[vchkpw] Authentication Problems

2006-03-31 Thread Mike Jimenez








Hello I am having a difficult time with authentication and I
dont know what is missing.



What I have done it attempted to setup SMTP authentication.



Since this attempt I have not been able to POP without using
the complete email address as the account name.



I have pulled the SMTP auth and now I am just trying to run
QMAIL and Vpopmail and still cant POP correctly.



POP use to work now it does not for some reason.



Here is the start script



#!/bin/sh

# Qmail Startup

# set the max open files

# linux 2.4

# echo 16384  /proc/sys/fs/file-max 

#

# linux 2.2

# echo 8  /proc/sys/fs/file-max  echo
8  /proc/sys/fs/inode-max

#



HOSTNAME=`hostname`



# See how we were called.

case $1 in

start)



 cd /



 echo Starting: 

 env - PATH=/var/qmail/bin:/usr/local/bin \

 qmail-start ./Maildir/ | /usr/local/bin/setuidgid qmaill
\

 /usr/local/bin/multilog t n20 s100 /var/log/qmail


 echo qmail 



 env - PATH=/var/qmail/bin:/usr/local/bin \

 tcpserver -vHRD -l$HOSTNAME -c400 0 110
/var/qmail/bin/qmail-popup \

 $HOSTNAME \

 /home/vpopmail/bin/vchkpw /var/qmail/bin/qmail-pop3d
Maildir 21 | \

 /usr/local/bin/setuidgid qmaill \

 /usr/local/bin/multilog t n20 s100 /var/log/pop3


 echo pop 



# /usr/lib/courier-imap/libexec/imapd.rc start

# /usr/local/share/sqwebmail/libexec/authlib/authdaemond
start



 env - PATH=/var/qmail/bin:/usr/local/bin \

 tcpserver -pvHRD -l$HOSTNAME -x /etc/tcp.smtp.cdb \

 -c450 -u89 -g89 0 25 /usr/local/bin/rblsmtpd -r
relays.ordb.org \

 /var/qmail/bin/qmail-smtpd 21 | \

 /usr/local/bin/setuidgid qmaill \

 /usr/local/bin/multilog t n20 s100 /var/log/smtp


 echo smtp

 ;;

stop)

 echo stopping qmail

 pkill -9 qmail-send

 pkill -9 tcpserver 

 pkill -9 qmail-remote 

 pkill -9 qmail-smtpd

# /usr/lib/courier-imap/libexec/imapd.rc stop

#
/usr/local/share/sqwebmail/libexec/authlib/authdaemond stop

 ;;

restart)

 $0 stop

 $0 start

 ;;

*)

 echo Usage: qmail {start|stop|restart}

 exit 1

esac

exit





Here is the message in logs I get when I cant connect



Mar 31 11:52:07 spam vpopmail[5256]: vchkpw: vpopmail user
not found wildcard@:192.168.141.254



Thanks

Mike








RE: [vchkpw] Authentication Problems

2006-03-31 Thread Mike Jimenez








Never mind I am dumb ass and figured it
out thanks. 









From: Mike Jimenez
[mailto:[EMAIL PROTECTED] 
Sent: Friday, March 31, 2006 12:28
PM
To: vchkpw@inter7.com
Subject: [vchkpw] Authentication
Problems





Hello I am having a difficult time with authentication and I
dont know what is missing.



What I have done it attempted to setup SMTP authentication.



Since this attempt I have not been able to POP without using
the complete email address as the account name.



I have pulled the SMTP auth and now I am just trying to run
QMAIL and Vpopmail and still cant POP correctly.



POP use to work now it does not for some reason.



Here is the start script



#!/bin/sh

# Qmail Startup

# set the max open files

# linux 2.4

# echo 16384  /proc/sys/fs/file-max 

#

# linux 2.2

# echo 8  /proc/sys/fs/file-max  echo
8  /proc/sys/fs/inode-max

#



HOSTNAME=`hostname`



# See how we were called.

case $1 in

start)



 cd /



 echo Starting: 

 env -
PATH=/var/qmail/bin:/usr/local/bin \

 qmail-start ./Maildir/ |
/usr/local/bin/setuidgid qmaill \

 /usr/local/bin/multilog t n20 s100
/var/log/qmail 

 echo qmail 



 env -
PATH=/var/qmail/bin:/usr/local/bin \

 tcpserver -vHRD -l$HOSTNAME -c400 0 110
/var/qmail/bin/qmail-popup \

 $HOSTNAME \

 /home/vpopmail/bin/vchkpw /var/qmail/bin/qmail-pop3d
Maildir 21 | \

 /usr/local/bin/setuidgid qmaill \

 /usr/local/bin/multilog t n20 s100
/var/log/pop3 

 echo pop 



#
/usr/lib/courier-imap/libexec/imapd.rc start

#
/usr/local/share/sqwebmail/libexec/authlib/authdaemond start



 env -
PATH=/var/qmail/bin:/usr/local/bin \

 tcpserver -pvHRD -l$HOSTNAME -x
/etc/tcp.smtp.cdb \

 -c450 -u89 -g89 0 25 /usr/local/bin/rblsmtpd -r
relays.ordb.org \

 /var/qmail/bin/qmail-smtpd 21 |
\

 /usr/local/bin/setuidgid qmaill \

 /usr/local/bin/multilog t n20 s100
/var/log/smtp 

 echo smtp

 ;;

stop)

 echo stopping qmail

 pkill -9 qmail-send

 pkill -9 tcpserver 

 pkill -9 qmail-remote 

 pkill -9 qmail-smtpd

#
/usr/lib/courier-imap/libexec/imapd.rc
stop

#
/usr/local/share/sqwebmail/libexec/authlib/authdaemond stop

 ;;

restart)

 $0 stop

 $0 start

 ;;

*)

 echo Usage: qmail
{start|stop|restart}

 exit 1

esac

exit





Here is the message in logs I get when I cant connect



Mar 31 11:52:07 spam vpopmail[5256]: vchkpw: vpopmail user
not found wildcard@:192.168.141.254



Thanks

Mike








Re: [vchkpw] Authentication problems after upgrading Vpopmail

2005-03-08 Thread Tom Collins
On Mar 8, 2005, at 6:57 AM, Ron Dyck wrote:
I've successfully installed the patch and am still having trouble 
logging
in. I'm forced to reset passwds to gain access. The problem is random 
and
causing me much grief with my clients.
The CRAM-MD5 method of authentication requires a cleartext password for 
each user.  Older accounts on your system could have been created 
before you had cleartext enabled, causing errors when the user tries to 
authenticate.  Take a look at the vpasswd file, or the user table and 
see if the problematic users follow that pattern (blank cleartext 
password).

I just checked the vckhpw.c code, and it should update the cleartext 
password when a user logs in.  I guess that code needs some additional 
testing.

--
Tom Collins  -  [EMAIL PROTECTED]
QmailAdmin: http://qmailadmin.sf.net/  Vpopmail: http://vpopmail.sf.net/
You don't need a laptop to troubleshoot high-speed Internet: 
sniffter.com



Re: [vchkpw] Authentication problems after upgrading Vpopmail

2005-03-08 Thread Ron Dyck
 The CRAM-MD5 method of authentication requires a cleartext password for
 each user.  Older accounts on your system could have been created
before  you had cleartext enabled, causing errors when the user tries
to
 authenticate.  Take a look at the vpasswd file, or the user table and
 see if the problematic users follow that pattern (blank
 cleartext password).

The clients experiencing authentication problem do have clear passwds.
They are stored in mysql and I'm able to access this information with
./vuserinfo as well as viewing the DB records. I've reset a number of them
repeatedly. This seems to provide access, though for a limited time.

Additionally, oddly the authentication errors are not recorded in the
'vlog' table in the vpopmail database. I'm able to track the majority of
the errors using SquirrelMails' sql_squirrel_logger plugin.

Regards,

ron

=
Ron Dyck
[EMAIL PROTECTED]
webbtech.net
=



[vchkpw] Authentication problems after upgrading Vpopmail

2005-03-07 Thread Ron Dyck
I've recently upgraded to vpopmail-5.4.9 and am having problems with
authentication. Users are getting a error claiming the user or passwd is
incorrect. Strangely, the error occurs only when logging in with IMAP like
'SquirrelMail' or even qmailadmin not with pop like 'outlook'.

After resetting the passwd (to the existing one) with ./vpasswd, the
problem is temporarily resolved.

I've looked at the 'UPGRADE' file and noticed a patch: qmail-smtpd-auth-0.4.2

When I attempt to intall I get:

[EMAIL PROTECTED] netqmail-1.04]# ./install_auth.sh
head: conf-qmail: No such file or directory
./find-systype.sh: ./find-systype.sh: No such file or directory
Installing qmail-smtpd AUTH 057 (Build 2005024212941) at Sat Mar  5
12:28:54 EST 2005 
Targeting file TARGETS ...
TARGETS not found !


Can anyone shed some lite on this for me? I've included the original
configure and configure for the upgrade below.

I've even tried re-installing my previous version of vpopmail but still
received the error.

You help is appreciated.

ron


Original configure:

./configure \
--enable-roaming-users=y \
--enable-logging=p \
--enable-defaultquota=10485760 \
--enable-ip-alias-domains=n \
--enable-passwd=n \
--enable-clear-passwd=y \
--enable-domain-quotas=y \
--enable-mysql=y \
--enable-many-domains=n \
--enable-auth-logging=y \
--enable-mysql-logging=y \
--enable-mysql-limits=n  \
--enable-valias=y \
--enable-incdir=/usr/local/mysql/include/mysql \
--enable-libdir=/usr/local/mysql/lib/mysql

Upgrade configure:
./configure \
--enable-roaming-users \
--enable-logging=p \
--disable-passwd \
--enable-clear-passwd \
--disable-domain-quotas \
--enable-auth-module=mysql \
--disable-many-domains \
--enable-auth-logging \
--enable-sql-logging \
--enable-qmail-ext \
--disable-valias \
--disable-mysql-limits \
--enable-incdir=/usr/local/mysql/include/mysql \
--enable-libdir=/usr/local/mysql/lib/mysql


=
Ron Dyck
[EMAIL PROTECTED]
webbtech.net
=



Re: [vchkpw] Authentication problems after upgrading Vpopmail

2005-03-07 Thread Erwin Hoffmann
Hi,

At 10:59 07.03.05 -0500, you wrote:
I've recently upgraded to vpopmail-5.4.9 and am having problems with
authentication. Users are getting a error claiming the user or passwd is
incorrect. Strangely, the error occurs only when logging in with IMAP like
'SquirrelMail' or even qmailadmin not with pop like 'outlook'.

After resetting the passwd (to the existing one) with ./vpasswd, the
problem is temporarily resolved.

I've looked at the 'UPGRADE' file and noticed a patch: qmail-smtpd-auth-0.4.2

When I attempt to intall I get:

[EMAIL PROTECTED] netqmail-1.04]# ./install_auth.sh
head: conf-qmail: No such file or directory
./find-systype.sh: ./find-systype.sh: No such file or directory
Installing qmail-smtpd AUTH 057 (Build 2005024212941) at Sat Mar  5
12:28:54 EST 2005 
Targeting file TARGETS ...
TARGETS not found !

You have to install the patch in the original qmail-1.03 directory. 
The installation script is missing those files mentioned above.

regards.
--eh.


Dr. Erwin Hoffmann | FEHCom | http://www.fehcom.de/
Wiener Weg 8, 50858 Cologne | T: +49 221 484 4923 | F: ...24


[vchkpw] Authentication Problems

2005-03-05 Thread Ron Dyck
I've recently upgraded to vpopmail-5.4.9 and am having problems with
authentication. Users are getting a error claiming the user or passwd is
incorrect. Strangely, the error occurs only when logging in with IMAP like
'SquirrelMail' or even qmailadmin not with pop like 'outlook'.

After resetting the passwd (to the existing one) with ./vpasswd, the
problem is temporarily resolved.

I've looked at the 'UPGRADE' file and noticed a patch: qmail-smtpd-auth-0.4.2

When I attempt to intall I get:

[EMAIL PROTECTED] netqmail-1.04]# ./install_auth.sh
head: conf-qmail: No such file or directory
./find-systype.sh: ./find-systype.sh: No such file or directory
Installing qmail-smtpd AUTH 057 (Build 2005024212941) at Sat Mar  5
12:28:54 EST 2005 
Targeting file TARGETS ...
TARGETS not found !


Can anyone shed some lite on this for me? I've included the original
configure and configure for the upgrade below.

I've even tried re-installing my previous version of vpopmail but still
received the error.

You help is appreciated.

ron


Original configure:

./configure \
--enable-roaming-users=y \
--enable-logging=p \
--enable-defaultquota=10485760 \
--enable-ip-alias-domains=n \
--enable-passwd=n \
--enable-clear-passwd=y \
--enable-domain-quotas=y \
--enable-mysql=y \
--enable-many-domains=n \
--enable-auth-logging=y \
--enable-mysql-logging=y \
--enable-mysql-limits=n  \
--enable-valias=y \
--enable-incdir=/usr/local/mysql/include/mysql \
--enable-libdir=/usr/local/mysql/lib/mysql

Upgrade configure:
./configure \
--enable-roaming-users \
--enable-logging=p \
--disable-passwd \
--enable-clear-passwd \
--disable-domain-quotas \
--enable-auth-module=mysql \
--disable-many-domains \
--enable-auth-logging \
--enable-sql-logging \
--enable-qmail-ext \
--disable-valias \
--disable-mysql-limits \
--enable-incdir=/usr/local/mysql/include/mysql \
--enable-libdir=/usr/local/mysql/lib/mysql

=
Ron Dyck
[EMAIL PROTECTED]
webbtech.net
+



[vchkpw] Authentication problems.

2004-04-08 Thread Brian Malia
I am having problems authenticating system users.  I have used the
--enable-passwd flag to enable it.  However, I am still seeing this in the
mail log:

vchkpw-pop3: vpopmail user not found bm@:ip address
vchkpw-pop3: vpopmail user not found [EMAIL PROTECTED]:ip address
vchkpw-pop3: vpopmail user not found [EMAIL PROTECTED]:ip address

I have no problem authenticating the virtual user accounts.

Here is my configure options of vpopmail:

vpopmail 5.4.0
Current settings
---

vpopmail directory = /home/vpopmail
   uid = 1004
   gid = 1004
 roaming users = OFF --disable-roaming-users (default)
 password learning = OFF --disable-learn-passwords (default)
 md5 passwords = ON  --enable-md5-passwords (default)
  file locking = ON  --enable-file-locking (default)
vdelivermail fsync = OFF --disable-file-sync (default)
 make seekable = ON  --enable-make-seekable (default)
  clear passwd = ON  --enable-clear-passwd (default)
 user dir hashing  = ON  --enable-users-big-dir (default)
address extensions = OFF --disable-qmail-ext (default)
  ip alias = OFF --disable-ip-alias-domains (default)
 domain quotas = OFF --disable-domainquotas (default)
   auth module = cdb  --enable-auth-module=cdb (default)
  auth inc = -Icdb
  auth lib =
  system passwords = ON  --enable-passwd
pop syslog = show failed attempts with clear text password
 --enable-logging=p
  auth logging = ON  --enable-auth-logging (default)



-

Brian Malia, Systems Engineer   Phone: 800.656.GWIS or 330.656.5511
GWIS Internet Solutions Fax:   330.656.5440

Web site: http://www.gwis.com   E-mail: [EMAIL PROTECTED]
E-Commerce Business Web Hosting, Fast DSL, ISDN, Leased Line!


Re: [vchkpw] Authentication problems

2003-03-26 Thread Jonas Pasche
Hi Neil,

 I am experiencing a strange problem and I have been told that it may be
 a known bug with vpopmail.  The environment is Qmail + Vpopmail +
 Courier-Imap + SquirrelMail.  Everything appears to be working fine (I
 can log in through Outlook client and SquirrelMail) until I switch to a
 new user (on the same box).  Once I do this, the original user can't log
 in anymore.

Did you compile Courier-IMAP with --without-authdaemon? If not, try to
do so. authdaemon isn't really compatible with vpopmail.

 I've also asked this question
 on the courier-imap list and they indicated it was a known vpopmail bug.

I don't know wheter it's a vpopmail bug or a Courier-IMAP bug. Simply
don't use authdaemon; it doesn't work.

Jonas




[vchkpw] Authentication problems

2003-03-25 Thread Neil Harrison
Title: Message




Hello,

I am experiencing a 
strange problem and I have been told that it may be a known bug with 
vpopmail. The environment is Qmail + Vpopmail + Courier-Imap + 
SquirrelMail.Everything appears to be working fine (I can log in 
through Outlook client and SquirrelMail) until I switch to a new user (on the 
same box). Once I do this, the original user can't log in anymore. I 
get an error that the user ID or password is incorrect. The new user is 
fine until I try a third user. Again the same thing and now neither of the 
first two users can log in anymore. If I reboot the server then everything 
returns to normal until I try to use more than one user 
again.

I have checked all 
the logs and there is no indication of what is going on. There are a bunch 
of entries for successful LOGIN and LOGOUT and then all of a sudden a bunch of 
failures. I am wondering if maybe my server is locking a user to a PC IP 
address for some strange reason.

I have tried 
checking the logs, restarting imap, restarting qmail and checking for strange 
entries in the config files. I'm stumped on this one. I've also 
duplicated this problem just by using the outlook clients and just by using the 
squirrelmail client so I don't think the problem rests with either of those 
two. I've also asked this question on the courier-imap list and they 
indicated it was a known vpopmail bug.

Any ideas or 
suggestions? Is this a know bug and is there a 
resolution?

Thanks in 
advance,
Neil





Re: [vchkpw] Authentication problems

2003-03-25 Thread Rob G
Title: Message



Hi Neil,

I am running in to something similar and I think 
there may be a lock somewhere on the account. When my Outlook checks the 
account it works fine.. but when I try to login through SquirrelMail it gives me 
an invalid username or password. If I disable the account in my outlook 
and wait awhile then I am able to login to SquirrelMail without an issue. 
I am not sure what this is .. but for the most part it does not affect me as I 
am using squirrelmail for all the people that use my mail server that don't want 
to use a Mail client to check their email.

Regards,
Rob G
[EMAIL PROTECTED]


  - Original Message - 
  From: 
  Neil 
  Harrison 
  To: Vpopmail List 
  Sent: Tuesday, March 25, 2003 1:03 
  PM
  Subject: [vchkpw] Authentication 
  problems
  
  
  Hello,
  
  I am experiencing 
  a strange problem and I have been told that it may be a known bug with 
  vpopmail. The environment is Qmail + Vpopmail + Courier-Imap + 
  SquirrelMail.Everything appears to be working fine (I can log in 
  through Outlook client and SquirrelMail) until I switch to a new user (on the 
  same box). Once I do this, the original user can't log in anymore. 
  I get an error that the user ID or password is incorrect. The new user 
  is fine until I try a third user. Again the same thing and now neither 
  of the first two users can log in anymore. If I reboot the server then 
  everything returns to normal until I try to use more than one user 
  again.
  
  I have checked all 
  the logs and there is no indication of what is going on. There are a 
  bunch of entries for successful LOGIN and LOGOUT and then all of a sudden a 
  bunch of failures. I am wondering if maybe my server is locking a user 
  to a PC IP address for some strange reason.
  
  I have tried 
  checking the logs, restarting imap, restarting qmail and checking for strange 
  entries in the config files. I'm stumped on this one. I've also 
  duplicated this problem just by using the outlook clients and just by using 
  the squirrelmail client so I don't think the problem rests with either of 
  those two. I've also asked this question on the courier-imap list and 
  they indicated it was a known vpopmail bug.
  
  Any ideas or 
  suggestions? Is this a know bug and is there a 
  resolution?
  
  Thanks in 
  advance,
  Neil
  
  
  


[vchkpw] Authentication Problems

2003-03-22 Thread [EMAIL PROTECTED]
When connecting to the server to attempt to collect mail, I am 
receiving an authorization failure. I have setup vpopmail to use mysql 
to store the domain and user info, and I am using vchkpw to 
authenticate the pwds and I am logging in using the username%
[EMAIL PROTECTED] format. Is there a way to check the authentication using 
vchkpw directly?? 

Thanks

Clint
 




Re: [vchkpw] Authentication Problems

2003-03-22 Thread Justin Heesemann
On Sunday 23 March 2003 02:36, [EMAIL PROTECTED] wrote:
 When connecting to the server to attempt to collect mail, I am
 receiving an authorization failure. I have setup vpopmail to use mysql
 to store the domain and user info, and I am using vchkpw to
 authenticate the pwds and I am logging in using the username%
 [EMAIL PROTECTED] format. Is there a way to check the authentication using
 vchkpw directly??

# telnet mail.hostname.com 110
user [EMAIL PROTECTED]
pass secret

then check the logs.


Also note, that we _do_ have an archive for this list and this question has 
been covered not only a million but fantastillions of zillion times.

-- 
Mit internetten Grüßen / Best Regards
---
Justin Heesemannionium Technologies
[EMAIL PROTECTED]www.ionium.org




Re: [vchkpw] Authentication Problems

2003-03-22 Thread [EMAIL PROTECTED]
 On Sunday 23 March 2003 02:36, [EMAIL PROTECTED] wrote:
  When connecting to the server to attempt to collect mail, I am
  receiving an authorization failure. I have setup vpopmail to use 
 mysql to store the domain and user info, and I am using vchkpw to
  authenticate the pwds and I am logging in using the username%
  [EMAIL PROTECTED] format. Is there a way to check the 
 authentication using
  vchkpw directly??
 
 # telnet mail.hostname.com 110
 user [EMAIL PROTECTED]
 pass secret
 
 then check the logs.
 
 
 Also note, that we _do_ have an archive for this list and this 
 question has 
 been covered not only a million but fantastillions of zillion times.
 
 -- 

Yep, thats how I am testing it. I also just noticed, that I had not 
pointed out that it is for virtual domains, and have confirmed that I 
am using the right login format. I'm not sure about the logs though, 
which ones should I be checking for the authentication attempts? The 
following which I would think are the ones are empty :/

d97# ls -al /var/log/qmail/pop3d/
total 6
drwxr-xr-x  2 qmaill  wheel  512 Mar 22 18:23 .
drwxr-xr-x  4 qmaill  wheel  512 Mar 22 17:31 ..
-rw-r--r--  1 qmaill  wheel   27 Mar 22 18:23 current
-rw---  1 qmaill  wheel0 Mar 22 18:23 lock
-rw-r--r--  1 qmaill  wheel0 Mar 22 18:23 state


Clint


 




Re: [vchkpw] Authentication Problems

2003-03-22 Thread [EMAIL PROTECTED]
  On Sunday 23 March 2003 02:36, [EMAIL PROTECTED] wrote:
   When connecting to the server to attempt to collect mail, I am
   receiving an authorization failure. I have setup vpopmail to 
 use 
  mysql to store the domain and user info, and I am using vchkpw to
   authenticate the pwds and I am logging in using the username%
   [EMAIL PROTECTED] format. Is there a way to check the 
  authentication using
   vchkpw directly??
  
  # telnet mail.hostname.com 110
  user [EMAIL PROTECTED]
  pass secret
  
  then check the logs.
  
  
  Also note, that we _do_ have an archive for this list and this 
  question has 
  been covered not only a million but fantastillions of zillion times.
  
  -- 
 
 Yep, thats how I am testing it. I also just noticed, that I had 
 not 
 pointed out that it is for virtual domains, and have confirmed 
 that I 
 am using the right login format. I'm not sure about the logs 
 though, 
 which ones should I be checking for the authentication attempts? 
 The 
 following which I would think are the ones are empty :/
 
 d97# ls -al /var/log/qmail/pop3d/
 total 6
 drwxr-xr-x  2 qmaill  wheel  512 Mar 22 18:23 .
 drwxr-xr-x  4 qmaill  wheel  512 Mar 22 17:31 ..
 -rw-r--r--  1 qmaill  wheel   27 Mar 22 18:23 current
 -rw---  1 qmaill  wheel0 Mar 22 18:23 lock
 -rw-r--r--  1 qmaill  wheel0 Mar 22 18:23 state
 
 
 Clint
 

I belive I have it fixed.. firstly you have to be looking at the right 
log files.. /var/log/maillog damn I feel stupid. But I noticed there 
were some inconsistant looking permissions set in the /home/vpopmail 
dir so I changed them all to owner vpopmail and authentication seems to 
be working correctly now.. wierd :/

Thanks for the suggestions though! Everything always helps.

Clint