Re: [Zope-dev] More ZCatalog Stuff.

2001-02-25 Thread Christopher Petrilli

Steve Alexander [[EMAIL PROTECTED]] wrote:
 Christopher Petrilli wrote:
 
  
  SMOC :-)
 
 You're in the South Michigan Orienteering Club?
http://www.angelfire.com/mi/SMOC/

Oh sorry, old reference... SMOC = Simple Matter of Code :)

Chris
-- 
| Christopher Petrilli
| [EMAIL PROTECTED]

___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )



Re: [Zope-dev] 2.3.0. Unindex_object Tried To Unindex Nonexistent

2001-01-29 Thread Christopher Petrilli

Steve is right, though I fixed that problem when it snuck up on me, but
apparantly it never got merged into the branches correctly.  Don't we all
love CVS?

I personally had a problem with using 'i' as anything but a iterator
variable.

Chris
--
| Christopher Petrilli
| [EMAIL PROTECTED]
- Original Message -
From: "Steve Alexander" [EMAIL PROTECTED]
To: "Andy Dawkins" [EMAIL PROTECTED]
Cc: [EMAIL PROTECTED]; [EMAIL PROTECTED]; [EMAIL PROTECTED];
"Christopher Petrilli" [EMAIL PROTECTED]
Sent: Monday, January 29, 2001 7:19 AM
Subject: Re: [Zope-dev] 2.3.0. Unindex_object Tried To Unindex Nonexistent


 Andy Dawkins wrote:

  I'm having some more problems with the ZCatalog in Zope 2.3.0
 
  I've got a name error in the file UnTextIndex.py
 
  Error Type: NameError
  Error Value: i
 
  I believe this is occuring when the catalog tries to unindex an object
  that isn't currently indexed.
 
  The traceback reports line 332:
 
  File /usr/zope/zope-2_3_0/lib/python/SearchIndex/UnTextIndex.py, line
  332, in removeForwardEntry
 
  The line in question reads:
  LOG('UnTextIndex', ERROR,
  'Unindex_objects tried to unindex nonexistent'
  ' document %s' % str(i))
 
  The function never uses or declares i, however it does use documentId.
  I think perhaps the i should have been documentId but I thought i would
  check with you guys first.
 
  What do you think?

 You're right. In an earlier version in CVS, all the variables called
 "documentId" were called "i". I guess this one just missed the
 search-replace :-)  Of course, documentId makes for much more readable
 code; although "i" is faster to type :)

 Change it to documentId and you'll be fine.

 --
 Steve Alexander
 Software Engineer
 Cat-Box limited
 http://www.cat-box.net




___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




Re: [Zope-dev] ZCatalog FieldIndex bug in Zope 2.3.0b3

2001-01-26 Thread Christopher Petrilli

On 1/26/01 11:41 AM, "Chris McDonough" [EMAIL PROTECTED] wrote:

 I've put the fieldindex bug in the collector.

This is now fixed... It was a bizarre logic problem, but I could reproduce
it easily :-)  Thanks for finding this.

Chris
-- 
| Christopher Petrilli
| [EMAIL PROTECTED]


___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




Re: [Zope-dev] Import/Export in 2.3beta2

2001-01-20 Thread Christopher Petrilli

The reason it's gone is that it's not really a "view" of hte folder, but an
action.  It is, however, a bug that the button doesn't show up if the folder
is empty.  I'm quite sure Brian will fix this ASAP.

Chris
--
| Christopher Petrilli
| [EMAIL PROTECTED]
- Original Message -
From: "Andy McKay" [EMAIL PROTECTED]
To: [EMAIL PROTECTED]
Sent: Friday, January 19, 2001 6:42 PM
Subject: [Zope-dev] Import/Export in 2.3beta2


 Is this a stupid question, or why cant i Import/Export into a folder in
2.3
 b2 (Windows), there seems to be no tab...

 --
   Andy McKay.




 ___
 Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
 **  No cross posts or HTML encoding!  **
 (Related lists -
  http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
  http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




Re: [Zope-dev] ZCatalog doesnt find Items

2001-01-19 Thread Christopher Petrilli

There could be problems depending on how a product handles dealing with
attributes, but the exception should be caught.  Note that the traceback is
*not* in Catalog, but is in the Transaction manager.  Can you talk about
what other products you have installed? And hwat your object database looks
like?

Chris
--
| Christopher Petrilli
| [EMAIL PROTECTED]
- Original Message -
From: "Andre Schubert" [EMAIL PROTECTED]
To: "Zope Development Maillist" [EMAIL PROTECTED]
Sent: Friday, January 19, 2001 5:30 AM
Subject: [Zope-dev] ZCatalog doesnt find Items


 Hi all,

 I have a problem with my ZCatalog object.
 If i have a Folder named Test and inside i create a ZCatalog object and
 some DTML-Objects/Methods the ZCatalog finds all Items.
 But when i install the ZCatalog in the root folder and start find Items
 a got the following error:

 Traceback (innermost last):
   File
 /usr/share/zope_2.2/Zope-2.2.0-src/lib/python/ZPublisher/Publish.py,
 line 222, in publish_module
   File
 /usr/share/zope_2.2/Zope-2.2.0-src/lib/python/ZPublisher/Publish.py,
 line 187, in publish
   File /usr/share/zope_2.2/Zope-2.2.0-src/lib/python/Zope/__init__.py,
 line 221, in zpublisher_exception_hook
 (Object: Traversable)
   File
 /usr/share/zope_2.2/Zope-2.2.0-src/lib/python/ZPublisher/Publish.py,
 line 175, in publish
   File /usr/share/zope_2.2/Zope-2.2.0-src/lib/python/Zope/__init__.py,
 line 235, in commit
   File
 /usr/share/zope_2.2/Zope-2.2.0-src/lib/python/ZODB/Transaction.py, line
 290, in commit
 AttributeError: (see above)

 Are there some known conflicts with other Products??

 I use Zope 2.2.2 and python 1.5.2 on Linux(i386)

 Who can help me

 as


 ___
 Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
 **  No cross posts or HTML encoding!  **
 (Related lists -
  http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
  http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




[Zope-dev] Re: ZCatalog Scalability

2001-01-17 Thread Christopher Petrilli

Unfortunately, it won't change in b1, it might change before the final
release if I can find a better solution.  The problem is in the Vocabulary,
not in the Catalog itself.  One of the things I'm focusing on is improving
the algorithms that are used for doing globbing.

Chris
- Original Message -
From: "Chris Withers" [EMAIL PROTECTED]
To: "John Eikenberry" [EMAIL PROTECTED]
Cc: [EMAIL PROTECTED]; "Christopher Petrilli" [EMAIL PROTECTED]
Sent: Wednesday, January 17, 2001 5:10 AM
Subject: ZCatalog Scalability


 John Eikenberry wrote:
 
  and retrieval. But ZCatalog did not. It was basically useless for
partial
  matching searches (taking many minutes for searches that retrieved more
  than 100 matches). I was also concerned about the indexing overhead. It
  doesn't scale well when changing/adding many things at a time (we might
  have bulk adds/changes).

 I wonder if this will change with Zope 2.3?

 cheers,

 Chris



___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




Re: [Zope-dev] Z Search Interface/ZCatalog bugs

2001-01-15 Thread Christopher Petrilli

Casey,

Thanks for these... the first one is a new one to me, and I'll look at it
(please still submit it so we can track it).  The second is patched in a
branch that will be merged before the release of b1.

Chris
- Original Message -
From: "Casey Duncan" [EMAIL PROTECTED]
To: [EMAIL PROTECTED]
Sent: Monday, January 15, 2001 10:46 AM
Subject: [Zope-dev] Z Search Interface/ZCatalog bugs


 There is a bug in 2.3.0a2 that prevents you from adding a Z Search
 Interface. It is basically a pathing issue to a dtml file that moved.
 The following is a patch for Aqueduct.py to temper this issue:

 102c102
  dtml_dir=Globals.package_home(globals())
 ---
  dtml_dir=os.path.join(Globals.package_home(globals()),'dtml')

 There is also a bug in the Z Search Interface implementation of
 ZCatalog. Basically ZCatalog returns the list of Meta Data fields for
 both the searchable arguments and results. This means the search form
 created for a ZCatalog will probably not contain the correct fields.
 This patch corrects ZCatalog so that it returns its indexes as the
 searchable arguments.

 448c448
  for name in self._catalog.schema.keys():
 ---
  for name in self._catalog.indexes.keys():

 I will be sumitting these to the collector as well.
 --
 | Casey Duncan
 | Kaivo, Inc.
 | [EMAIL PROTECTED]
 `--

 ___
 Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
 **  No cross posts or HTML encoding!  **
 (Related lists -
  http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
  http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




Re: [Zope-dev] CatalogAware

2001-01-05 Thread Christopher Petrilli

On 1/5/01 7:16 AM, "Chris Withers" [EMAIL PROTECTED] wrote:

 uncatalog_object to be called on it (I'm not sure what
 method reindex_object causes to be called).
 
 unindex_object followed by index_object. I'm not convinced it's
 necessary, as no-one has said that uncataloging is a necessary step
 before catalogng something that's already in the catalog.

Actually this is where the luminous KeyError lurks.  If you don't
unindex_object first (prior to 2.2.4), then you could potentially have words
in the forward index that your object no longer contains, and eventually it
could get into a state where you get a KeyError.

In 2.2.4 I modified it (rather bluntly) to always do an unindex_object
before even starting the index_object proceedings... This is obviously
rather heavy, but it did prevent a lot of faulty uses... CatalogAware was
wrong, for example :-)

In 2.3a2 (hopefully :-) and if not a3), Jim and I have developed some
merging code that will do much more intelligent merging of new and old data,
reducing the size of transactions in the Catalog, and also preventing things
from being touched when in fact nothing changed---this can be responsible
for 70-80% of the bloat in some sites.

In addition, many needless objects were touched when they had no relevance
to the object being indexed.  This should also help reduce bloat.  Speed, so
far is on par, and eventually we hope faster for most sites.

Chris
-- 
| Christopher Petrilli Digital Creations
| [EMAIL PROTECTED]Where Zope comes from


___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




Re: [Zope-dev] Keyword Indexes causing Keyerrors

2000-12-20 Thread Christopher Petrilli

On 12/20/00 11:33 AM, "Itamar Shtull-Trauring" [EMAIL PROTECTED] wrote:

 I'm getting tons and tons of keyerrors when making changes to a catalogaware
 object's keyword index and then reindex_object() it. Alternatively, the
 Catalog doesn't get updated at all.  Is there any way to prevent this from
 happening, other than upgrading to 2.3?

Are you getting KeyErrors or are you getting log messages complaining about
keyts not existing?

Chris
-- 
| Christopher Petrilli Digital Creations
| [EMAIL PROTECTED]Where Zope comes from


___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




Re: [Zope-dev] Keyword Indexes causing Keyerrors

2000-12-20 Thread Christopher Petrilli

On 12/20/00 11:52 AM, "Itamar Shtull-Trauring" [EMAIL PROTECTED] wrote:

 KeyErrors - the logging says:
 2000-12-20T16:33:00 ERROR(200) UnKeywordIndex unindex_object could not
 remove 3 from set

This is not the "KeyError" in the sense that it's not propogated up to the
top level, but it is a lookup error lower down.  I will look into this, but
it seems to continue to work correctly, even with the log messages (these
are all due to trying to make sure things get unindexed correctly before
reindexing).  Are you getting incorrect data after reindexing the object?

Chris
-- 
| Christopher Petrilli Digital Creations
| [EMAIL PROTECTED]Where Zope comes from


___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




Re: [Zope-dev] regex (or re) modules

2000-12-19 Thread Christopher Petrilli

Because both are quite capable of crashing a thread (maybe the whole thing),
with poorly written regex expressions.  Creating infinate loops is easier
than you think, esp if your regex requires backtracking to "solve".  Perhaps
there should be a simplified regex engine available, that I don't know.

Chris
--
| Christopher Petrilli
| [EMAIL PROTECTED]
- Original Message -
From: "Tim McLaughlin" [EMAIL PROTECTED]
To: [EMAIL PROTECTED]
Sent: Tuesday, December 19, 2000 2:35 PM
Subject: [Zope-dev] regex (or re) modules


 Does anybody know why these modules aren't available for DTML and Python
 Methods?
 (I already hacked my server, just wanna know what I'm riskin)



___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




Re: [Zope-dev] more on keyword indexes

2000-12-18 Thread Christopher Petrilli

On 12/17/00 3:48 AM, "Dieter Maurer" [EMAIL PROTECTED] wrote:

 You either have to extend ZCatalog or wait some time.
 There are different people working on ZCatalog enhancements.

At DC, I'm the one working on almost all of it right now, so if people else
where are working on Zcatalog enhancements, they may want to talk to me as I
believe Zope3 will be *substantially* different.

 I have had very good response to Collector bug reports for Zope itself.
 At least in the past, bug reports and even patches for ZCatalog
 probably have been ignored, however. I hope, this has changed
 meanwhile.

Until recently, the person who best knew the Catalog was no longer working
on it actively.  I've now taken this over, and while I don't have the
bandwidth to track zope-dev constantly, I do try to find things.  I've also
fixed untold numbers of bugs that were easy to do (there are some that are
structural and will have to wait), and 2.3 will have a *substantially*
better Catalog.  

Chris

-- 
| Christopher Petrilli Digital Creations
| [EMAIL PROTECTED]Where Zope comes from


___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




Re: [Zope-dev] Changing hostname and port without SiteAccess

2000-12-18 Thread Christopher Petrilli

On 12/18/00 2:24 PM, "Dieter Maurer" [EMAIL PROTECTED] wrote:

 Martin Winkler writes:
 
 I cannot use SiteAccess (because I need multiple ZCatalogs), and my Zope
 server (port 8080) is behind squid (in http-accelerated mode - port 80).
 
 What I would need is changing the hostname and port in the html-responses
 like this: http://localname.com:8080/blah  to
 http://officialserver.com/blah , so the client reconnects to squid, not
 zope itself.
 We have the same situation.
 
  We use SiteAccess *AND* ZCatalog.
  Please, see my message from a few days ago (to [EMAIL PROTECTED]).

Please read the message I sent out an hour ago about Path updates to the
Catalog... This is designed specifically to fix this problem.

Chris
-- 
| Christopher Petrilli Digital Creations
| [EMAIL PROTECTED]Where Zope comes from


___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




Re: [Zope-dev] IMPORTANT! Zcatalog path handling changes in 2.3

2000-12-18 Thread Christopher Petrilli

On 12/18/00 4:08 PM, "The Doctor What" [EMAIL PROTECTED] wrote:

 * Christopher Petrilli ([EMAIL PROTECTED]) [001218 14:13]:
 PLEASE take a look at this, and provide feedback ASAP.
 
 I would happy to, it looks like it does what I need (having
 siteaccess).  However, I don't see a clear cut description what's
 changing and how.  What needs to be done (in easy to understand
 language) to make sure it all goes smooth, etc.

It's actually not as big an update as it looks... I simply grabbed the
packages, there's much less changed than it looks like :-)

The big differences are all explained in the link above the file.

 It's a big update, with lots of files.  Will this work with 2.2.4?
 Is it dangerous?  If you're asking for guinea pigs (bweep!) then I'm
 not sure I should be it, as I'm still trying to figure out what's
 going on in many ways.

It should work fine with 2.2.4.

Chris
-- 
| Christopher Petrilli Digital Creations
| [EMAIL PROTECTED]Where Zope comes from


___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




Re: [Zope-dev] License issues

2000-11-14 Thread Christopher Petrilli


 this is not about religion and a flame war is the last thing I want

 I only wanted to let you know about these facts, and yes there're
 projects that have been hurt by "license issues", for example KDE.

Regaurding licensing, twhile I wouldn't want to snuff out freedom of speech,
I would say that we have already had the "Licensing Wars" about 18 months
ago, and things are settled and non negotiable at this point.  Arguing only
creates tension in the community, which does more damage than good.  If
people choose not to use Zope because it doesn't have a GPL-style license,
that is their freedom and we are sorry to see them leave the community, but
it is impossible to please all of the people all of the time, and the ZPL
pleases most of the people most of the time---including our investors.

No speaking for Digital Creations! ;-)

Chris


___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




Re: [Zope-dev] ZCatalog index error

2000-11-07 Thread Christopher Petrilli

How are you getting things indexed and reindexed in the Catalog, if I might
ask?

Chris
- Original Message -
From: "Andy McKay" [EMAIL PROTECTED]
To: "Chris McDonough" [EMAIL PROTECTED]; [EMAIL PROTECTED]
Sent: Monday, November 06, 2000 6:42 PM
Subject: Re: [Zope-dev] ZCatalog index error


 Thanks, will look forward to 2.2.3!

 I deleted an index and metadata, re created them and recatalogued the
 affected objects. That seem to solve it in my initial tests... keeping my
 fingers crossed.

 --
   Andy McKay, Developer.
   ActiveState.

 - Original Message -
 From: "Chris McDonough" [EMAIL PROTECTED]
 To: "Andy McKay" [EMAIL PROTECTED]; [EMAIL PROTECTED]
 Sent: Monday, November 06, 2000 3:49 PM
 Subject: Re: [Zope-dev] ZCatalog index error


  Andy,
 
  This is a known issue with the catalog (searching the collector for "key
  error" will show you how common it has been).  Chris Petrilli should be
  checking in some changes to the CVS 2.2 branch (and the trunk?) tomorrow
  that resolves it.  The problem is evidently related to the way
  catalog.index_object() and catalog.unindex_object() do their thing.  I'd
  advise you live with the issue until 2.2.3 comes out (which should be
  sometime this week, AFAIK).
 
  - Original Message -
  From: "Andy McKay" [EMAIL PROTECTED]
  To: [EMAIL PROTECTED]
  Sent: Monday, November 06, 2000 4:17 PM
  Subject: [Zope-dev] ZCatalog index error
 
 
   Im running into an odd bug with ZCatalog:
  
   I have am running a catalog query and Im getting this message.
  
 File D:\zope\lib\python\Products\ZCatalog\Lazy.py, line 193, in
   __getitem__
 File D:\zope\lib\python\Products\ZCatalog\Catalog.py, line 197, in
   __getitem__
   KeyError:
   52536
  
   This is the line where it seems to be setting all the scores to one,
and
 I
   guess it can find the item 52536.
  
   else:
   # otherwise no score, set all scores to 1
  
  r=self._v_result_class(self.data[index]).__of__(self.aq_parent)
   r.data_record_id_ = index
   r.data_record_score_ = 1
   r.data_record_normalized_score_ = 1
  
   The thing is my catalog is only 17,000 records in size, I have no item
  52536
   (no wonder it cant find it). I guess my best plan would be somehow to
  remove
   that the record for that item if I could... hmm...
  
   Any other ideas?
  
   --
 Andy McKay, Developer.
 ActiveState.
  
  
   ___
   Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
   http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
   **  No cross posts or HTML encoding!  **
   (Related lists -
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )
  
  
 
 
  ___
  Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
  http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
  **  No cross posts or HTML encoding!  **
  (Related lists -
   http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
   http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )
 


 ___
 Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
 **  No cross posts or HTML encoding!  **
 (Related lists -
  http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
  http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




Re: [Zope-dev] ZCatalog index error

2000-11-07 Thread Christopher Petrilli


 Well im not sure how much deleting the index and then recreating the index
 throught the management interface actually does. But I wrote an external
 method to basically do a find and apply to recatalog bunches of objects.

Actually i meant originally, not the second time.  Are you using
CatalogAware to get objects to automatically index themselves?  What exactly
are you doing to get them in the Catalog in the first place?

Chris


___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




Re: [Zope-dev] Newbie SQL Question

2000-10-10 Thread Christopher Petrilli

On 10/10/00 11:33 AM, "Yvonne Totty" [EMAIL PROTECTED] wrote:

 HI!
 
 I am having a slight newbie problem and for the life
 of me cannot find any references for how to do it.
 
 I have input boxes on a page. I want the information
 from that box to be input into a database table upon
 clicking the Submit button.
 
 I cannot figure out how to get that information from
 point 'A' to point 'B'.

Assuming your form has a field named the same as all of columns you want to
insert (i.e. Foo, bar, whatever)... Then you can have it post to another
method that has a line like this in it:

dtml-call name="sqlInsertValues"

And then have a SQLMethod called 'sqlInsertValues' that has a body like
this:

INSERT INTO mytable (
column1,
column2,
column3 ) VALUES (
dtml-sqlvar name="column1" type=string,
dtml-sqlvar name="column2" type=int,
dtml-sqlvar name="column3" type=string )

Remember to put these in the arguments list, or they won't be caught from
the REQUEST namespace.

Chris 

-- 
| Christopher Petrilli Digital Creations
| [EMAIL PROTECTED]Where Zope comes from


___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )




Re: [Zope-dev] ZSQL returns integer only

2000-10-06 Thread Christopher Petrilli

On 10/6/00 12:19 PM, "Walter Miller" [EMAIL PROTECTED] wrote:

 The Oracle8i recordset I'm retrieving includes a few columns which are
 NUMBER(10,0) format which are milliseconds.  I would like to divide each by
 1000 and use the ROUND function to return a result with one decimal place,
 e.g. ROUND(column1/1000, 1) returns 3.1 where column1 == 3080.
 
 This works as expected in SQL*Plus.  It returns the results as a number
 formated to one decimal place.  ZSQL however returns only an integer.
 
 Any suggestions on how to get the decimal places to show?

Please make sure you're using the latest Oracle DA, as there was a bug in
handling of things that oracle returns as NUMBER(0,0) (which is basically a
floating point, but we interpreted as a numberb ecause the scale was 0).

Chris
-- 
| Christopher Petrilli Digital Creations
| [EMAIL PROTECTED]Where Zope comes from


___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )