Re: [USRP-users] Brench Maint and Master of UHD

2017-08-02 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Daniele, Generally speaking, 'maint' should be stable. If you need an absolutely stable version, it is recommended to use a tagged release, such as 'release_003_010_002_000' (UHD 3.10.2.0) or 'release_003_009_007' (UHD 3.9.7). We perform release testing on every tagged version of UHD.

Re: [USRP-users] Using both TX/RX and RX2 ports on the same daughter board to receive signal simultaneously

2017-08-03 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Yue, There is only one RX path, and it is only possible to RX via TX/RX or RX2 at any given time with the CBX/UBX/SBX/WBX daughterboards. The only exception is the TwinRX, which has two RX channels (and no TX), that run at 100e6 each. Regards, Nate Temple > On Aug 2, 2017, at 9:04 PM,

Re: [USRP-users] When ssh'ing Getting prompt for Password Issue

2017-08-03 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Konstantin, You may want to try putting your VM into a Bridge Network mode. There may be an issue with the NAT routing. If operating in Bridged mode, ensure your Host, VM and E3xx all have different IP addresses. Regards, Nate Temple > On Aug 3, 2017, at 9:39 AM, Philip Balister via

Re: [USRP-users] When ssh'ing Getting prompt for Password Issue

2017-08-03 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Konstantin, Yes, I suspect there may be an issue with a configuration or change to the SSH configs on your current image. Starting with a fresh release-4 image should resolve the issue. Regards, Nate Temple > On Aug 3, 2017, at 12:17 PM, Matheou, Konstantin J. (GRC-LCI0)[ZIN >

Re: [USRP-users] When ssh'ing Getting prompt for Password Issue

2017-08-03 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Konstantin, After setting the NIC to be Bridged for the VM from VirtualBox, you need to start the VM, then within the System Settings -> Network of the VM, manually set the NIC to have a static IP address. Regards, Nate Temple > On Aug 3, 2017, at 11:50 AM, Matheou, Konstantin J.

Re: [USRP-users] When ssh'ing Getting prompt for Password Issue

2017-08-03 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Konstantin, When operating in bridged mode, did you manually set the (static) IP address within your VM? Regards, Nate Temple > On Aug 3, 2017, at 11:27 AM, Matheou, Konstantin J. (GRC-LCI0)[ZIN > TECHNOLOGIES INC] wrote: > > Nate, > > As soon I put it

Re: [USRP-users] When ssh'ing Getting prompt for Password Issue

2017-08-03 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Konstantin, You can try connecting via the Serial port [1]. I would suggest to first try undoing any changes you have made to the ssh_config. By default it will not require any passwords. If that is not successful, I would suggest downloading a fresh release-4 image from [2] and writing it

Re: [USRP-users] List of compatible parts

2017-08-15 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Daniel, Michael: Generally there should be no compatibility issues. Where you may run into an issue with compatibility is if for example, you build UHD & GNU Radio, then switch the major version of UHD without rebuilding GNU Radio. This will cause an ABI mismatch, and GNU Radio needs to be

Re: [USRP-users] ADC self-test failed

2017-07-07 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Sam, Can you please email into supp...@ettus.com. We can debug further off the mailing list. Regards, Nate > On Jul 6, 2017, at 8:39 AM, Sam Vogel wrote: > > Hi Nate, > > Sure, our company is using a custom UHD and I will have to redact part of the > text. When I

Re: [USRP-users] B210 on VirtualBox VM - USB settings

2017-07-06 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Saeid, For the filter rule use VID: 2500 PID: 0020 Also you may need to install the VirtualBox Extension pack. Regards, Nate Temple > On Jul 6, 2017, at 11:53 AM, Neel Pandeya via USRP-users > wrote: > > I meant to add that you will also still need to set the

Re: [USRP-users] Error when burn fpga image file into USRP X310

2017-07-14 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Luis, I will follow up with you on this issue off the list, within the thread that has been sent to supp...@ettus.com. Regards, Nate Temple > On Jul 14, 2017, at 6:51 AM, Torres Figueroa, Luis Angel via USRP-users > wrote: > > Hi Nate, > > I have exactly

Re: [USRP-users] Very Close - Trying to Connect B210 Using VMware

2017-07-14 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Konstanitn, I assume you mean you are using VirtualBox, not VMWare. You will need to add a USB Filtering rule for the USRP within the settings for the virtual machine (within VirtualBox settings). You will need to add a rule for VID: 2500 PID: 0020 for the B210. Also, you need replace the

Re: [USRP-users] When ssh'ing Getting prompt for Password Issue

2017-08-08 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Konstantin, Glad to hear that it is working. There are several application notes in the Ettus Knowledge Base that cover working with the E310. https://kb.ettus.com/Application_Notes Regards, Nate Temple > On Aug 8, 2017, at 2:47 PM, Matheou, Konstantin J. (GRC-LCI0)[ZIN > TECHNOLOGIES

Re: [USRP-users] When ssh'ing Getting prompt for Password Issue

2017-08-08 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Konstantin, I think the issue now lays within some routing or networking issue between the E310 and the VirtualMachine. Perhaps try turning off the firewall on your Windows host. Test pinging the VM from the E310 when connected via serial connection. Try pinging the E310 from the Windows

Re: [USRP-users] When ssh'ing Getting prompt for Password Issue

2017-08-08 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Konstantin, I don't understand why you're trying to use the username kmatheou when connecting to the E310. The user on the E310 is "root". You need to issue the command *from the Linux VM* to the E310, "ssh root@192.168.10.2". Regards, Nate Temple > On Aug 8, 2017, at 2:12 PM,

Re: [USRP-users] When ssh'ing Getting prompt for Password Issue

2017-08-08 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Konstantin, Can you please send the full part number and serial number for your device. It is located on the label on the bottom side of the E3xx. ( "P/N: XX", "S/N: XXX" ) Regards, Nate Temple > On Aug 8, 2017, at 8:33 AM, Matheou, Konstantin J. (GRC-LCI0)[ZIN > TECHNOLOGIES

Re: [USRP-users] When ssh'ing Getting prompt for Password Issue

2017-08-08 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Konstantin, The partition table looks like it is OK. I would suggest trying to redownload the release-4 / SpeedGrade3 images again and try burning them to the SD Card again. Verify that the md5sums match what is posted in the SG3/ folder. The error you're seeing has only came up when the

Re: [USRP-users] When ssh'ing Getting prompt for Password Issue

2017-08-08 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Konstantin, Can you please attach the picture of the back label? Regards, Nate Temple > On Aug 8, 2017, at 12:29 PM, Matheou, Konstantin J. (GRC-LCI0)[ZIN > TECHNOLOGIES INC] wrote: > > I am wearing my reading glasses and the letters were very small too...

Re: [USRP-users] When ssh'ing Getting prompt for Password Issue

2017-08-08 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Konstantin, Thank you for sending the image. It is indeed a SG3 E310. Please try downloading the release-4 / SG3 images again, verify the md5sum against the hashes provided in the same folder and try writing them again. Regards, Nate Temple > On Aug 8, 2017, at 12:41 PM, Matheou,

Re: [USRP-users] When ssh'ing Getting prompt for Password Issue

2017-08-08 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Konstantin, Thats good news. Now you need to update the host identification for E31x, as it's fingerprint has changed. Within the Linux VM, remove the file /home/user/.ssh/known_hosts with the commnad: rm -v ~/.ssh/known_hosts Then attempt to login again, you'll be prompted to verify the

Re: [USRP-users] When ssh'ing Getting prompt for Password Issue

2017-08-08 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Konstantin, It is fine to have the serial and ethernet connected at the same time. By manually power cycling the device, without a proper shutdown, it may have corrupted the SD card. I would suggest trying to re-image the SD card again, and go through the process as it had previously

Re: [USRP-users] When ssh'ing Getting prompt for Password Issue

2017-08-08 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Konstantin, You should not need to edit the ssh_config at all. If you attempt to SSH to the E310 from the Linux VM now, does it work? What is the full output when you try to SSH to the E310? Regards, Nate Temple > On Aug 8, 2017, at 1:52 PM, Matheou, Konstantin J. (GRC-LCI0)[ZIN >

Re: [USRP-users] Fwd: B210, MIMO Tx Streaming Problem

2017-08-09 Thread Nate Temple via USRP-users
Duplicate thread - Please see this thread for responses - http://lists.ettus.com/pipermail/usrp-users_lists.ettus.com/2017-August/026033.html On Tue, Aug 8, 2017 at 12:30 PM, Masoud Naderpour via USRP-users < usrp-users@lists.ettus.com> wrote: > > > > Hi, > I have launched B210 USRP MIMO config.

Re: [USRP-users] Dual Tx Transmission Problem

2017-08-09 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Masoud, Please refrain from creating multiple threads on the same topic. [1][2][3] Have you tried the suggestion that Marcus Leech suggested in your original post? [4] You're still operating with n_channel = 1, when it should be n_channel = 2; [1] -

Re: [USRP-users] I want to build my custom FPGA image but failed to get the license

2017-07-25 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi, Which OS and OS Version are you using? Regards, Nate > On Jul 25, 2017, at 5:55 PM, 이진세 via USRP-users > wrote: > > hello > > I use e310 and try to build custom fpga image. > > and i entered a trial license, including webPack, from Vivado License

Re: [USRP-users] Verifying MIMO cable integrity

2017-09-21 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi John, I've matched your configuration, with a N210 with GPSDO as master, and a N210 slave connected via a MIMO cable. I was able to create a pair of synced streams with the flowgraph attached without issue. Can you give it a try? Otherwise email us at supp...@ettus.com and we can follow up

Re: [USRP-users] Fosphor issue

2017-09-26 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Alex, You'll need to run uhd_images_downloader on the E3xx, and note the URL for the FPGA .zip file it is attempting to fetch within the output. Download that zip file on a computer that is connected to the internet, then transfer it to the E3xx, and unpack them, and you should then be able

Re: [USRP-users] Support with handling data at 200MSPS from NI USRP 2954R

2017-08-28 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Snehasish, You should not be using a Throttle block when you have any actual hardware within the flowgraph. Note, in order to write 200 MS/s to disk, you'll most likely need a PCIe based SSD, or SSD Raid configuration. I've had success with an Intel 750 Series PCIe based SSD to write 200

Re: [USRP-users] B200mini & XU4 problem

2017-09-02 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Dave, This is certainly an interesting issue. I suspect the core of the issue may be power draw on the USB interface during boot. One of the common issues with the XU4 that I've seen reported is that the USB3 ports do not provide USB3 spec power levels. Using a powered USB3 hub may

Re: [USRP-users] B200mini & XU4 problem

2017-09-03 Thread Nate Temple via USRP-users
> from you about using b2x0's with XU4... :-) > > Many Thanks, > Dave > > On 02/09/17 23:30, Marcus D. Leech via USRP-users wrote: >> On 09/02/2017 05:02 PM, Nate Temple via USRP-users wrote: >>> Hi Dave, >>> >>> This is certainly an interesting

Re: [USRP-users] UBX-160 with X310 communication issue

2017-10-17 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Mark, The UBX v2 is not supported using UHD 3.9.3. Support for the UBX v2 was added with UHD 3.9.5 and UHD 3.10.2.0. Can you please try updating to the newest UHD, such as 3.9.7 or 3.10.2.0 and try probing USRP/DBs again? Regards, Nate Temple On Tue, Oct 17, 2017 at 1:01 PM, Mark Koenig via

Re: [USRP-users] Linux Kernel Modules for X-Series PCIe Connectivity

2017-12-01 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi John, You will need to run Ubuntu <14.04.4 [1] which has the 4.2 kernel, to use the NI driver for the PCIe connection. We have the update on our radar, however I don't have any estimate on when it will be available at this time. [1] -

Re: [USRP-users] [RFNOC] [E310]: Runtime Error: On node 0/FIFO_0 when attempting to run "rx_samples_to_file" example

2017-12-15 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Adam, This is a known bug that we are tracking on our internal issue tracker. Can you please try building with these commits: https://github.com/EttusResearch/gr-ettus/commit/30302780a44f3f0b146e9b81f88e70c9d983f559

Re: [USRP-users] Problems with Ettus B210 and Intel Nuk

2017-10-31 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Tathagata, After you boot, if you run: $UHD_INSTALL_PREFIX/utils/b2xx_fx3_utils --reset-device Are you able to then initialize the USRP by running uhd_usrp_probe? Regards, Nate Temple > On Oct 31, 2017, at 11:11 AM, Neel Pandeya via USRP-users > wrote: > >

Re: [USRP-users] TwinRX dead on arrival?

2018-01-15 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Anon, Please disregard my comment before about the Osmocom blocks, I had switched to the wrong flowgraph. A normalized gain of .5 on the TwinRX is bit low. The TwinRX has 95dB of adjustable gain. Around 60-70 dB will usually provide a good SNR with a common antenna attached. Regards,

Re: [USRP-users] TwinRX dead on arrival?

2018-01-15 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Anon, Can you try running these tests with a tagged release of UHD, such as "release_003_010_002_000" instead of the master branch? You may need to recompiled GNU Radio against this version of UHD. It is important to download and flash the 3.10.2.0 FPGA image before running the tests. If

Re: [USRP-users] X300 Environment (IO) error

2018-02-01 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Jacob, Can you try upgrading to UHD 3.10.3.0 to see if it resolves this error? Regards, Nate Temple On Thu, Feb 1, 2018 at 5:09 PM, Jacob Knoles via USRP-users < usrp-users@lists.ettus.com> wrote: > Hello all, > > I have an application that utilizes an X300 radio to play a short burst of >

Re: [USRP-users] MIMO Cable for USRPN200 and USRP2

2018-02-07 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Wahhab, The MIMO Cable will work with the USRP2. Please see this section of the UHD Manual: http://files.ettus.com/manual/page_usrp2.html#usrp2_mimocable Regards, Nate Temple On Tue, Feb 6, 2018 at 1:34 PM, Wahhab Albazrqaoe via USRP-users < usrp-users@lists.ettus.com> wrote: > I would

Re: [USRP-users] X310 underflow in transmit-only configuration

2018-02-08 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Steven, If you are able, can you please post an application/code that demonstrates this ? Without seeing the code, its nearly impossible to debug the issue. What version of UHD are you using? Regards, Nate Temple On Thu, Feb 8, 2018 at 1:33 PM, Steven Knudsen via USRP-users <

Re: [USRP-users] B200 USB high CPU usage

2018-02-13 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Kasper, There are several caveats/issues/topics to consider with regards to running at higher sample rates with the B2xx. Generally speaking, Linux will offer better performance than Windows. What version of UHD are you using? If you're not using UHD 3.10.3.0, can you please try upgrading?

Re: [USRP-users] USRP TwinRX Error UHD

2017-12-28 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Alejandro, The TwinRX does not support a 184.32e6 Master Clock Rate which is required for srsLTE. The TwinRX DBs also will not work with srsLTE as they do not have any TX channels. Regards, Nate Temple > On Dec 28, 2017, at 8:52 AM, ALEJANDRO BLANCO PIZARRO via USRP-users >

Re: [USRP-users] X310 software reset revisted

2018-07-23 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Jason, This magic poke should do the trick: python $UHD_INSTALL_DIR/firmware/usrp3/x300/x300_debug.py --addr= --poke=0x100058 --data=1 Regards, Nate Temple On Mon, Jul 23, 2018 at 9:45 AM, Nick Foster via USRP-users < usrp-users@lists.ettus.com> wrote: > I've solved this with the USB JTAG

Re: [USRP-users] GPS and frequency drift problems on TDMA receiver (E310)

2018-09-04 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi David, We would like to debug this off the mailing list. Could you please email us at supp...@ettus.com with the device's serial number? Regards, Nate Temple On Tue, Sep 4, 2018 at 8:31 AM, David Zamorano Fernández via USRP-users < usrp-users@lists.ettus.com> wrote: > Hi all! > > We have

Re: [USRP-users] B210 - How much input power can its TX chains endure?

2018-03-07 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Brais, You'll want to have an isolator/ciculator inline. Regards, Nate Temple On Wed, Mar 7, 2018 at 3:29 PM, Brais Ares via USRP-users < usrp-users@lists.ettus.com> wrote: > Hello, > > We are planning to use a B210 device in a project where there may be high > power interferences. > >

Re: [USRP-users] Multi N200 issues

2018-03-08 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Keith, Can you please give UHD 3.9.7 or the 3.9-LTS branch of a try with your setup? What kind of CPU does your host have? What is the load profile while your application is running? Regards, Nate Temple On Thu, Mar 8, 2018 at 1:55 PM, Keith k via USRP-users < usrp-users@lists.ettus.com>

Re: [USRP-users] Spurious emissions using B200

2018-04-19 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Carmine, Can you please post a plot showing the spurious emissions you're seeing? If possible, if you can include how you're generating the plots (the script) would be useful as well. What version of UHD are you using? What color is the PCB of your B200? What USRP are you using as a

Re: [USRP-users] N310 Subdevice Specification

2018-04-23 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Sarah, For four channels on the N310 and UHD 3.11.0.1, the subdev spec will be "A:0 B:0 C:0 D:0". What sample rate are you running at ? Regards, Nate Temple On Mon, Apr 23, 2018 at 6:50 PM, Sarah Tran via USRP-users < usrp-users@lists.ettus.com> wrote: > Hi all, > > > > I recently got

Re: [USRP-users] RF_NoC fosphor issue (Source IO size "8" does not match sink IO size "8192".)

2018-03-19 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Tarik, If you press "F6" instead of the "Run" button, it will bypass this warning and run the flowgraph. Regards, Nate Temple On Mon, Mar 19, 2018 at 8:59 AM, Tarik Kazaz via USRP-users < usrp-users@lists.ettus.com> wrote: > Hi All, > > > I am using USRP X310 with UBX-160MHz. I tried to run

Re: [USRP-users] N3xx operational questions

2018-11-01 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi EJ, Thanks for the detailed report. We are working on addressing these issues and will follow up with a more detailed response soon. Regards, Nate Temple On Wed, Oct 24, 2018 at 3:01 PM, EJ Kreinar via USRP-users < usrp-users@lists.ettus.com> wrote: > Hi All, > > I've been working with the

Re: [USRP-users] n310 offset tuning seems broken

2018-09-25 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Bob, What USRP / DB are you using? Regards, Nate Temple On Thu, Sep 13, 2018 at 6:53 AM, Tillson, Bob (US) via USRP-users < usrp-users@lists.ettus.com> wrote: > Running 3.13.0.0 on Windows. > > > > I have a flag in my app to enable/disable offset tuning. > > > > Application works properly

Re: [USRP-users] N310 Rack mount Kit

2018-11-16 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi David, You can find the N3xx rack mount kit here: https://www.ettus.com/product/details/n3xx-rack-mount Regards, Nate Temple On Fri, Nov 16, 2018 at 8:19 AM Bengtson, David E. via USRP-users < usrp-users@lists.ettus.com> wrote: > Is there a 19” Rack mount Kit for the N310 available or

Re: [USRP-users] get_rx_antenna() bug in RFNoC x300_radio_ctrl_impl.cpp

2018-11-16 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Rob, Thanks for bringing this to our attention. We will file an issue on our internal bug tracker and get it resolved. Regards, Nate Temple On Fri, Nov 16, 2018 at 10:41 AM Rob Kossler via USRP-users < usrp-users@lists.ettus.com> wrote: > I am using the RFNoC radio_ctrl API with my X310 and

Re: [USRP-users] synchronizing multiple USRP N310

2018-12-10 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Florian, If you pass the arg "--ref external" to tx_waveforms, does it resolve this frequency offset? https://github.com/EttusResearch/uhd/blob/master/host/examples/tx_waveforms.cpp#L62 Regards, Nate Temple On Thu, Dec 6, 2018 at 12:22 AM Florian Kaltenberger via USRP-users <

Re: [USRP-users] Device String for external clock source USRP N210

2019-01-09 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Andre, GQRX uses gr-osmosdr under the hood to interface to the USRP, the setters and getters are there [0] to set the sources for an external ref/timing source, but it does not parse the device arg to set them [1]. If you add the parsing and rebuild gr-osmosdr and then GQRX, it will work.

Re: [USRP-users] Python uhd API

2019-01-16 Thread Nate Temple via USRP-users
Hi Luz, You can call the api calls just as you would in C++ from the usrp object. For example: usrp = uhd.usrp.MultiUSRP(args.args) usrp.set_clock_source("external") usrp.set_time_source("external") Regards, Nate Temple On Wed, Jan 16, 2019 at 2:51 PM Florez Manduca, Luz E CIV USARMY