[Wikidata-bugs] [Maniphest] T258508: WDQS | Prefix showing http instead of https

2020-09-15 Thread Gehel
Gehel triaged this task as "Medium" priority.

TASK DETAIL
  https://phabricator.wikimedia.org/T258508

WORKBOARD
  https://phabricator.wikimedia.org/project/board/891/

EMAIL PREFERENCES
  https://phabricator.wikimedia.org/settings/panel/emailpreferences/

To: Gehel
Cc: Addshore, dcausse, Gehel, Headingtona, Aklapper, CBogen, Akuckartz, 
darthmon_wmde, Nandana, Namenlos314, Lahi, Gq86, Lucas_Werkmeister_WMDE, 
GoranSMilovanovic, QZanden, EBjune, merbst, LawExplorer, _jensen, rosalieper, 
Scott_WUaS, Jonas, Xmlizer, jkroll, Wikidata-bugs, Jdouglas, aude, Tobias1984, 
Manybubbles, Mbch331
___
Wikidata-bugs mailing list
Wikidata-bugs@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikidata-bugs


[Wikidata-bugs] [Maniphest] T258508: WDQS | Prefix showing http instead of https

2020-08-10 Thread Headingtona
Headingtona added a comment.


  In T258508#6373088 , 
@Addshore wrote:
  
  > That is in Wikibase.
  > 
https://doc.wikimedia.org/Wikibase/master/php/md_docs_topics_options.html#conceptBaseUri
  >
  > If you are using the default docker images for their basic purpose then the 
default configs will work.
  > If you start doing anything more fancy then you'll need to add more 
settings, such as this one.
  >
  > The default is calculated from wgServer in mediawiki 
https://gerrit.wikimedia.org/g/mediawiki/extensions/Wikibase/+/358aa1bfd02a0b84cc8c7d19a86f627b34615d40/repo/config/Wikibase.default.php#125
  
  I set concetBaseURI which is identitcal to wgServer. Still I am getting
  
Unrecognized statement: s:http:///wiki/Special:EntityData/Q188

TASK DETAIL
  https://phabricator.wikimedia.org/T258508

EMAIL PREFERENCES
  https://phabricator.wikimedia.org/settings/panel/emailpreferences/

To: Headingtona
Cc: Addshore, dcausse, Gehel, Headingtona, Aklapper, CBogen, Akuckartz, 
darthmon_wmde, Nandana, Namenlos314, Lahi, Gq86, Lucas_Werkmeister_WMDE, 
GoranSMilovanovic, QZanden, EBjune, merbst, LawExplorer, _jensen, rosalieper, 
Scott_WUaS, Jonas, Xmlizer, jkroll, Wikidata-bugs, Jdouglas, aude, Tobias1984, 
Manybubbles, Mbch331
___
Wikidata-bugs mailing list
Wikidata-bugs@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikidata-bugs


[Wikidata-bugs] [Maniphest] T258508: WDQS | Prefix showing http instead of https

2020-08-10 Thread Addshore
Addshore added a comment.


  That is in Wikibase.
  
https://doc.wikimedia.org/Wikibase/master/php/md_docs_topics_options.html#conceptBaseUri
  
  If you are using the default docker images for their basic purpose then the 
default configs will work.
  If you start doing anything more fancy then you'll need to add more settings, 
such as this one.
  
  The default is calculated from wgServer in mediawiki 
https://gerrit.wikimedia.org/g/mediawiki/extensions/Wikibase/+/358aa1bfd02a0b84cc8c7d19a86f627b34615d40/repo/config/Wikibase.default.php#125

TASK DETAIL
  https://phabricator.wikimedia.org/T258508

EMAIL PREFERENCES
  https://phabricator.wikimedia.org/settings/panel/emailpreferences/

To: Addshore
Cc: Addshore, dcausse, Gehel, Headingtona, Aklapper, CBogen, Akuckartz, 
darthmon_wmde, Nandana, Namenlos314, Lahi, Gq86, Lucas_Werkmeister_WMDE, 
GoranSMilovanovic, QZanden, EBjune, merbst, LawExplorer, _jensen, rosalieper, 
Scott_WUaS, Jonas, Xmlizer, jkroll, Wikidata-bugs, Jdouglas, aude, Tobias1984, 
Manybubbles, Mbch331
___
Wikidata-bugs mailing list
Wikidata-bugs@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikidata-bugs


[Wikidata-bugs] [Maniphest] T258508: WDQS | Prefix showing http instead of https

2020-08-10 Thread Headingtona
Headingtona added a comment.


  In T258508#6373061 , 
@Addshore wrote:
  
  >   @prefix data:  .
  >
  > That looks very wrong.
  >
  > - Which version on wikibase are you running?
  > - What is your wikibase repo `conceptBaseUri` setting set to?
  
  wikibase: 1.34.1
  wikibase_scheme: https
  
  does conceptBaseURI need added? is that in wdqs or wikibase?

TASK DETAIL
  https://phabricator.wikimedia.org/T258508

EMAIL PREFERENCES
  https://phabricator.wikimedia.org/settings/panel/emailpreferences/

To: Headingtona
Cc: Addshore, dcausse, Gehel, Headingtona, Aklapper, CBogen, Akuckartz, 
darthmon_wmde, Nandana, Namenlos314, Lahi, Gq86, Lucas_Werkmeister_WMDE, 
GoranSMilovanovic, QZanden, EBjune, merbst, LawExplorer, _jensen, rosalieper, 
Scott_WUaS, Jonas, Xmlizer, jkroll, Wikidata-bugs, Jdouglas, aude, Tobias1984, 
Manybubbles, Mbch331
___
Wikidata-bugs mailing list
Wikidata-bugs@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikidata-bugs


[Wikidata-bugs] [Maniphest] T258508: WDQS | Prefix showing http instead of https

2020-08-10 Thread Addshore
Addshore added a project: User-Addshore.

TASK DETAIL
  https://phabricator.wikimedia.org/T258508

EMAIL PREFERENCES
  https://phabricator.wikimedia.org/settings/panel/emailpreferences/

To: Addshore
Cc: Addshore, dcausse, Gehel, Headingtona, Aklapper, CBogen, Akuckartz, 
darthmon_wmde, Nandana, Namenlos314, Lahi, Gq86, Lucas_Werkmeister_WMDE, 
GoranSMilovanovic, QZanden, EBjune, merbst, LawExplorer, _jensen, rosalieper, 
Scott_WUaS, Jonas, Xmlizer, jkroll, Wikidata-bugs, Jdouglas, aude, Tobias1984, 
Manybubbles, Mbch331
___
Wikidata-bugs mailing list
Wikidata-bugs@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikidata-bugs


[Wikidata-bugs] [Maniphest] T258508: WDQS | Prefix showing http instead of https

2020-08-10 Thread Addshore
Addshore added a comment.


@prefix data:  .
  
  That looks very wrong.
  
  - Which version on wikibase are you running?
  - What is your wikibase repo `conceptBaseUri` setting set to?

TASK DETAIL
  https://phabricator.wikimedia.org/T258508

EMAIL PREFERENCES
  https://phabricator.wikimedia.org/settings/panel/emailpreferences/

To: Addshore
Cc: Addshore, dcausse, Gehel, Headingtona, Aklapper, CBogen, Akuckartz, 
darthmon_wmde, Nandana, Namenlos314, Lahi, Gq86, Lucas_Werkmeister_WMDE, 
GoranSMilovanovic, QZanden, EBjune, merbst, LawExplorer, _jensen, rosalieper, 
Scott_WUaS, Jonas, Xmlizer, jkroll, Wikidata-bugs, Jdouglas, aude, Tobias1984, 
Manybubbles, Mbch331
___
Wikidata-bugs mailing list
Wikidata-bugs@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikidata-bugs


[Wikidata-bugs] [Maniphest] T258508: WDQS | Prefix showing http instead of https

2020-08-10 Thread Headingtona
Headingtona added a comment.


  In T258508#6338378 , 
@dcausse wrote:
  
  > @Addshore any clues why this setup would use "wiki" for 
\Wikibase\Repo\WikibaseRepo::getCanonicalDocumentUrls instead of the hostname 
configured?
  
  @Addshore any ideas?

TASK DETAIL
  https://phabricator.wikimedia.org/T258508

EMAIL PREFERENCES
  https://phabricator.wikimedia.org/settings/panel/emailpreferences/

To: Headingtona
Cc: Addshore, dcausse, Gehel, Headingtona, Aklapper, CBogen, Akuckartz, 
darthmon_wmde, Nandana, Namenlos314, Lahi, Gq86, Lucas_Werkmeister_WMDE, 
GoranSMilovanovic, QZanden, EBjune, merbst, LawExplorer, _jensen, rosalieper, 
Scott_WUaS, Jonas, Xmlizer, jkroll, Wikidata-bugs, Jdouglas, aude, Tobias1984, 
Manybubbles, Mbch331
___
Wikidata-bugs mailing list
Wikidata-bugs@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikidata-bugs


[Wikidata-bugs] [Maniphest] T258508: WDQS | Prefix showing http instead of https

2020-07-27 Thread dcausse
dcausse added a subscriber: Addshore.
dcausse added a comment.


  @Addshore any clues why this setup would use "wiki" for 
\Wikibase\Repo\WikibaseRepo::getCanonicalDocumentUrls instead of the hostname 
configured?

TASK DETAIL
  https://phabricator.wikimedia.org/T258508

EMAIL PREFERENCES
  https://phabricator.wikimedia.org/settings/panel/emailpreferences/

To: dcausse
Cc: Addshore, dcausse, Gehel, Headingtona, Aklapper, CBogen, Akuckartz, 
darthmon_wmde, Nandana, Namenlos314, Lahi, Gq86, Lucas_Werkmeister_WMDE, 
GoranSMilovanovic, QZanden, EBjune, merbst, LawExplorer, _jensen, rosalieper, 
Scott_WUaS, Jonas, Xmlizer, jkroll, Wikidata-bugs, Jdouglas, aude, Tobias1984, 
Manybubbles, Mbch331
___
Wikidata-bugs mailing list
Wikidata-bugs@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikidata-bugs


[Wikidata-bugs] [Maniphest] T258508: WDQS | Prefix showing http instead of https

2020-07-27 Thread Headingtona
Headingtona added a comment.


  In T258508#6328642 , 
@dcausse wrote:
  
  > @Headingtona thanks this helps a lot, so I believe there is either a 
misconfiguration of your wikibase setup or a bug in the way Wikibase generates 
the RDF output. Could you paste the part of the configuration you changed? The 
fact that your wikibase setup is unable to infer the proper hostname for the 
data prefix is likely the cause of the updater issues.
  > Thanks!
  
  @dcausse did my wikibase configs help at all?

TASK DETAIL
  https://phabricator.wikimedia.org/T258508

EMAIL PREFERENCES
  https://phabricator.wikimedia.org/settings/panel/emailpreferences/

To: Headingtona
Cc: dcausse, Gehel, Headingtona, Aklapper, CBogen, Akuckartz, darthmon_wmde, 
Nandana, Namenlos314, Lahi, Gq86, Lucas_Werkmeister_WMDE, GoranSMilovanovic, 
QZanden, EBjune, merbst, LawExplorer, _jensen, rosalieper, Scott_WUaS, Jonas, 
Xmlizer, jkroll, Wikidata-bugs, Jdouglas, aude, Tobias1984, Manybubbles, Mbch331
___
Wikidata-bugs mailing list
Wikidata-bugs@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikidata-bugs


[Wikidata-bugs] [Maniphest] T258508: WDQS | Prefix showing http instead of https

2020-07-23 Thread Headingtona
Headingtona added a comment.


  I am not sure this will be as helpful.
  
apiVersion: v1
kind: Pod
metadata:
  annotations:
kubernetes.io/psp: eks.privileged
  creationTimestamp: "2020-07-21T14:58:37Z"
  generateName: x
  labels:
app.kubernetes.io/instance: x
app.kubernetes.io/name: wikibase
pod-template-hash: 56d9d86b69
  name: x
  namespace:  x
  ownerReferences:
  - apiVersion: apps/v1
blockOwnerDeletion: true
controller: true
kind: ReplicaSet
name: x
uid: a841a780-cb62-11ea-bb26-06b280d34a54
  resourceVersion: "35404500"
  selfLink: x
  uid: a844adaf-cb62-11ea-bb26-06b280d34a54
spec:
  containers:
  - command:
- /install.sh
env:
- name: MW_ADMIN_EMAIL
  value: ad...@example.com
- name: MW_ADMIN_NAME
  value: WikibaseAdmin
- name: MW_ELASTIC_HOST
  value: x
- name: MW_ELASTIC_PORT
  value: "9200"
- name: MW_WG_SECRET_KEY
  value: secretkey
- name: QS_PUBLIC_SCHEME_HOST_AND_PORT
  value: http://localhost:9191
- name: WIKIBASE_SCHEME
  value: https
- name: WG_SERVER
  value: x
- name: MW_SITE_NAME
  value: x
- name: DB_NAME
  value: my_wiki
- name: DB_PASS
  value: x
- name: DB_SERVER
  value: x
- name: DB_HOST
  value: x
- name: DB_USER
  value: wikiuser
- name: MW_ADMIN_PASS
  value: x
- name: ServerName
  value: x
- name: ServerAlias
  value: x
- name: SSLCRT
  value: x
- name: SSLKEY
  value: x
- name: CRTCHAIN
  value: x
image: x
imagePullPolicy: Always
name: wikibase
ports:
- containerPort: 80
  name: http
  protocol: TCP
resources:
  requests:
cpu: "3"
memory: 8Gi
terminationMessagePath: /dev/termination-log
terminationMessagePolicy: File
volumeMounts:
- mountPath: /var/www/html/images
  name: mediawiki-images-data
- mountPath: /quickstatements/data
  name: quickstatements-data
- mountPath: /var/run/secrets/kubernetes.io/serviceaccount
  name: default-token-68v25
  readOnly: true
  dnsPolicy: ClusterFirst
  enableServiceLinks: true
  imagePullSecrets:
  - name: regcred
  initContainers:
  - command:
- sh
- -c
- apk add mysql-client && until mysql -u $DB_USER -p$DB_PASS -h 
$DB_HOST $DB_NAME
  -e "\q"; do sleep 15; done
env:
- name: MW_ADMIN_EMAIL
  value: ad...@example.com
- name: MW_ADMIN_NAME
  value: WikibaseAdmin
- name: MW_ELASTIC_HOST
  value: x
- name: MW_ELASTIC_PORT
  value: "9200"
- name: MW_WG_SECRET_KEY
  value: secretkey
- name: QS_PUBLIC_SCHEME_HOST_AND_PORT
  value: http://localhost:9191
- name: WIKIBASE_SCHEME
  value: https
- name: WG_SERVER
  value: x
- name: MW_SITE_NAME
  value: x
- name: DB_NAME
  value: my_wiki
- name: DB_PASS
  value: x
- name: DB_SERVER
  value: x
- name: DB_HOST
  value: x
- name: DB_USER
  value: wikiuser
- name: MW_ADMIN_PASS
  value: x
- name: ServerName
  value: x
- name: ServerAlias
  value: x
- name: SSLCRT
  value: x
- name: SSLKEY
  value: x
- name: CRTCHAIN
  value: x
image: alpine
imagePullPolicy: Always
name: init
resources: {}
terminationMessagePath: /dev/termination-log
terminationMessagePolicy: File
volumeMounts:
- mountPath: /var/run/secrets/kubernetes.io/serviceaccount
  name: default-token-68v25
  readOnly: true
  nodeName: x
  priority: 0
  restartPolicy: Always
  schedulerName: default-scheduler
  securityContext: {}
  serviceAccount: default
  serviceAccountName: default
  

[Wikidata-bugs] [Maniphest] T258508: WDQS | Prefix showing http instead of https

2020-07-23 Thread dcausse
dcausse added a comment.


  @Headingtona thanks this helps a lot, so I believe there is either a 
misconfiguration of your wikibase setup or a bug in the way Wikibase generates 
the RDF output. Could you paste the part of the configuration you changed? The 
fact that your wikibase setup is unable to infer the proper hostname for the 
data prefix is likely the cause of the updater issues.
  Thanks!

TASK DETAIL
  https://phabricator.wikimedia.org/T258508

EMAIL PREFERENCES
  https://phabricator.wikimedia.org/settings/panel/emailpreferences/

To: dcausse
Cc: dcausse, Gehel, Headingtona, Aklapper, CBogen, Akuckartz, darthmon_wmde, 
Nandana, Namenlos314, Lahi, Gq86, Lucas_Werkmeister_WMDE, GoranSMilovanovic, 
QZanden, EBjune, merbst, LawExplorer, _jensen, rosalieper, Scott_WUaS, Jonas, 
Xmlizer, jkroll, Wikidata-bugs, Jdouglas, aude, Tobias1984, Manybubbles, Mbch331
___
Wikidata-bugs mailing list
Wikidata-bugs@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikidata-bugs


[Wikidata-bugs] [Maniphest] T258508: WDQS | Prefix showing http instead of https

2020-07-22 Thread Headingtona
Headingtona added a comment.


  Does this help?
  
@prefix rdf:  .
@prefix xsd:  .
@prefix rdfs:  .
@prefix owl:  .
@prefix wikibase:  .
@prefix skos:  .
@prefix schema:  .
@prefix cc:  .
@prefix geo:  .
@prefix prov:  .
@prefix v:  .
@prefix wd:  .
@prefix data:  .
@prefix s:  .
@prefix ref:  .
@prefix wdt:  .
@prefix wdtn:  .
@prefix p:  .
@prefix ps:  .
@prefix psv:  .
@prefix psn:  .
@prefix pq:  .
@prefix pqv:  .
@prefix pqn:  .
@prefix pr:  .
@prefix prv:  .
@prefix prn:  .
@prefix wdno:  .
data:Q178 a schema:Dataset ;
schema:about wd:Q178 ;
cc:license  ;
schema:softwareVersion "1.0.0" ;
schema:version "736"^^xsd:integer ;
schema:dateModified "2020-07-09T16:43:58Z"^^xsd:dateTime ;
wikibase:statements "0"^^xsd:integer ;
wikibase:identifiers "0"^^xsd:integer ;
wikibase:sitelinks "0"^^xsd:integer .
wd:Q178 a wikibase:Item ;
rdfs:label "book"@en ;
skos:prefLabel "book"@en ;
schema:name "book"@en ;
schema:description "medium for recording information in the form of 
writing or images"@en .

TASK DETAIL
  https://phabricator.wikimedia.org/T258508

EMAIL PREFERENCES
  https://phabricator.wikimedia.org/settings/panel/emailpreferences/

To: Headingtona
Cc: dcausse, Gehel, Headingtona, Aklapper, CBogen, Akuckartz, darthmon_wmde, 
Nandana, Namenlos314, Lahi, Gq86, Lucas_Werkmeister_WMDE, GoranSMilovanovic, 
QZanden, EBjune, merbst, LawExplorer, _jensen, rosalieper, Scott_WUaS, Jonas, 
Xmlizer, jkroll, Wikidata-bugs, Jdouglas, aude, Tobias1984, Manybubbles, Mbch331
___
Wikidata-bugs mailing list
Wikidata-bugs@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikidata-bugs


[Wikidata-bugs] [Maniphest] T258508: WDQS | Prefix showing http instead of https

2020-07-22 Thread dcausse
dcausse added a comment.


  The whole system has been designed from scratch to support wikidata which is 
using `http` and it's likely that some parts of the code still boldly assumes 
that `http` is being used for IRIs.
  
  Looking at what you pasted I see at least two issues:
  
  - the GUI for wdqs is hardcoding wikidata prefixes to `http` (`(STR(wdt:) AS 
?wdtDefault)` => `http://www.wikidata.org/prop/direct/`.
  - for the error in the munger could you paste the RDF of one entity so that 
we can try to reproduce and see whether the problem is in wikibase or the 
updater (wikidata equivalent link 
https://www.wikidata.org/wiki/Special:EntityData/Q3181360.ttl?flavor=dump)
  
  Thanks

TASK DETAIL
  https://phabricator.wikimedia.org/T258508

EMAIL PREFERENCES
  https://phabricator.wikimedia.org/settings/panel/emailpreferences/

To: dcausse
Cc: dcausse, Gehel, Headingtona, Aklapper, CBogen, Akuckartz, darthmon_wmde, 
Nandana, Namenlos314, Lahi, Gq86, Lucas_Werkmeister_WMDE, GoranSMilovanovic, 
QZanden, EBjune, merbst, LawExplorer, _jensen, rosalieper, Scott_WUaS, Jonas, 
Xmlizer, jkroll, Wikidata-bugs, Jdouglas, aude, Tobias1984, Manybubbles, Mbch331
___
Wikidata-bugs mailing list
Wikidata-bugs@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikidata-bugs


[Wikidata-bugs] [Maniphest] T258508: WDQS | Prefix showing http instead of https

2020-07-22 Thread Headingtona
Headingtona added a comment.


  @Gehel so does that mean the error I showed in the log is a separate non-bug 
issue?

TASK DETAIL
  https://phabricator.wikimedia.org/T258508

EMAIL PREFERENCES
  https://phabricator.wikimedia.org/settings/panel/emailpreferences/

To: Headingtona
Cc: Gehel, Headingtona, Aklapper, CBogen, Akuckartz, darthmon_wmde, Nandana, 
Namenlos314, Lahi, Gq86, Lucas_Werkmeister_WMDE, GoranSMilovanovic, QZanden, 
EBjune, merbst, LawExplorer, _jensen, rosalieper, Scott_WUaS, Jonas, Xmlizer, 
jkroll, Wikidata-bugs, Jdouglas, aude, Tobias1984, Manybubbles, Mbch331
___
Wikidata-bugs mailing list
Wikidata-bugs@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikidata-bugs


[Wikidata-bugs] [Maniphest] T258508: WDQS | Prefix showing http instead of https

2020-07-22 Thread Gehel
Gehel added a comment.


  This is related to T226453 .

TASK DETAIL
  https://phabricator.wikimedia.org/T258508

EMAIL PREFERENCES
  https://phabricator.wikimedia.org/settings/panel/emailpreferences/

To: Gehel
Cc: Gehel, Headingtona, Aklapper, CBogen, Akuckartz, darthmon_wmde, Nandana, 
Namenlos314, Lahi, Gq86, Lucas_Werkmeister_WMDE, GoranSMilovanovic, QZanden, 
EBjune, merbst, LawExplorer, _jensen, rosalieper, Scott_WUaS, Jonas, Xmlizer, 
jkroll, Wikidata-bugs, Jdouglas, aude, Tobias1984, Manybubbles, Mbch331
___
Wikidata-bugs mailing list
Wikidata-bugs@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikidata-bugs


[Wikidata-bugs] [Maniphest] T258508: WDQS | Prefix showing http instead of https

2020-07-21 Thread Reedy
Reedy added a project: Wikidata-Query-Service.
Restricted Application added a project: Wikidata.

TASK DETAIL
  https://phabricator.wikimedia.org/T258508

EMAIL PREFERENCES
  https://phabricator.wikimedia.org/settings/panel/emailpreferences/

To: Reedy
Cc: Headingtona, Aklapper, CBogen, Akuckartz, darthmon_wmde, Nandana, 
Namenlos314, Lahi, Gq86, Lucas_Werkmeister_WMDE, GoranSMilovanovic, QZanden, 
EBjune, merbst, LawExplorer, _jensen, rosalieper, Scott_WUaS, Jonas, Xmlizer, 
jkroll, Wikidata-bugs, Jdouglas, aude, Tobias1984, Manybubbles, Mbch331
___
Wikidata-bugs mailing list
Wikidata-bugs@lists.wikimedia.org
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikidata-bugs