Re: [Zope] idiotic dreamweaver question

2006-09-21 Thread KE Liew
On 9/21/06, David Bear [EMAIL PROTECTED] wrote: Sorry to bug this list with a dw question. However, I was using DAV in dw and found that dw is unable to handle file extensions like .pt, .zpt, _html , etc. Does anyone else use dreamweaver to edit zope/plone files? If so, how do you make

RE: [Zope] Problem with running same script at a time

2006-09-21 Thread Pletli Antal
Hi Dieter! Than you for your answer! I use the same product. This problem is one of the others... The behaviour is the same when i use long socket communication (as a tcp client), etc. In these cases the folder wich contains the scripts be unaccessible. Maybe have i a wrong zope configuration (i

RE: [Zope] Problem with running same script at a time

2006-09-21 Thread Andreas Jung
--On 21. September 2006 09:12:47 +0200 Pletli Antal [EMAIL PROTECTED] wrote: Hi Dieter! Than you for your answer! I use the same product. This problem is one of the others... The behaviour is the same when i use long socket communication (as a tcp client), etc. In these cases the folder

RE: [Zope] Problem with running same script at a time

2006-09-21 Thread Pletli Antal
My system is a developer server so i'm the only one who use the zope. When i run the script there is not other worker script. I'm newbie but i read that there is a tool named zasync that maybe solves my problem but i cannot install it yet. I would like solve my problem without this if possible.

[Zope] Zope 2.10b2 build issue

2006-09-21 Thread Pascal Peregrina
Hi, Just to let you know that if you use a temporary build directory to build Zope 2.10, the setup.py script fails. I know, I am using python 2.5 (making some tests) but this issue is unrelated. Below, build is an empty directory and src is the untared Zope source. STEP 1 cd

Re: [Zope] Zope 2.10b2 build issue

2006-09-21 Thread Andreas Jung
--On 21. September 2006 11:06:36 +0200 Pascal Peregrina [EMAIL PROTECTED] wrote: Hi, Just to let you know that if you use a temporary build directory to build Zope 2.10, the setup.py script fails. I know, I am using python 2.5 (making some tests) but this issue is unrelated. Below, build

[Zope] Unicode in zope ?

2006-09-21 Thread Luc Van Tien
Anyone know show me tutorial how to user unicode in zope ?Thank you very much . Hãy ghé qua trang chủ Yahoo! Việt Nam!___ Zope maillist - Zope@zope.org http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope ** No cross posts or HTML encoding! ** (Related

Re: [Zope] Zope 2.10b2 build issue

2006-09-21 Thread Pascal Peregrina
Ok, next time please trust me when I say that this is unrelated to python version... I get the exact same issue with: + Zope 2.9.4 + Python 2.4.3 make /opt/pperegri/F2BUILDS/F2.15/opt/Python-2.4.3/bin/python /opt/pperegri/F2BUILDS/F2.15/src/Zope-2.9.4-final/setup.py \ build

Re: [Zope] Unicode in zope ?

2006-09-21 Thread Marco Bizzarri
I think it would be better if you explain more what you're trying to obtain: your question is too generic. Regards Marco On 9/21/06, Luc Van Tien [EMAIL PROTECTED] wrote: Anyone know show me tutorial how to user unicode in zope ? Thank you very much . Hãy ghé

Re: [Zope] Zope 2.10b2 build issue

2006-09-21 Thread Andreas Jung
--On 21. September 2006 11:58:29 +0200 Pascal Peregrina [EMAIL PROTECTED] wrote: -final/build-b ase /python-2.4/build-temp Traceback (most recent call last): File /opt/pperegri/F2BUILDS/F2.15/src/Zope-2.9.4-final/setup.py, line 53, in ? import versions ImportError: No module named

Re: [Zope] Zope 2.10b2 build issue

2006-09-21 Thread Pascal Peregrina
Again, if you read my hack in my initial mail, you'll see that the issue is with the python path (I run make in a temporary build directory and the untared Zope source is elsewhere)... So no, my source file is NOT corrupted... Let me explain again. In setup.py there is this (nasty) code:

[Zope] Re: Zope 2.10b2 build issue

2006-09-21 Thread Tres Seaver
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA1 Pascal Peregrina wrote: Again, if you read my hack in my initial mail, you'll see that the issue is with the python path (I run make in a temporary build directory and the untared Zope source is elsewhere)... So no, my source file is NOT

Re: [Zope] idiotic dreamweaver question

2006-09-21 Thread Erik Myllymaki
there is a patch to Zope that adds those extensions for you through the webdav interface - we use it here and it works well. google should find it for you. Of course you could just name them all with extensions from within zope... David Bear wrote: Sorry to bug this list with a dw question.

Re: [Zope] idiotic dreamweaver question

2006-09-21 Thread Luiz Fernando Bernardes Ribeiro
2006/9/20, David Bear [EMAIL PROTECTED]: Sorry to bug this list with a dw question. However, I was using DAVin dw and found that dw is unable to handle file extensions like .pt,.zpt, _html , etc.Does anyone else use dreamweaver to edit zope/plone files? If so, how do you make dreamweaver edit this

[Zope] VirtualHost 403 Forbidden. Help!!

2006-09-21 Thread Ferhat Ayaz
Hi, I read every doc I found. But the server reports always 403 on konfiguring an APache VirtualHost on my Zope Instance on the same machine. Here my sniplet from apache2.conf (also known as httpd.conf) VirtualHost journal.homelinux.net:80 ServerName journal.homelinux.net

Re: [Zope] VirtualHost 403 Forbidden. Help!!

2006-09-21 Thread KE Liew
File and folder permissions? On 9/21/06, Ferhat Ayaz [EMAIL PROTECTED] wrote: Hi, I read every doc I found. But the server reports always 403 on konfiguring an APache VirtualHost on my Zope Instance on the same machine. Here my sniplet from apache2.conf (also known as httpd.conf) VirtualHost

Re: [Zope] VirtualHost 403 Forbidden. Help!!

2006-09-21 Thread Jonathan
- Original Message - From: Ferhat Ayaz [EMAIL PROTECTED] To: zope@zope.org Sent: Thursday, September 21, 2006 10:20 AM Subject: [Zope] VirtualHost 403 Forbidden. Help!! Hi, I read every doc I found. But the server reports always 403 on konfiguring an APache VirtualHost on my Zope

Re: [Zope] VirtualHost 403 Forbidden. Help!!

2006-09-21 Thread Jonathan
- Original Message - From: Jonathan [EMAIL PROTECTED] To: Ferhat Ayaz [EMAIL PROTECTED]; zope@zope.org Sent: Thursday, September 21, 2006 10:34 AM Subject: Re: [Zope] VirtualHost 403 Forbidden. Help!! - Original Message - From: Ferhat Ayaz [EMAIL PROTECTED] To:

Re: [Zope] VirtualHost 403 Forbidden. Help!!

2006-09-21 Thread Ferhat Ayaz
In the apache logs I found this: [Thu Sep 21 16:15:58 2006] [error] [client 141.12.190.15] client denied by server configuration: proxy:http://localhost:8080/VirtualHostBase/http/journal.homelinux.net:80/homelinux.net/VirtualHostRoot And this is my proxy conf IfModule mod_proxy.c

Re: [Zope] VirtualHost 403 Forbidden. Help!!

2006-09-21 Thread Ferhat Ayaz
I'm now able to access the server. with allowing access from all IPs. But is this the regular way to do VirtualHosting with Zope?? Here the solution (!?) Proxy * Allow from all /Proxy --- Jonathan [EMAIL PROTECTED] wrote: - Original Message - From:

Re: [Zope] VirtualHost 403 Forbidden. Help!!

2006-09-21 Thread cristopher pierson ewing
IfModule mod_proxy.c #turning ProxyRequests on and allowing proxying from all may allow #spammers to use your proxy to send email. ProxyRequests Off Proxy * Order deny,allow Deny from all #Allow from .your_domain.com

Re: [Zope] VirtualHost 403 Forbidden. Help!!

2006-09-21 Thread Jonathan
- Original Message - From: Ferhat Ayaz [EMAIL PROTECTED] To: zope@zope.org Sent: Thursday, September 21, 2006 10:56 AM Subject: Re: [Zope] VirtualHost 403 Forbidden. Help!! I'm now able to access the server. with allowing access from all IPs. But is this the regular way to do

Re: [Zope] VirtualHost 403 Forbidden. Help!!

2006-09-21 Thread KE Liew
Turn off ProxyVia, and leave everything to default, especially Proxy * Order deny,allow Deny from all #Allow from .your_domain.com /Proxy You don't want everyone to use your server as a proxy. That can be bad. On 9/21/06, Ferhat Ayaz

Re: [Zope] VirtualHost 403 Forbidden. Help!!

2006-09-21 Thread Ferhat Ayaz
I run the apache and zope server on the same machine. Turning 'Off' ProxyVia and Deny from all produces the same problem: 403 Forbidden. I don't understand, why the proxy deny my remote IP. I think the apache server on the localhost 127.0.0.1 should call the proxy and I do my request to apache. Or

Re: [Zope] VirtualHost 403 Forbidden. Help!!

2006-09-21 Thread Jonathan
- Original Message - From: Ferhat Ayaz [EMAIL PROTECTED] To: zope@zope.org Sent: Thursday, September 21, 2006 12:54 PM Subject: Re: [Zope] VirtualHost 403 Forbidden. Help!! I run the apache and zope server on the same machine. Turning 'Off' ProxyVia and Deny from all produces the

Re: [Zope] VirtualHost 403 Forbidden. Help!!

2006-09-21 Thread Ferhat Ayaz
Disabling all proxy options worked for me too. I'm not sure if this will disable also all proxy restrictions. But I think I can live with this configuration for a while. Thanks. --- Jonathan [EMAIL PROTECTED] wrote: - Original Message - From: Ferhat Ayaz [EMAIL PROTECTED] To:

Re: [Zope] VirtualHost 403 Forbidden. Help!!

2006-09-21 Thread Jonathan
- Original Message - From: Ferhat Ayaz [EMAIL PROTECTED] To: Jonathan [EMAIL PROTECTED]; zope@zope.org Sent: Thursday, September 21, 2006 1:13 PM Subject: Re: [Zope] VirtualHost 403 Forbidden. Help!! Disabling all proxy options worked for me too. I'm not sure if this will disable

RE: [Zope] Problem with running same script at a time

2006-09-21 Thread Dieter Maurer
Pletli Antal wrote at 2006-9-21 09:12 +0200: ... I use the same product. This problem is one of the others... I had to fix a problem in psycopg: During connect, Python's Global Interpreter Lock (GIL) was not released (freezing Zope during connect). Usually, this is not a problem as

[Zope-Checkins] SVN: Zope/branches/2.9/lib/python/zope/ Use 3.0 tag of zope.testing.

2006-09-21 Thread Stefan H. Holek
Log message for revision 70284: Use 3.0 tag of zope.testing. Changed: _U Zope/branches/2.9/lib/python/zope/ -=- Property changes on: Zope/branches/2.9/lib/python/zope ___ Name: svn:externals - cachedescriptors

[Zope-Checkins] SVN: Zope/branches/2.10/lib/python/zope/ Use 3.0 tag of zope.testing.

2006-09-21 Thread Stefan H. Holek
Log message for revision 70285: Use 3.0 tag of zope.testing. Changed: _U Zope/branches/2.10/lib/python/zope/ -=- Property changes on: Zope/branches/2.10/lib/python/zope ___ Name: svn:externals - annotation

[Zope-Checkins] SVN: Zope/trunk/setup.py Port fix for out-of-tree build from 2.9 branch.

2006-09-21 Thread Tres Seaver
Log message for revision 70287: Port fix for out-of-tree build from 2.9 branch. Changed: U Zope/trunk/setup.py -=- Modified: Zope/trunk/setup.py === --- Zope/trunk/setup.py 2006-09-21 12:04:23 UTC (rev 70286) +++

[Zope-dev] buildbot failure in Zope branches 2.9 2.4 Linux zc-buildbot

2006-09-21 Thread buildbot
The Buildbot has detected a failed build of Zope branches 2.9 2.4 Linux zc-buildbot. Buildbot URL: http://buildbot.zope.org/ Build Reason: changes Build Source Stamp: 7775 Blamelist: adamg,alecm,benji,dobe,fdrake,flox,jim,schwendinger,shh,srichter,tseaver BUILD FAILED: failed test sincerely,

[Zope-dev] buildbot failure in Zope branches 2.10 2.4 Linux zc-buildbot

2006-09-21 Thread buildbot
The Buildbot has detected a failed build of Zope branches 2.10 2.4 Linux zc-buildbot. Buildbot URL: http://buildbot.zope.org/ Build Reason: changes Build Source Stamp: 7776 Blamelist: adamg,alecm,benji,dobe,fdrake,flox,jim,schwendinger,shh,srichter,tseaver BUILD FAILED: failed test

[Zope-dev] buildbot failure in Zope trunk 2.4 Windows 2000 zc-bbwin6

2006-09-21 Thread buildbot
The Buildbot has detected a failed build of Zope trunk 2.4 Windows 2000 zc-bbwin6. Buildbot URL: http://buildbot.zope.org/ Build Reason: changes Build Source Stamp: 7778 Blamelist: adamg,benji,dobe,fdrake,flox,jim,jukart,schwendinger,shh,srichter,tseaver BUILD FAILED: failed compile

[Zope-dev] buildbot failure in Zope branches 2.9 2.4 Windows 2000 zc-bbwin2

2006-09-21 Thread buildbot
The Buildbot has detected a failed build of Zope branches 2.9 2.4 Windows 2000 zc-bbwin2. Buildbot URL: http://buildbot.zope.org/ Build Reason: changes Build Source Stamp: 7775 Blamelist: adamg,alecm,benji,dobe,fdrake,flox,jim,schwendinger,shh,srichter,tseaver BUILD FAILED: failed compile

[Zope-dev] buildbot failure in Zope branches 2.10 2.4 Windows 2000 zc-bbwin2

2006-09-21 Thread buildbot
The Buildbot has detected a failed build of Zope branches 2.10 2.4 Windows 2000 zc-bbwin2. Buildbot URL: http://buildbot.zope.org/ Build Reason: changes Build Source Stamp: 7776 Blamelist: adamg,alecm,benji,dobe,fdrake,flox,jim,schwendinger,shh,srichter,tseaver BUILD FAILED: failed compile

Re: [Zope-DB] Zope database connectivity

2006-09-21 Thread Dieter Maurer
M.-A. Lemburg wrote at 2006-9-20 23:00 +0200: ... I'll correct that slightly: Zope DAs usually open the connection as soon as the connection object is loaded into memory, e.g. if you look at the folder contents containing the connection object. In my view, this is a bug in Zope's DA code.