[Zope-dev] Xron on linux: Dispatcher thread stops after a while

2001-05-28 Thread Homan Els

ZOPE 2.2.2 , Xron -0-0-9, Python 1.5.2

Hi Steve,

I am running Zope  under linux (Suse 6.4).   And I would like to use
Xron.  But, I can not get it running.
I did read your email : Xron on linux. And therefore I would like to
know, how you did manage to use Xron.
I have the general Xron problem, that the zope-server is not responding
anymore after the installation of Xron.

Thanks,

Els Homan







___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )



[Zope-dev] Xron running under linux

2001-05-28 Thread Homan Els


Hi Nick,
The point is that linux has a different thread system then other platforms.
Under standard UNIX (hpux, sgi, etc.), you have the possibility to create
a thread. When creating one or more threads, you will have:
1 process with one or more threads sharing the same environment
(such as uid, etc.). In this case, when changing a env. var. this will
be available in both threads.
But, when creating a thread in linux you will have:
for each thread one process (you can see this with ps -ef|grep python).
In this case, when changing a env.var. this will give a problem, because
the other thread still have the old uid.
Zope is starting as root. Zope initializes its products (create
a thread) as root, and then changes to user "nobody"
(or to user >given by -u  (in the startup).
So, the thread does have another uid, and this is giving
the problem!
I just change my: rczope:

su wwwrun -c "$zope_start 2>/dev/null"
because in my start script, I call:
 exec /usr/local/zope/bin/python
$PYTHONHOME/z2.py -u wwwrun -a 127.0.0.1 "$@"
You might need to chown the files in your zope directory.
I did try to run the Xron product and everything is working correctly
now.
Enjoy it !.
Els

Nicholas Lo wrote:
Hi Els,
Sorry for I couldnt give you the code in time. BTW, what are your tricks
in
making Xron working under Linux??? If Xron works under Linux, I can
throw
away my old code and follow the Xron way.
-- Nick
- Original Message -
From: "Homan Els" [EMAIL PROTECTED]>
To: "Nicholas Lo" [EMAIL PROTECTED]>
Sent: Monday, May 28, 2001 6:47 PM
Subject: [Fwd: [Zope-dev] Xron on linux: Dispatcher thread stops after
a
while]
> Hi Nicholas,
>
> It is working !
> (I will now try to test to correctness of the product).
>
> See email from Xron on linux.
>
> Regards,
>
> Els
>
>
>



Re: [zope-dev] Xron, suse 6.4

2001-05-17 Thread Homan Els



Hi,

Could  you please send your external python method.  + Product for using in
combination with a cron job.
Because, this can really help me a lot.

Thanks,

Els

Nicholas Lo wrote:

 Sorry man, I still have the same problem :( However, instead I use Xron, I
 write a simple product which is able to call up another python process to
 the cron job. Though this is not a perfect solution, it solve many of my
 problems. My simple 'external' python program does not sit inside the Zope
 framework, so it cannot benefit from Zope's many good features :(

 -- nick

 - Original Message -
 From: Homan Els [EMAIL PROTECTED]
 To: Nicholas Lo [EMAIL PROTECTED]
 Cc: [EMAIL PROTECTED]; [EMAIL PROTECTED]
 Sent: Wednesday, May 16, 2001 10:55 PM
 Subject: [zope-dev] Xron, suse 6.4

  Hi Nick,
 
  I am having the same problem with installing Xron on my suse 6.4
  machine.
  My question is, are you now running Xron with succes ?  And how did you
  do this ...?
 
  Because, I would like to run this product as well.
 
  Thanks,
 
  Els
  *
  - Original Message -
  From: Nicholas Lo [EMAIL PROTECTED]
  To: [EMAIL PROTECTED]
  Sent: August 18, 2000 12:41 AM
  Subject: xcron test
 
 
   Hi Loren,
  
   I have a problem with installing Xron 0.9 onto my machine. Currently,
   I'm running SuSE Linux 6.4 on a 600MHz/128Mb/20Gb PC. I have followed
   the release note and set the STUPID_LOG_FILE environment variable to
   point the log file, and Xron itself is, of course, resides in the
   /Products directory. When I start Zope, the console looks okay.
  However,
   the browser keeps on loading and loading and could not show the Zope
   management screen. I have also tried Xron on my notebook, which is
   running Win98. Everything works just fine. I just wonder what's gone
   wrong.
  
   Thanks.
  
   Nick
  
  **
 
  --
  ___
  Els Homan
  European Molecular Biology Laboratory (EMBL)
  6, rue Jules Horowitz, B.P.181
  38042 Grenoble cedex 9. France
  [EMAIL PROTECTED] (Email)
  04 76 20 74 66 (Phone)
  04 76 20 71 99 (Fax)
  __
 

--


___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )



[zope-dev] Xron, suse 6.4

2001-05-16 Thread Homan Els

Hi Nick,

I am having the same problem with installing Xron on my suse 6.4
machine.
My question is, are you now running Xron with succes ?  And how did you
do this ...?

Because, I would like to run this product as well.

Thanks,

Els
*
- Original Message -
From: Nicholas Lo [EMAIL PROTECTED]
To: [EMAIL PROTECTED]
Sent: August 18, 2000 12:41 AM
Subject: xcron test


 Hi Loren,

 I have a problem with installing Xron 0.9 onto my machine. Currently,
 I'm running SuSE Linux 6.4 on a 600MHz/128Mb/20Gb PC. I have followed
 the release note and set the STUPID_LOG_FILE environment variable to
 point the log file, and Xron itself is, of course, resides in the
 /Products directory. When I start Zope, the console looks okay.
However,
 the browser keeps on loading and loading and could not show the Zope
 management screen. I have also tried Xron on my notebook, which is
 running Win98. Everything works just fine. I just wonder what's gone
 wrong.

 Thanks.

 Nick

**

--
___
Els Homan
European Molecular Biology Laboratory (EMBL)
6, rue Jules Horowitz, B.P.181
38042 Grenoble cedex 9. France
[EMAIL PROTECTED] (Email)
04 76 20 74 66 (Phone)
04 76 20 71 99 (Fax)
__



___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )



[Zope-dev] [Zope-dev]: zshell

2001-05-15 Thread Homan Els

Hi,

Does any one has an example how to use the zshell ?
I would like to use it. But, I cannot find many documentation on it.

Thanks,

Els



___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )



[Zope-dev] Xron

2001-05-11 Thread Homan Els

Hi,

I did install the xron product from Istaffor, but it doesn't work.

I am using Zope - .2.3.2, and installed xron. But, when I want to access
the zope - server, I get a zero response back.

Does anyone no the answer to this problem ?

Thanks,

Els Homan

__



___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )



[Zope-dev] : XCRON

2001-05-11 Thread Homan Els

Hi,

I did install the xron product from Istaffor, but it doesn't work.

I am using Zope - .2.3.2, and installed xron. But, when I want to access

the zope - server, I get a zero response back.

Does anyone no the answer to this problem ?

Thanks,

Els Homan

Ps. Log-file:


--
2001-05-11T09:55:30 INFO(0) ZServer HTTP server started at Fri May 11
11:55:30 2001
Hostname: localhost
Port: 8080
--
2001-05-11T09:55:30 INFO(0) ZServer FTP server started at Fri May 11
11:55:30 2001
Hostname: speedy
Port: 8021
--
2001-05-11T09:55:30 INFO(0) ZServer PCGI Server started at Fri May 11
11:55:30 2001
Unix socket: /usr/local/Zope-2.3.1-linux2-x86/var/pcgi.soc
--
2001-05-11T10:12:44 INFO(0) zdaemon zdaemon: Fri May 11 12:12:44 2001:
Houston, we have forked
--
2001-05-11T10:12:44 INFO(0) zdaemon zdaemon: Fri May 11 12:12:44 2001:
Hi, I just forked off a kid: 2548
--
2001-05-11T10:12:44 INFO(0) zdaemon zdaemon: Fri May 11 12:12:44 2001:
Houston, we have forked
--
2001-05-11T10:12:44 INFO(0) zdaemon zdaemon: Fri May 11 12:12:44 2001:
Houston, we have forked
--
2001-05-11T10:12:44 INFO(0) zdaemon zdaemon: Fri May 11 12:12:44 2001:
Hi, I just forked off a kid: 2550
--
2001-05-11T10:12:44 INFO(0) zdaemon zdaemon: Fri May 11 12:12:44 2001:
Houston, we have forked
--
2001-05-11T10:12:50 INFO(0) Products.Xron.Loggerr Created new Schedule

__



___
Zope-Dev maillist  -  [EMAIL PROTECTED]
http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev
**  No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
 http://lists.zope.org/mailman/listinfo/zope )