2:03 PM, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: Hi again, I just found out, that the section editing icons I mentioned appear when using Syntax 1.0 over Syntax

[xwiki-users] translations

2009-01-27 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, I chose to have our XWiki to be translated into German. The standard setting to de does only change some portions of the Wiki. Is the prefered way to have everything translated to manipulate all standard templates or is there some kind of better, more stable way? What happens if I

[xwiki-users] using links in section heading makes the section-editing function inaccessable - XE 1.8M1

2009-01-28 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, as mentioned in the subject, turning a section heading into a link, removes the section editing feature for the same section. Cheers, Sebastian ___ users mailing list users@xwiki.org http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users

[xwiki-users] table border color - XE 1.8M1

2009-01-28 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, changing border color for tables (i.e setting 00 for making them black) has no effect on the table, when saving the document. (using eysiwyg editor) Cheers, Sebastian PS: Should i better post to another list or preferable should i register on your jira, and post stuff there?

Re: [xwiki-users] using links in section heading makes the section-editing function inaccessable - XE 1.8M1

2009-01-28 Thread Sebastian Kannengiesser
I was using wysiwyg editor and syntax was set to 1.0 On Wed, Jan 28, 2009 at 10:29 AM, Marius Dumitru Florea mariusdumitru.flo...@xwiki.com wrote: Hi Sebastian, Which syntax are you using? XWiki 1.0 or XWiki 2.0? Which editor are you using? Wiki or WYSIWYG? Thanks, Marius Sebastian

Re: [xwiki-users] table border color - XE 1.8M1

2009-01-28 Thread Sebastian Kannengiesser
, Jan 28, 2009 at 10:31 AM, Thomas Mortagne thomas.morta...@xwiki.com wrote: Hi, If you look at the source in wiki mode, what is the syntax generated by the WYSIWYG ? On Wed, Jan 28, 2009 at 10:24 AM, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: Hi guys, changing border

Re: [xwiki-users] using links in section heading makes the section-editing function inaccessable - XE 1.8M1

2009-01-28 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, just checked Wiki-Code... 1.1 SectionName is turned into h2[SectionNameLinkName]/h2 Is this behaviour known, desired? Cheers, Sebastian On Wed, Jan 28, 2009 at 10:42 AM, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: I was using wysiwyg editor and syntax was set

Re: [xwiki-users] using links in section heading makes the section-editing function inaccessable - XE 1.8M1

2009-01-28 Thread Sebastian Kannengiesser
to 2.0. Am I doing something wrong? Cheers, Sebastian On Wed, Jan 28, 2009 at 10:52 AM, Marius Dumitru Florea mariusdumitru.flo...@xwiki.com wrote: Sebastian Kannengiesser wrote: I was using wysiwyg editor and syntax was set to 1.0 That's the old WYSIWYG, enabled for XWiki 1.0 syntax. It has been

Re: [xwiki-users] table border color - XE 1.8M1

2009-01-28 Thread Sebastian Kannengiesser
style, but these features just have to work. Many thanx. Cheers, Sebastian On Wed, Jan 28, 2009 at 10:54 AM, Marius Dumitru Florea mariusdumitru.flo...@xwiki.com wrote: Sebastian Kannengiesser wrote: Hi guys, thanx for your quick replies. I was using wysiwyg and syntax 1.0. Wiki Code

Re: [xwiki-users] using links in section heading makes the section-editing function inaccessable - XE 1.8M1

2009-01-28 Thread Sebastian Kannengiesser
syntaxes looks as follows: xwiki.rendering.syntaxes = xwiki/1.0, xwiki/2.0, mediawiki/1.0 Any ideas? Thanx, Sebastian On Wed, Jan 28, 2009 at 5:22 PM, Marius Dumitru Florea mariusdumitru.flo...@xwiki.com wrote: Sebastian Kannengiesser wrote: Thanx Marius, but switching to Syntax 2.0 makes

Re: [xwiki-users] using links in section heading makes the section-editing function inaccessable - XE 1.8M1

2009-01-28 Thread Sebastian Kannengiesser
, Sebastian Am Mittwoch, den 28.01.2009, 19:21 +0200 schrieb Marius Dumitru Florea: Hi Sebastian, Sebastian Kannengiesser wrote: Hi Marius, I'm using Firefox 3.0.5 and just tested it with IE6. It is not working in either browser, both with any popup blockers disabled. Could it be I'm

Re: [xwiki-users] using links in section heading makes the section-editing function inaccessable - XE 1.8M1

2009-01-29 Thread Sebastian Kannengiesser
, Sebastian On Wed, Jan 28, 2009 at 5:58 PM, Vincent Massol vinc...@massol.net wrote: On Jan 28, 2009, at 5:52 PM, Sebastian Kannengiesser wrote: Hi Marius, I'm using Firefox 3.0.5 and just tested it with IE6. It is not working in either browser, both with any popup blockers disabled. Could

Re: [xwiki-users] using links in section heading makes the section-editing function inaccessable - XE 1.8M1

2009-01-29 Thread Sebastian Kannengiesser
Wiki = and so on. Cheers, Sebastian On Thu, Jan 29, 2009 at 4:02 PM, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: Hi Marius, I just created a new databse in MySQL and imported the 1.8-M1.xar and now the conversion works. Any idea, how to import my other stuff from

[xwiki-users] breadcrumb color in toucan

2009-02-03 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, is it on purpose, that the breadcrumbs are nearly unreadable in toucan skin due to their color being almost the same as the background? I searched for the appropriate setting in various css stylesheets but couldn't find the appropriate setting. Can someone navigate me into the right

Re: [xwiki-users] breadcrumb color in toucan

2009-02-03 Thread Sebastian Kannengiesser
Many Thanx Vincent. Have a nice day. On Tue, Feb 3, 2009 at 9:51 AM, Vincent Massol vinc...@massol.net wrote: On Feb 3, 2009, at 9:37 AM, Sebastian Kannengiesser wrote: Hi guys, is it on purpose, that the breadcrumbs are nearly unreadable in toucan skin due to their color being almost

[xwiki-users] renaming spaces

2009-02-05 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, I took the code snippet from xwiki.org to rename spaces which principally works. But the problem is that parent document settings which might be associated to documents in that space do not get modified. Do you have some quick velocity lines in mind, how one could enhance the code

[xwiki-users] links to pages of style {lowerCase}*UpperCase{lowerCase}* get rendered wrongly

2009-02-12 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, a link to a page smallGreenStuff gets rendered as small Green Stuff. I didn't want to set up a Jira issue on this yet. Just tested with Syntax 1.0. But that shouldn't happen, right? Cheers, Sebastian ___ users mailing list users@xwiki.org

[xwiki-users] Treeview in a panel

2009-02-13 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, I found a code snippet on xwiki.org, that does a TreeNav feature, but actually, this is not what I want. I would like to have the Treeview, as on /XWiki/Treeview inside a panel. As a matter of fact, it seems the code for Treeview does only work, when there is nothing else on that page,

Re: [xwiki-users] Treeview in a panel

2009-02-13 Thread Sebastian Kannengiesser
a bit, til 1.8 goes out - if you can. Guillaume On Fri, Feb 13, 2009 at 11:57 AM, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: Hi guys, I found a code snippet on xwiki.org, that does a TreeNav feature, but actually, this is not what I want. I would like to have

[xwiki-users] class property deletion / sql query

2009-02-16 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, I'm aware of the fact, that there is not yet a feature for deleting class properties. I think I read somewhere about a workaround for this but can't find it anymore. I don't care, if the data remains for some documents, but I do not want to get it displayed, nor do I want the property to

[xwiki-users] hibernate query question

2009-02-17 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, what is wrong here: --snip-- select prop.value from BaseObject as obj, StringProperty as prop, StringProperty as prop2, where obj.className='XWiki.ServicesReviewerClass' and prop.id.id=obj.id and prop2.id.id=obj.id and prop.id.name='name' and prop2.id.name='externintern' and

Re: [xwiki-users] hibernate query question

2009-02-17 Thread Sebastian Kannengiesser
The error comes from somewhere else in my class I think, as I took out the prop2 condition things and it still does not work. Would be nice, if you could tell me anyways, if the statement is correct for what I plan to do. Thanx Cheers Sebastian On Tue, Feb 17, 2009 at 12:29 PM, Sebastian

[xwiki-users] backlink calculation in database list properties

2009-02-26 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, I'm doing the following in XWiki. I have 2 classes, let's say A and B with properties A1..n and B1..n respectively. Now, I have in my template for documents of class A a database list field with the ability to select properties B1 from all documents of class B. When I now change a

[xwiki-users] guide on using graphviz

2009-03-02 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, is there somewhere a documentation on howto use graphviz in XWiki on the Web? Thanx, Sebastian ___ users mailing list users@xwiki.org http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users

[xwiki-users] class database list property should be empty when creating document

2009-03-09 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, I created a few days ago some documents based on my own class which has databse list properties. In the respective template fields, there was no entry selected when creating the document which is the behaviour I need. When I now create a document based on the same class the first entry

Re: [xwiki-users] class database list property should be empty when creating document

2009-03-10 Thread Sebastian Kannengiesser
: Sebastian Kannengiesser wrote: Hi guys, I created a few days ago some documents based on my own class which has databse list properties. In the respective template fields, there was no entry selected when creating the document which is the behaviour I need. When I now create a document based

[xwiki-users] overwriting space-specific layouts with global layout

2009-03-10 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, I once configured different layouts for my different spaces. Now I decided, that all spaces should look in a common way. Actually, changing the Global layout in the administration does not overwrite the space-specific layouts. How can I remove those specific layout configurations, so

Re: [xwiki-users] Changing page location

2009-03-10 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi Roney, when you choose to rename a page in the top bar you get to a page which lets you choose the space where to put your page besides the the option to enter a new Name of the page. Cheers, Sebastian On Tue, Mar 10, 2009 at 12:03 PM, CASTRO roney roney.cas...@gemalto.com wrote: Hello all,

Re: [xwiki-users] overwriting space-specific layouts with global layout

2009-03-10 Thread Sebastian Kannengiesser
for any further suggestions. Thanx, Sebastian On Tue, Mar 10, 2009 at 1:02 PM, Sergiu Dumitriu ser...@xwiki.com wrote: Sebastian Kannengiesser wrote: Hi guys, I once configured different layouts for my different spaces. Now I decided, that all spaces should look in a common way. Actually

Re: [xwiki-users] overwriting space-specific layouts with global layout

2009-03-10 Thread Sebastian Kannengiesser
I just found that your #foreach loop isn't running at all. Placed some text inside. On Tue, Mar 10, 2009 at 1:36 PM, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: Hi Sergiu, thanx for your reply. Your velocity code does not have any effect, at least, I didn't get

Re: [xwiki-users] overwriting space-specific layouts with global layout

2009-03-10 Thread Sebastian Kannengiesser
...@xwiki.com wrote: Sebastian Kannengiesser wrote: I just found that your #foreach loop isn't running at all. Placed some text inside. Sorry, I was lazy and didn't try to run it first. The problem is that XWikiPreferences has custom mapping, so this is the right code: #foreach($spacePrefs

Re: [xwiki-users] class database list property should be empty when creating document

2009-03-10 Thread Sebastian Kannengiesser
. Any suggestion? Thanx, Sebastian On Tue, Mar 10, 2009 at 10:21 AM, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: Hi guys, thanx Sergiu for your reply. I create documents based on a class which defines database list properties. I did not change anything in that class

Re: [xwiki-users] class database list property should be empty when creating document

2009-03-11 Thread Sebastian Kannengiesser
, Mar 10, 2009 at 4:20 PM, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: Hi, sorry guys for bumping this up again. But can you tell me, what possibly made the blank row in a database list property selection box disappear? I need it and it should be preselected, when creating

Re: [xwiki-users] class database list property should be empty when creating document

2009-03-11 Thread Sebastian Kannengiesser
, Guillaume On Wed, Mar 11, 2009 at 11:18 AM, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: Hi, how can I check what happened to my class, that the blank row is missing now in new objects. It would be really nice if you could help me with this. I desperately need

Re: [xwiki-users] class database list property should be empty when creating document

2009-03-11 Thread Sebastian Kannengiesser
to bring the wiki back to its current situation. Hope this helps, Guillaume On Wed, Mar 11, 2009 at 11:18 AM, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: Hi, how can I check what happened to my class, that the blank row is missing now in new objects. It would be really

Re: [xwiki-users] class database list property should be empty when creating document

2009-03-11 Thread Sebastian Kannengiesser
at 1:55 PM, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: update: I exported/imported a class, having my issue into another XWiki instance and the blank line is there again. So apparently something in my first XWiki instance must be broke and not the class itself as it seems

Re: [xwiki-users] class database list property should be empty when creating document

2009-03-11 Thread Sebastian Kannengiesser
, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: Hi Guillaume, just tried that. Importing the whole wiki into another empty XWiki instance, does not remove the issue, so there must be some trouble within my pages. :-/ Cheers, Sebastian On Wed, Mar 11, 2009 at 2:12 PM, Guillaume

Re: [xwiki-users] class database list property should be empty when creating document

2009-03-12 Thread Sebastian Kannengiesser
, 2009 at 3:50 PM, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: Hi again, issue solved! but not understood yet. Great :-) I just remembered having a 5 day old export of my whole wiki. I tried that one and see, the issue is gone. :-) I will look into it and see, if I find

Re: [xwiki-users] class database list property should be empty when creating document

2009-03-12 Thread Sebastian Kannengiesser
again for your time Guillaume, Sebastian On Thu, Mar 12, 2009 at 10:36 AM, Guillaume Lerouge guilla...@xwiki.com wrote: Hi Sebastian, On Thu, Mar 12, 2009 at 10:26 AM, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: Hi again, I still don't fully understand, what was causing

Re: [xwiki-users] class database list property should be empty when creating document

2009-03-18 Thread Sebastian Kannengiesser
, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: Hi, how can I check what happened to my class, that the blank row is missing now in new objects. It would be really nice if you could help me with this. I desperately need the DBList property to have nothing selected in the default

Re: [xwiki-users] class database list property should be empty when creating document

2009-03-18 Thread Sebastian Kannengiesser
in HQL, I would be interrested in how to do it. Thanx again, Sebastian On Wed, Mar 18, 2009 at 2:44 PM, Guillaume Lerouge guilla...@xwiki.com wrote: Hi Sebastian, On Wed, Mar 18, 2009 at 2:14 PM, Sebastian Kannengiesser sebastian.kannengies...@gmail.com wrote: Hi guys, I got to pop up

Re: [xwiki-users] class database list property should be empty when creating document

2009-03-19 Thread Sebastian Kannengiesser
Thanx for the info Sergiu, Cheers, Sebastian On Wed, Mar 18, 2009 at 6:33 PM, Sergiu Dumitriu ser...@xwiki.com wrote: Sebastian Kannengiesser wrote: Isn't there a way, as I'm not to familiar with sql and hql to get an empty line from my result. So like selecting what I select in my query

[xwiki-users] more dynamic DBList properties

2009-03-30 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, is it possible, to have a DBList property be dependent on another when being inline mode and editing a new page? Example: I have DBListProperty A which gets me 1000 selectable entries. I have DBListProperty B with like 10 entries and by selecting an entry in B, I want those entries in

[xwiki-users] XWiki 1.7.1 + SSL - IE6, IE7 - Downloading Attachments leads to The File could not be written to the cache

2009-04-28 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, anyone a suggestion what I can do here? I found this: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;812935 It actually only relates to IE6 but it occurs here also with IE7. I found some PHP sites suggestion for developers having the same problem to set som header options:

Re: [xwiki-users] XWiki 1.7.1 + SSL - IE6, IE7 - Downloading Attachments leads to The File could not be written to the cache

2009-04-28 Thread Sebastian Kannengiesser
Short add: I'm using Tomcat 6 and am forcing SSL in with a transport-guaranteeCONFIDENTIAL/transport-guarantee in web.xml. It is probably no XWiki issue, but maybe some of you have anyway proposals on this. Cheers, Sebastian On Tue, Apr 28, 2009 at 5:33 PM, Sebastian Kannengiesser

Re: [xwiki-users] XWiki 1.7.1 + SSL - IE6, IE7 - Downloading Attachments leads to The File could not be written to the cache

2009-04-28 Thread Sebastian Kannengiesser
Thanx Sergiu, I solved it by following what is suggested here in the second post: http://community.eapps.com/showthread.php?p=461 Works. Cheers, Sebastian PS: F*** Internet Explorer... On Tue, Apr 28, 2009 at 6:24 PM, Sergiu Dumitriu ser...@xwiki.com wrote: Sebastian Kannengiesser wrote

Re: [xwiki-users] XWiki 1.7.1 + SSL - IE6, IE7 - Downloading Attachments leads to The File could not be written to the cache

2009-04-28 Thread Sebastian Kannengiesser
Yeah, but it's not so easy to convince a 12000 people company of that fact... but i'm trying hard, believe me... ;-) Am Dienstag, den 28.04.2009, 18:54 +0200 schrieb Sergiu Dumitriu: Sebastian Kannengiesser wrote: Thanx Sergiu, I solved it by following what is suggested here in the second

[xwiki-users] XWiki 1.9-M1 Blog.WebHome throwing exception

2009-05-12 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, can you help me with the exception I get, when viewing Blog.WebHome from the default xar: ---snip--- Wrapped Exception: org.apache.velocity.exception.MethodInvocationException: Invocation of method 'searchDocuments' in class com.xpn.xwiki.api.XWiki threw exception

[xwiki-users] delete pages with unallowed characters in their names

2009-05-27 Thread Sebastian Kannengiesser
Hi guys, is raw database hacking the only way to remove such pages? e.g. when looking at the orphaned pages tab in AllDocs, I find documents, generated through faulty code evaluation, such as .../SpaceName/em class= , so to say, somehow the page was created with somje html stuff in its name.

Re: [xwiki-users] delete pages with unallowed characters in their names

2009-05-29 Thread Sebastian Kannengiesser
Guys, thanx for all your tips. Especially the getXMLEncoded thing is nice to know of. But in my case, the document is not found with that statement, i.e. the foreach loop is not even iterated once. I understand there must be a way, otherwise, how could the Orphaned pages code find the document. I