[Zope-dev] Authentication Problem with Postgres

2001-11-20 Thread Andre Schubert

Hi all,

sometimes i have a curios problem with my Zope.
Without any errors in any logs Zope could not authenticate himself with
postgres.
The error message is that there is a wrong password.
After a restart of Zope everything works fine until the eror occurs
again.

My sysop has traced the protcols before and after the error.
Zope sends some data and then a crypted password with the salt.
If the error is occured the password that Zope sends is crypted wrong.
After a restart of Zope the password is right crypted.

Could anybody help or explain me this problem, it is very important for
the further use of Zope
for our websites.

Thanks as

___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )



[Zope-dev] How update metadata without Zope ?

2001-11-20 Thread Pascal Samuzeau

I'm a newbie in Zope. 
  
  
 I've installed CMF.  
  
  
  
 For absolute reason, I receive, by e-mail, some HTML files, which are
  
 deposit on another directory than Zope.  
  
  
  
 I have to open those files, to get the author and some others.   
  
 I want to update the metadata of my Zope'site with this flow.
  
  
  
 But how can I do it? I Think it's a python script in a background
task  
 which runs.  
  
  
  
 Someone to help me ? 
  
  
  
 Thanks   
  
 PS   
- 
OREKA ! L'ACCES A INTERNET MOINS CHER !   
Connaissez vous nos nouveaux forfaits ? 10H pour moins de 40F,
ou 25H pour moins de 80F (Internet + télécoms) !  
Découvrez les vite ! Cliquez ici :
http://www.oreka.com/start.php3?id=op3b600eafd954b

___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists -
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )



[Zope-dev] Security

2001-11-20 Thread Magnus Heino


Hi.

Looking at Amos ZPublisher howto,
http://www.zope.org/Members/Amos/ZPublisher

Would it be possible to use the security machinery too?

/Magnus


___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )



Re: [Zope-dev] ImportError

2001-11-20 Thread Andreas Jung

No, this will not work because PluginIndexes were introduced with Zope 2.4.0
and in earlier versions.

Andreas
- Original Message - 
From: Andre Schubert [EMAIL PROTECTED]
To: zope [EMAIL PROTECTED]
Sent: Tuesday, November 20, 2001 10:10
Subject: [Zope-dev] ImportError


 Hi all,
 
 i have a little problem. A friend of me has developed a ZClass-Based
 Product with Zope-2.4.1.
 And now we tried to import this Product into Zope-2.3.3, but we got this
 error.
 
 No module named PluginIndexes.TextIndex.TextIndex
 
 But Zope-2.3.3 doesnt have PluginIndexes, and the ZClass-Product doesnt
 use PluginIndexes, it uses only Products which are installed on both
 Zopes.
 Q: Is there a way to import ZClass based Products from Zope-2.4.1 into
 Zope-2.3.3??
 
 Thanks as
 
 ___
 Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
 **  No cross posts or HTML encoding!  **
 (Related lists - 
  http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
  http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )
 


___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )



Re: [Zope-dev] ImportError

2001-11-20 Thread Andreas Jung

ups, this should be:

No, this will not work because PluginIndexes were introduced with Zope 2.4.0
and are not available in earlier versions.

Andreas

- Original Message -
From: Andreas Jung [EMAIL PROTECTED]
To: Andre Schubert [EMAIL PROTECTED]; zope
[EMAIL PROTECTED]
Sent: Tuesday, November 20, 2001 10:02
Subject: Re: [Zope-dev] ImportError


 No, this will not work because PluginIndexes were introduced with Zope
2.4.0
 and in earlier versions.

 Andreas



___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )



[Zope-dev] SearchIndex deprecation warning

2001-11-20 Thread Danny William Adair

Hi!

I would like to get rid of this:


.../lib/python/SearchIndex/__init__.py:91: Deprecation Warning: ... blah ... 
Please use instead the re-factored modules in Products/PluginIndexes


Apparently one or more of my installed (third-party) products is causing this.

I don't know of any explicit use of the SearchIndex module, so I guess it is 
some ZCatalog function being called that's relying on it (reindex?).

Does anyone know which calls cause this to happen, so I can replace them with 
the proper ones?

Thanks very much in advance,
Danny


___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )



Re: [Zope-dev] SearchIndex deprecation warning

2001-11-20 Thread Andreas Jung

Zope 2.4 does not use the old SearchIndex package. So this warning
is printed when 3rd party applications still use this package.

Andreas
- Original Message -
From: Danny William Adair [EMAIL PROTECTED]
To: zope-dev @ zope.org [EMAIL PROTECTED]
Sent: Tuesday, November 20, 2001 20:46
Subject: [Zope-dev] SearchIndex deprecation warning


 Hi!

 I would like to get rid of this:

 --
--
 .../lib/python/SearchIndex/__init__.py:91: Deprecation Warning: ... blah
...
 Please use instead the re-factored modules in Products/PluginIndexes
 --
--

 Apparently one or more of my installed (third-party) products is causing
this.

 I don't know of any explicit use of the SearchIndex module, so I guess it
is
 some ZCatalog function being called that's relying on it (reindex?).

 Does anyone know which calls cause this to happen, so I can replace them
with
 the proper ones?

 Thanks very much in advance,
 Danny


 ___
 Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
 **  No cross posts or HTML encoding!  **
 (Related lists -
  http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
  http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )



Re: [Zope-dev] SearchIndex deprecation warning

2001-11-20 Thread Danny William Adair

On Wednesday 21 November 2001 14:49, Andreas Jung wrote:
 Zope 2.4 does not use the old SearchIndex package. So this warning
 is printed when 3rd party applications still use this package.

 Andreas

Sorry.
Please allow me to repost my second sentence:

 Apparently one or more of my installed (third-party) products is causing
 this.

So I am aware that it is some third-party product(s) that's causing this. 
What I would like to find out is: Which ZCatalog function calls invoke the 
SearchIndex module? If I knew that I could hunt them down and replace them 
with their corresponding successors. Yes, I would do this in the third-party 
products! (and inform the creators so they have less work when patching up)

Thank you very much in advance,
Danny

___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )



Re: [Zope-dev] compilezpy (compileall)

2001-11-20 Thread Richard Jones

On Wednesday 21 November 2001 15:12, Danny William Adair wrote:
 I wondered if this (see subject) was totally necessary during the
 installation. My Zope installation seems to run fine when I delete all the
 *.pyc and just start it. Obviously it runs slower the first time, but
 that's all I can see.

If the server is run as nobody, that user probably won't have permission to 
write the compiled bytecodes to disk.


Richard

___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )



Re: [Zope-dev] compilezpy (compileall)

2001-11-20 Thread Danny William Adair

On Wednesday 21 November 2001 17:27, Richard Jones wrote:
 On Wednesday 21 November 2001 15:12, Danny William Adair wrote:
  I wondered if this (see subject) was totally necessary during the
  installation. My Zope installation seems to run fine when I delete all
  the *.pyc and just start it. Obviously it runs slower the first time, but
  that's all I can see.

 If the server is run as nobody, that user probably won't have permission to
 write the compiled bytecodes to disk.

Hawhoops. Yeah, that's reason enough... of course... how could I... 
sure...

Thank you for your help.

Hmm.
As from what I know (leaving aside for a moment that I basically know 
nothing), Zope should be _started_ as root, but then be _running_ as nobody. 
This does make sense to me, in a couple of ways. :-)

Do you know when or where this switch to nobody is performed?

thx,
Danny

___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )



Re: [Zope-dev] compilezpy (compileall)

2001-11-20 Thread Richard Jones

On Wednesday 21 November 2001 16:34, Danny William Adair wrote:
 As from what I know (leaving aside for a moment that I basically know
 nothing), Zope should be _started_ as root, but then be _running_ as
 nobody. This does make sense to me, in a couple of ways. :-)

 Do you know when or where this switch to nobody is performed?

in z2[s].py   (lines 831 onwards in z2s.py)



Richard

___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )