Re: [xwiki-users] xWiki 8.1 ignoring custom skin

2016-05-30 Thread Marius Dumitru Florea
On Sat, May 28, 2016 at 12:11 PM, Mahomed Hussein <maho...@custodiandc.com>
wrote:

> Hi All
>
> OK, I've done a bit more "digging/experimenting". What I have done now:
>
> 1) Deleted the "Skin" documents in Main and in Xwiki "spaces/pages" (p.s.
> I miss the spaces concept :) ) - This doesn't really seem to do a good job
> of deleting the pages. There seems to be a "blank" placeholder for the
> document.
>
> 2) I created a copy of the flamingo directory in /usr/lib/xwiki/skins/ and
> named it CDCSkin2
> 3) I then set the Wiki Skin to be "CDCSkin2" (Administer Wiki >
> Presentation > Skin and then I checked the different pages. I noticed that
> the "Main" page still ignored the skin, but all the other pages were
> loading the skin correctly.
>
> So for example
>
> http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/admin/XWiki/XWikiPreferences?editor=globaladmin=Presentation
> = Working
> http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Accounts/ = Working
>
> http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/ = Not working
>
> Even setting the skin directly on the Main page (Administer Page >
> Presentation) was not working. After further investigation and testing, I
> noticed that this was because the Custom Theme was set for that page. If I
> set the Logo in the Theme, then it applied correctly everywhere.
>
> So it seems that the Theme logo now overrides the skin logo.
>
> But, if I set the Skin in Administer Wiki > Presentation > Skin to be
> something like Main.CDCSkin3, I can see that any code in the Skin document
> gets executed as per
> http://platform.xwiki.org/xwiki/bin/view/DevGuide/Skins BUT the logo from
> the skin doesn't get applied. It defaults to the logo in the Theme.
>
>
>

> So basically I went down a rabbit's hole thinking the skin was not working
> because the logo was not being applied, but in fact the skin was working,
> but the logo was being picked from the Theme because @logo in the theme was
> still set to default.
>

The Getting Started Guide indicates that the logo should be changed from
the Theme
http://enterprise.xwiki.org/xwiki/bin/view/GettingStarted/ChangingTheLogoAndThePanels
.


>
>
>
> Kind regards,
>
>
>
>
> Mahomed Hussein
> Custodian Data Centre
> Email: maho...@custodiandc.com
> http://www.CustodianDC.com
>
> -Original Message-
> From: users [mailto:users-boun...@xwiki.org] On Behalf Of Mahomed Hussein
> Sent: 27 May 2016 09:15
> To: XWiki Users <users@xwiki.org>
> Subject: Re: [xwiki-users] xWiki 8.1 ignoring custom skin
>
> Hi
>
> Sorry to bump this up. I'm really stuck with this skin issue and would
> really appreciate any pointers/help.
>
> Sadly there are some people who feel that not having the logo is the end
> of the world :-)
>
> But more importantly, I do need some of the modifications/restrictions
> I've put in with the .vm files.
>
>
> Kind regards,
>
>
>
> Mahomed Hussein
> Custodian Data Centre
> Email: maho...@custodiandc.com
> http://www.CustodianDC.com
>
> -Original Message-
> From: users [mailto:users-boun...@xwiki.org] On Behalf Of Mahomed Hussein
> Sent: 26 May 2016 15:19
> To: XWiki Users <users@xwiki.org>
> Subject: Re: [xwiki-users] xWiki 8.1 ignoring custom skin
>
> I'm afraid that makes no difference.
>
> Would it be worth deleting and recreating a new skin?
>
> I have noticed that the "home" icon as well as other icons in the
> applications panel have changed from the font-awesome type to colourful
> type icons. But I still don't have the logo or any of the modifications
> from the attached .vm files.
>
> I have downloaded the .vm files and I don't mind editing them again based
> on the latest files. I just need to know how to create a new skin that I
> can customise and be sure it'll work going forward.
>
> Please could you help me with specific instructions on how to do this if
> it's possible? Thanks.
>
>
> Kind regards,
>
>
>
> Mahomed Hussein
> Custodian Data Centre
> Email: maho...@custodiandc.com
> http://www.CustodianDC.com
>
> -Original Message-
> From: users [mailto:users-boun...@xwiki.org] On Behalf Of Vincent Massol
> Sent: 26 May 2016 14:14
> To: XWiki Users <users@xwiki.org>
> Subject: Re: [xwiki-users] xWiki 8.1 ignoring custom skin
>
>
> > On 26 May 2016, at 15:08, Mahomed Hussein <maho...@custodiandc.com>
> wrote:
> >
> > Hi Thomas
> >
> > Thanks for responding.
> >
> > The skin is called "CDCSkin". Which is sometimes shown as "Main.CDCSkin".
> >
> > The URL for it is:
> >

Re: [xwiki-users] xWiki 8.1 ignoring custom skin

2016-05-28 Thread Mahomed Hussein
Hi All

OK, I've done a bit more "digging/experimenting". What I have done now:

1) Deleted the "Skin" documents in Main and in Xwiki "spaces/pages" (p.s. I 
miss the spaces concept :) ) - This doesn't really seem to do a good job of 
deleting the pages. There seems to be a "blank" placeholder for the document.

2) I created a copy of the flamingo directory in /usr/lib/xwiki/skins/ and 
named it CDCSkin2
3) I then set the Wiki Skin to be "CDCSkin2" (Administer Wiki > Presentation > 
Skin and then I checked the different pages. I noticed that the "Main" page 
still ignored the skin, but all the other pages were loading the skin correctly.

So for example
http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/admin/XWiki/XWikiPreferences?editor=globaladmin=Presentation
 = Working
http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Accounts/ = Working

http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/ = Not working

Even setting the skin directly on the Main page (Administer Page > 
Presentation) was not working. After further investigation and testing, I 
noticed that this was because the Custom Theme was set for that page. If I set 
the Logo in the Theme, then it applied correctly everywhere.

So it seems that the Theme logo now overrides the skin logo.

But, if I set the Skin in Administer Wiki > Presentation > Skin to be something 
like Main.CDCSkin3, I can see that any code in the Skin document gets executed 
as per http://platform.xwiki.org/xwiki/bin/view/DevGuide/Skins BUT the logo 
from the skin doesn't get applied. It defaults to the logo in the Theme.


So basically I went down a rabbit's hole thinking the skin was not working 
because the logo was not being applied, but in fact the skin was working, but 
the logo was being picked from the Theme because @logo in the theme was still 
set to default.



Kind regards,




Mahomed Hussein
Custodian Data Centre
Email: maho...@custodiandc.com
http://www.CustodianDC.com

-Original Message-
From: users [mailto:users-boun...@xwiki.org] On Behalf Of Mahomed Hussein
Sent: 27 May 2016 09:15
To: XWiki Users <users@xwiki.org>
Subject: Re: [xwiki-users] xWiki 8.1 ignoring custom skin

Hi

Sorry to bump this up. I'm really stuck with this skin issue and would really 
appreciate any pointers/help.

Sadly there are some people who feel that not having the logo is the end of the 
world :-)

But more importantly, I do need some of the modifications/restrictions I've put 
in with the .vm files.


Kind regards,



Mahomed Hussein
Custodian Data Centre
Email: maho...@custodiandc.com
http://www.CustodianDC.com

-Original Message-
From: users [mailto:users-boun...@xwiki.org] On Behalf Of Mahomed Hussein
Sent: 26 May 2016 15:19
To: XWiki Users <users@xwiki.org>
Subject: Re: [xwiki-users] xWiki 8.1 ignoring custom skin

I'm afraid that makes no difference.

Would it be worth deleting and recreating a new skin?

I have noticed that the "home" icon as well as other icons in the applications 
panel have changed from the font-awesome type to colourful type icons. But I 
still don't have the logo or any of the modifications from the attached .vm 
files.

I have downloaded the .vm files and I don't mind editing them again based on 
the latest files. I just need to know how to create a new skin that I can 
customise and be sure it'll work going forward.

Please could you help me with specific instructions on how to do this if it's 
possible? Thanks.


Kind regards,



Mahomed Hussein
Custodian Data Centre
Email: maho...@custodiandc.com
http://www.CustodianDC.com

-Original Message-
From: users [mailto:users-boun...@xwiki.org] On Behalf Of Vincent Massol
Sent: 26 May 2016 14:14
To: XWiki Users <users@xwiki.org>
Subject: Re: [xwiki-users] xWiki 8.1 ignoring custom skin


> On 26 May 2016, at 15:08, Mahomed Hussein <maho...@custodiandc.com> wrote:
>
> Hi Thomas
>
> Thanks for responding.
>
> The skin is called "CDCSkin". Which is sometimes shown as "Main.CDCSkin".
>
> The URL for it is:
>
> http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/CDCSkin
>
> The title of the page is simply "Skin" and the breadcrumbs shows "Home > Skin"
>
> I have tried the following URLS and none work:
>
> http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/?skin=CDCSkin
> http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/?skin=Main.CDCSkin
> http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/?skin=Skin

Could it be that your skin  page is a nested page?

Try http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/?skin=Main.CDCSkin.WebHome

Thanks
-Vincent

> I have also checked in /usr/lib/xwiki/skins and the only directory in there 
> is "flamingo". Though I am pretty sure at some point it was changed so that 
> you didn't have to duplicate the folder, just had to create a "skin" document 
> (not sure document 

Re: [xwiki-users] xWiki 8.1 ignoring custom skin

2016-05-26 Thread Mahomed Hussein
I'm afraid that makes no difference.

Would it be worth deleting and recreating a new skin?

I have noticed that the "home" icon as well as other icons in the applications 
panel have changed from the font-awesome type to colourful type icons. But I 
still don't have the logo or any of the modifications from the attached .vm 
files.

I have downloaded the .vm files and I don't mind editing them again based on 
the latest files. I just need to know how to create a new skin that I can 
customise and be sure it'll work going forward.

Please could you help me with specific instructions on how to do this if it's 
possible? Thanks.


Kind regards,



Mahomed Hussein
Custodian Data Centre
Email: maho...@custodiandc.com
http://www.CustodianDC.com

-Original Message-
From: users [mailto:users-boun...@xwiki.org] On Behalf Of Vincent Massol
Sent: 26 May 2016 14:14
To: XWiki Users <users@xwiki.org>
Subject: Re: [xwiki-users] xWiki 8.1 ignoring custom skin


> On 26 May 2016, at 15:08, Mahomed Hussein <maho...@custodiandc.com> wrote:
>
> Hi Thomas
>
> Thanks for responding.
>
> The skin is called "CDCSkin". Which is sometimes shown as "Main.CDCSkin".
>
> The URL for it is:
>
> http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/CDCSkin
>
> The title of the page is simply "Skin" and the breadcrumbs shows "Home > Skin"
>
> I have tried the following URLS and none work:
>
> http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/?skin=CDCSkin
> http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/?skin=Main.CDCSkin
> http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/?skin=Skin

Could it be that your skin  page is a nested page?

Try http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/?skin=Main.CDCSkin.WebHome

Thanks
-Vincent

> I have also checked in /usr/lib/xwiki/skins and the only directory in there 
> is "flamingo". Though I am pretty sure at some point it was changed so that 
> you didn't have to duplicate the folder, just had to create a "skin" document 
> (not sure document is the right word, but hopefully you know what I mean).
>
> I've tried a search for "CDCSkin" on the server and it doesn't appear to 
> exist on the filesystem.
>
> Please let me know if you need any other info and thanks again for your help.
>
>
>
> Kind regards,
>
>
>
>
> Mahomed Hussein
> Custodian Data Centre
> Email: maho...@custodiandc.com
> http://www.CustodianDC.com
>
> -Original Message-
> From: users [mailto:users-boun...@xwiki.org] On Behalf Of Thomas
> Mortagne
> Sent: 26 May 2016 13:44
> To: XWiki Users <users@xwiki.org>
> Subject: Re: [xwiki-users] xWiki 8.1 ignoring custom skin
>
> The only thing that changed I can think of is that there is a default base 
> skin now in xwiki.cfg. Skin that were not indicated any parent skin used to 
> inherit directly from /templates/, maybe that's you issue.
>
>
> On Thu, May 26, 2016 at 2:41 PM, Thomas Mortagne <thomas.morta...@xwiki.com> 
> wrote:
>> ?skin= should always work. What and where is your skin exactly ?
>>
>> On Thu, May 26, 2016 at 2:30 PM, Mahomed Hussein
>> <maho...@custodiandc.com> wrote:
>>> Hi
>>>
>>> It seems that 8.1 is ignoring my custom skin. I can tell because it isn’t 
>>> loading the skin or any of the overriding .vm files.
>>>
>>> Even if I use the “Test this Skin” link which specifically specifies the 
>>> ?skin=CDCSkin, it doesn’t make any difference.
>>>
>>> I have looked through:
>>> http://www.xwiki.org/xwiki/bin/view/ReleaseNotes/ReleaseNotesXWiki81
>>> http://platform.xwiki.org/xwiki/bin/view/AdminGuide/Skins
>>> But they weren’t much help.
>>>
>>> Some screenshots:
>>> https://snag.gy/9ZKXN2.jpg
>>> https://snag.gy/oYN3F4.jpg
>>>
>>> Any help would be sincerely appreciated. Thanks.
>>>
>>>
>>> Kind regards,
>>>

___
users mailing list
users@xwiki.org
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users
___
users mailing list
users@xwiki.org
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users


Re: [xwiki-users] xWiki 8.1 ignoring custom skin

2016-05-26 Thread Vincent Massol

> On 26 May 2016, at 15:08, Mahomed Hussein <maho...@custodiandc.com> wrote:
> 
> Hi Thomas
> 
> Thanks for responding.
> 
> The skin is called "CDCSkin". Which is sometimes shown as "Main.CDCSkin".
> 
> The URL for it is:
> 
> http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/CDCSkin
> 
> The title of the page is simply "Skin" and the breadcrumbs shows "Home > Skin"
> 
> I have tried the following URLS and none work:
> 
> http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/?skin=CDCSkin
> http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/?skin=Main.CDCSkin
> http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/?skin=Skin

Could it be that your skin  page is a nested page?

Try http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/?skin=Main.CDCSkin.WebHome

Thanks
-Vincent

> I have also checked in /usr/lib/xwiki/skins and the only directory in there 
> is "flamingo". Though I am pretty sure at some point it was changed so that 
> you didn't have to duplicate the folder, just had to create a "skin" document 
> (not sure document is the right word, but hopefully you know what I mean).
> 
> I've tried a search for "CDCSkin" on the server and it doesn't appear to 
> exist on the filesystem.
> 
> Please let me know if you need any other info and thanks again for your help.
> 
> 
> 
> Kind regards,
> 
> 
> 
> 
> Mahomed Hussein
> Custodian Data Centre
> Email: maho...@custodiandc.com
> http://www.CustodianDC.com
> 
> -Original Message-
> From: users [mailto:users-boun...@xwiki.org] On Behalf Of Thomas Mortagne
> Sent: 26 May 2016 13:44
> To: XWiki Users <users@xwiki.org>
> Subject: Re: [xwiki-users] xWiki 8.1 ignoring custom skin
> 
> The only thing that changed I can think of is that there is a default base 
> skin now in xwiki.cfg. Skin that were not indicated any parent skin used to 
> inherit directly from /templates/, maybe that's you issue.
> 
> 
> On Thu, May 26, 2016 at 2:41 PM, Thomas Mortagne <thomas.morta...@xwiki.com> 
> wrote:
>> ?skin= should always work. What and where is your skin exactly ?
>> 
>> On Thu, May 26, 2016 at 2:30 PM, Mahomed Hussein
>> <maho...@custodiandc.com> wrote:
>>> Hi
>>> 
>>> It seems that 8.1 is ignoring my custom skin. I can tell because it isn’t 
>>> loading the skin or any of the overriding .vm files.
>>> 
>>> Even if I use the “Test this Skin” link which specifically specifies the 
>>> ?skin=CDCSkin, it doesn’t make any difference.
>>> 
>>> I have looked through:
>>> http://www.xwiki.org/xwiki/bin/view/ReleaseNotes/ReleaseNotesXWiki81
>>> http://platform.xwiki.org/xwiki/bin/view/AdminGuide/Skins
>>> But they weren’t much help.
>>> 
>>> Some screenshots:
>>> https://snag.gy/9ZKXN2.jpg
>>> https://snag.gy/oYN3F4.jpg
>>> 
>>> Any help would be sincerely appreciated. Thanks.
>>> 
>>> 
>>> Kind regards,
>>> 

___
users mailing list
users@xwiki.org
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users


Re: [xwiki-users] xWiki 8.1 ignoring custom skin

2016-05-26 Thread Mahomed Hussein
Hi Thomas

Thanks for responding.

The skin is called "CDCSkin". Which is sometimes shown as "Main.CDCSkin".

The URL for it is:

http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/CDCSkin

The title of the page is simply "Skin" and the breadcrumbs shows "Home > Skin"

I have tried the following URLS and none work:

http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/?skin=CDCSkin
http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/?skin=Main.CDCSkin
http://xwiki.local:8080/xwiki/bin/view/Main/?skin=Skin


I have also checked in /usr/lib/xwiki/skins and the only directory in there is 
"flamingo". Though I am pretty sure at some point it was changed so that you 
didn't have to duplicate the folder, just had to create a "skin" document (not 
sure document is the right word, but hopefully you know what I mean).

I've tried a search for "CDCSkin" on the server and it doesn't appear to exist 
on the filesystem.

Please let me know if you need any other info and thanks again for your help.



Kind regards,




Mahomed Hussein
Custodian Data Centre
Email: maho...@custodiandc.com
http://www.CustodianDC.com

-Original Message-
From: users [mailto:users-boun...@xwiki.org] On Behalf Of Thomas Mortagne
Sent: 26 May 2016 13:44
To: XWiki Users <users@xwiki.org>
Subject: Re: [xwiki-users] xWiki 8.1 ignoring custom skin

The only thing that changed I can think of is that there is a default base skin 
now in xwiki.cfg. Skin that were not indicated any parent skin used to inherit 
directly from /templates/, maybe that's you issue.


On Thu, May 26, 2016 at 2:41 PM, Thomas Mortagne <thomas.morta...@xwiki.com> 
wrote:
> ?skin= should always work. What and where is your skin exactly ?
>
> On Thu, May 26, 2016 at 2:30 PM, Mahomed Hussein
> <maho...@custodiandc.com> wrote:
>> Hi
>>
>> It seems that 8.1 is ignoring my custom skin. I can tell because it isn’t 
>> loading the skin or any of the overriding .vm files.
>>
>> Even if I use the “Test this Skin” link which specifically specifies the 
>> ?skin=CDCSkin, it doesn’t make any difference.
>>
>> I have looked through:
>> http://www.xwiki.org/xwiki/bin/view/ReleaseNotes/ReleaseNotesXWiki81
>> http://platform.xwiki.org/xwiki/bin/view/AdminGuide/Skins
>> But they weren’t much help.
>>
>> Some screenshots:
>> https://snag.gy/9ZKXN2.jpg
>> https://snag.gy/oYN3F4.jpg
>>
>> Any help would be sincerely appreciated. Thanks.
>>
>>
>> Kind regards,
>>
>>
>> Mahomed Hussein
>> Custodian Data Centre
>> Email: maho...@custodiandc.com
>> http://www.CustodianDC.com
>> ___
>> users mailing list
>> users@xwiki.org
>> http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users
>
>
>
> --
> Thomas Mortagne



--
Thomas Mortagne
___
users mailing list
users@xwiki.org
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users
___
users mailing list
users@xwiki.org
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users


Re: [xwiki-users] xWiki 8.1 ignoring custom skin

2016-05-26 Thread Thomas Mortagne
The only thing that changed I can think of is that there is a default
base skin now in xwiki.cfg. Skin that were not indicated any parent
skin used to inherit directly from /templates/, maybe that's you
issue.


On Thu, May 26, 2016 at 2:41 PM, Thomas Mortagne
 wrote:
> ?skin= should always work. What and where is your skin exactly ?
>
> On Thu, May 26, 2016 at 2:30 PM, Mahomed Hussein
>  wrote:
>> Hi
>>
>> It seems that 8.1 is ignoring my custom skin. I can tell because it isn’t 
>> loading the skin or any of the overriding .vm files.
>>
>> Even if I use the “Test this Skin” link which specifically specifies the 
>> ?skin=CDCSkin, it doesn’t make any difference.
>>
>> I have looked through:
>> http://www.xwiki.org/xwiki/bin/view/ReleaseNotes/ReleaseNotesXWiki81
>> http://platform.xwiki.org/xwiki/bin/view/AdminGuide/Skins
>> But they weren’t much help.
>>
>> Some screenshots:
>> https://snag.gy/9ZKXN2.jpg
>> https://snag.gy/oYN3F4.jpg
>>
>> Any help would be sincerely appreciated. Thanks.
>>
>>
>> Kind regards,
>>
>>
>> Mahomed Hussein
>> Custodian Data Centre
>> Email: maho...@custodiandc.com
>> http://www.CustodianDC.com
>> ___
>> users mailing list
>> users@xwiki.org
>> http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users
>
>
>
> --
> Thomas Mortagne



-- 
Thomas Mortagne
___
users mailing list
users@xwiki.org
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users


Re: [xwiki-users] xWiki 8.1 ignoring custom skin

2016-05-26 Thread Thomas Mortagne
?skin= should always work. What and where is your skin exactly ?

On Thu, May 26, 2016 at 2:30 PM, Mahomed Hussein
 wrote:
> Hi
>
> It seems that 8.1 is ignoring my custom skin. I can tell because it isn’t 
> loading the skin or any of the overriding .vm files.
>
> Even if I use the “Test this Skin” link which specifically specifies the 
> ?skin=CDCSkin, it doesn’t make any difference.
>
> I have looked through:
> http://www.xwiki.org/xwiki/bin/view/ReleaseNotes/ReleaseNotesXWiki81
> http://platform.xwiki.org/xwiki/bin/view/AdminGuide/Skins
> But they weren’t much help.
>
> Some screenshots:
> https://snag.gy/9ZKXN2.jpg
> https://snag.gy/oYN3F4.jpg
>
> Any help would be sincerely appreciated. Thanks.
>
>
> Kind regards,
>
>
> Mahomed Hussein
> Custodian Data Centre
> Email: maho...@custodiandc.com
> http://www.CustodianDC.com
> ___
> users mailing list
> users@xwiki.org
> http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users



-- 
Thomas Mortagne
___
users mailing list
users@xwiki.org
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users