[Zope] Windows Server 2003, II6 and ASP404 vs form posts

2006-04-17 Thread Steve McMahon
Anyone out there using Zope inside IIS 6 on Server 2003 via the ASP404 
technique?


I've done this successfully on Windows 200 and XP, but on Server 2003, 
IIS does not seem to be passing the post data to the error handler.


When Win2003 was young, there was some list traffic on a similar 
problem, and Brian Sullivan figured out that IIS was reporting a 
REQUEST_METHOD of GET even for POST requests. However, the POST data 
was still passing, so it was possible to check Request.totalBytes (this 
is the ASP Request, not Zope's) to determine the real nature of the request.


Now, though, many an IIS patch later, IIS is invoking the error handler 
with http content length set to zero (even though it reports that 
content type is www-urlencoded). So, form submissions do nothing.


And, if there's nothing to be done about this, does anyone know if the 
Fresh Logic or Enfold ISAPI solutions have any way to intermix serving 
of IIS and Zope content? If I didn't have to do that, I'd be using 
Apache, and be done by now ;) .


Thanks!

___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce

http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )


[Zope] Re: Zope on Solaris

2005-08-20 Thread Steve McMahon

Brian Sullivan wrote:

...
Matt Hamilton's report is still probably your best resource if you find
yourself with the gun to your head:

http://www.zope.org/Members/glpb/solaris




OK -- I get the picture I think ;-)

I will try to dodge the Solaris bullet if I can.


Just for the record, the conclusion of the cited report (once you read 
to the postscript 
http://www.zope.org/Members/glpb/solaris/report_ps#2) was:


People really shouldn't be afraid of running python/zope on solaris,
especially in multi-cpu environments, as long as they understand how
python works, because you actually have much better resource control
than pretty well any other O/S out there, but as they say use the right
tool for the job, and make informed decisions ;-)

Also, the concerns about Solaris were related to poor performance under 
Solaris 8 on a multi-Sparc platform. Anybody got any more recent 
information that might apply to Solaris 10 or to an Opteron platform?


___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce

http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )


[Zope] FTP Failures on new install

2005-08-04 Thread Steve McMahon
I've having trouble getting FTP working on a new Zope install. All other 
Zope functions appear normal, but I'm unable to transfer files _to_ Zope 
via FTP. I can use FTP to download files from the Zope server and can 
create new directories on the server. But attempts to transfer files to 
the server all result in 426 Error creating file errors.



ftp put test.html
200 PORT command successful.
150 Opening ASCII connection for test.html
426 Error creating file.


The problem is not a firewall problem; I can reproduce it with local ftp 
sessions and with no firewall in place.


I've tried several Zope versions from 2.6 to 2.7.7. All have the same 
problem. Common to the attempts is that they were all source builds with 
Python version 2.3.3 (#1, Mar 10 2004, 06:42:32) [GCC 3.3.2] on Solaris 
10 on a dual-Opteron Sun V20Z. I'd be happy to update the Python version 
if anyone thinks that might cure the problem.


Thanks! Steve McMahon

___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce

http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )


[Zope] Re: FTP Failures on new install

2005-08-04 Thread Steve McMahon
Sorry, I should have mentioned that there are no traces of the problem 
in the error log. Z2.log entries look routine, except for the ftp error 
itself.


Dieter Maurer wrote:

Steve McMahon wrote at 2005-8-4 08:28 -0700:

I've having trouble getting FTP working on a new Zope install. All other 
Zope functions appear normal, but I'm unable to transfer files _to_ Zope 
via FTP. I can use FTP to download files from the Zope server and can 
create new directories on the server. But attempts to transfer files to 
the server all result in 426 Error creating file errors.




ftp put test.html
200 PORT command successful.
150 Opening ASCII connection for test.html
426 Error creating file.



Visit your error_log object (in Zope's Root Folder (ZMI!))
and see what it tells you about the problem...



___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce

http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )


[Zope] Re: FTP Failures on new install

2005-08-04 Thread Steve McMahon

Switching to python 2.4.1 cured the problem.

Steve McMahon wrote:
I've having trouble getting FTP working on a new Zope install. All other 
Zope functions appear normal, but I'm unable to transfer files _to_ Zope 
via FTP. I can use FTP to download files from the Zope server and can 
create new directories on the server. But attempts to transfer files to 
the server all result in 426 Error creating file errors.



ftp put test.html
200 PORT command successful.
150 Opening ASCII connection for test.html
426 Error creating file.



The problem is not a firewall problem; I can reproduce it with local ftp 
sessions and with no firewall in place.


I've tried several Zope versions from 2.6 to 2.7.7. All have the same 
problem. Common to the attempts is that they were all source builds with 
Python version 2.3.3 (#1, Mar 10 2004, 06:42:32) [GCC 3.3.2] on Solaris 
10 on a dual-Opteron Sun V20Z. I'd be happy to update the Python version 
if anyone thinks that might cure the problem.


___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce

http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )


[Zope] ZMySQLDA, Problems Connecting

2001-01-14 Thread Steve McMahon

Greetings Zopers,

I'm attempting to make connections between Zope and MySQL using 
MySQL-python 0.3.0 and ZMySQLDA 2.01.

The Python/MySQLdb side is working. I can use "connect(db='test')" or 
"connect(db='test', user='guest', passwd='token')" -- where guest and token 
are a MySQL username and password -- to build a connection object and go on 
to do queries.

However, when I attempt to add a Z MySQL Database Connection to a folder, I 
get "Invalid connection string" -- no matter what the connection string I 
offer. (e.g., "test" or "test guest token" or "test@localhost guest token" 
or any number of permutations of these.

Anybody run into this problem? Any suggestions on avenues to pursue?

Thanks, Steve McMahon


___
Zope maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )




[Zope] RE: ZMySQLDA, Problems Connecting

2001-01-14 Thread Steve McMahon

 ...when I attempt to add a Z MySQL Database Connection to a folder, I get 
"Invalid connection string" -- no matter what the connection string

Problem solved. It turned out there was a line of commented-out diagnostics 
on the page that reported "Invalid connection string." That let me know the 
problem was an inability to connect through the socket. Checking that, I 
discovered that the RedHat default install has 0700 permissions for the 
directory containing the MySQL socket. Changing that to 0711 cleared up my 
problems.
_________
Steve McMahon, SunType Publishing Systems
[EMAIL PROTECTED]
voice  fax: (530) 757-7682
http://www.suntype.com


___
Zope maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )




[Zope] Zope 'Best Practices'?

2001-01-07 Thread Steve McMahon

Is there anything like a Zope 'Best Practices' document or Wiki? One that 
would encourage use of certain practices, DTML idioms or products, and warn 
of practices, idioms or products that are known to cause problems down the 
line or are slated for extinction?

I ask this as a new user who's bewildered by the array of Zope tools and 
products. So, I read of a practice or Product and think 'wow, that's 
great!' But I have no idea whether it's in common usage and destined to 
become part of the core, or is headed for replacement or extinction.

Thanks! Steve McMahon
_
Steve McMahon, SunType Publishing Systems
[EMAIL PROTECTED]
voice  fax: (530) 757-7682
http://www.suntype.com


___
Zope maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )




[Zope] Selection and Lines Properties for DTML Docs

2001-01-02 Thread Steve McMahon

I'm new to Zope and am interested in the use of document properties
for separating content and design in documents (i.e., using dtml-var
prop_name in the "edit" tab to insert properties defined on
the "properties" tab.

I've had success with simple text properties and would like to be
able to present the user with selection properties (choice 1, choice
2, ...). That works well when I first define a "lines" property, then
a "selection" property. But, what I'd really like to do is hide the
lines property from the user. I've tried putting a lines property in
another document, then setting the selection value
to 'source_doc.lines_prop'. That yields an error "No select variable
source_doc.lines_prop."

Any ideas on the right way to do this? Please feel free to point me
to good documentation!
_
Steve McMahon, SunType Publishing Systems
[EMAIL PROTECTED]
voice  fax: (530) 757-7682
http://www.suntype.com


___
Zope maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )




Re: [Zope] Selection and Lines Properties for DTML Docs

2001-01-02 Thread Steve McMahon

At 10:08 AM 1/2/01, Andy McKay wrote:
  Im not sure what you mean by "hide it from the user", it all depends upon
  the rights you give your user.

In this case, I just meant that it shouldn't appear in the properties list 
for the particular page. I want to give the editor of the particular page's 
properties the ability to make a selection, but not the ability to change 
the list of possible selections.

  If I create a lines property on my root folder called selection_list, I
can
  then in folder /test/ make a property test_selection, type selection,
value
  selection_list. The problem you
may have is that you are trying to put it on another document, rather than
on a folder in the acquistion path.

You're diagnosis is dead-on. I added my lines property to the containing 
folder and it worked perfectly. I'm still mystified, though, as to why I 
couldn't put the lines property in another document in the same folder and 
use the notation 'doc_id.lines_id' to refer to the lines property in the 
other document.

Thanks, Steve



  --
Andy McKay, Developer.
ActiveState.
 
 
  - Original Message -
  From: "Steve McMahon" [EMAIL PROTECTED]
  To: [EMAIL PROTECTED]
  Sent: Tuesday, January 02, 2001 9:36 AM
  Subject: [Zope] Selection and Lines Properties for DTML Docs
 
 
   I'm new to Zope and am interested in the use of document properties
   for separating content and design in documents (i.e., using dtml-var
   prop_name in the "edit" tab to insert properties defined on
   the "properties" tab.
  
   I've had success with simple text properties and would like to be
   able to present the user with selection properties (choice 1, choice
   2, ...). That works well when I first define a "lines" property, then
   a "selection" property. But, what I'd really like to do is hide the
   lines property from the user. I've tried putting a lines property in
   another document, then setting the selection value
   to 'source_doc.lines_prop'. That yields an error "No select variable
   source_doc.lines_prop."
  
   Any ideas on the right way to do this? Please feel free to point me
   to good documentation!
   _
   Steve McMahon, SunType Publishing Systems
   [EMAIL PROTECTED]
   voice  fax: (530) 757-7682
   http://www.suntype.com
  
  
   ___
   Zope maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
   http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope
   **   No cross posts or HTML encoding!  **
   (Related lists -
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )
  
 

_
Steve McMahon, SunType Publishing Systems
[EMAIL PROTECTED]
voice  fax: (530) 757-7682
http://www.suntype.com


___
Zope maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )