Re: [Zope] Zope 2.8.1 on Mac OS X tiger Server

2005-08-25 Thread Garito

Andrew Langmead escribió:



On Aug 23, 2005, at 6:24 AM, Garito wrote:

I try sudo /System/Library/StartupItems/Zope/Zope start but nothing  
happend (nor on console)


but if I launch /var/zope/sistes/bin/zopectl start it works perfectly

I try to comment the if and fi lines but don't work




I just want to make sure I point out to you, that little of this has  
to do with Zope itself, and most of the audience of this list knows  
little or cares little about the peculiarities of the MacOSX/Darwin  
init environment.



One piece of information that I now realize that I forgot to put in  
the previous message was that if you have the section if [ $ 
{ZOPESERVER=-NO-} = -YES- ]; then in your startup script, then  
you probably have to put a line in your /etc/hostconfig that says   
ZOPESERVER=-YES-. The bundles in /System/Library/StartupItems and / 
Library/StartupItems tell the machine how to start services and in  
what order, but the /etc/hostconfig file specifies which services are  
desired for a particular machine.


If you want to diagnose the shell script in /Library/StartupItems/ 
Zope/Zope, you might want to try to run it with the bourne shell's  
trace option, specified by the -x parameter.


sh -x /Library/StartupItems/Zope/Zope start


Sorry for the inconvenience but I don't know where to ask for these kind 
of problems

If I search on Google about these there are few responses and very vague

I type your sh -x /Library/StartItems/Zope/Zope start with these response:

macmini:~ garito$ sh -x /Library/StartupItems/Zope/Zope start
+ . /etc/rc.common
++ set -u
++ 
PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/libexec:/System/Library/CoreServices

++ export PATH
++ . /etc/hostconfig
+++ AFPSERVER=-NO-
+++ AUTHSERVER=-NO-
+++ AUTOMOUNT=-YES-
+++ CUPS=-AUTOMATIC-
+++ NFSLOCKS=-AUTOMATIC-
+++ NISDOMAIN=-NO-
+++ TIMESYNC=-YES-
+++ QTSSWEBADMIN=-NO-
+++ WEBSERVER=-YES-
+++ SMBSERVER=-YES-
+++ SNMPSERVER=-NO-
+++ SPOTLIGHT=-YES-
+++ QTSSRUNSERVER=-NO-
+++ TIMESERV=-NO-
+++ WEBPERFCACHESERVER=-NO-
+++ ARDAGENT=-YES-
+++ SOFTWAREUPDATESERVER=-NO-
+++ HOSTNAME=www.sistes.net
+++ IPFILTER=-NO-
+++ MAILMAN=-YES-
+++ CRASHREPORTER=-YES-
+++ ZOPESERVER=-YES-
+ RunService start
+ StartService
+ '[' -YES- = -YES- ']'
+ ConsoleMessage 'Starting Zope'
you must be root to run ConsoleMessage
+ /var/zope/sistes/bin/zopectl start
. daemon process started, pid=22593

the pid is asigned but Zope doesn't work even if I delete the 
ConsoleMessages


Thanks!!

--
Mis Cosas
http://blogs.sistes.net/Garito/


___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce

http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )


Re: [Zope] Zope 2.8.1 on Mac OS X tiger Server

2005-08-24 Thread Andrew Langmead


On Aug 23, 2005, at 6:24 AM, Garito wrote:

I try sudo /System/Library/StartupItems/Zope/Zope start but nothing  
happend (nor on console)


but if I launch /var/zope/sistes/bin/zopectl start it works perfectly

I try to comment the if and fi lines but don't work




I just want to make sure I point out to you, that little of this has  
to do with Zope itself, and most of the audience of this list knows  
little or cares little about the peculiarities of the MacOSX/Darwin  
init environment.



One piece of information that I now realize that I forgot to put in  
the previous message was that if you have the section if [ $ 
{ZOPESERVER=-NO-} = -YES- ]; then in your startup script, then  
you probably have to put a line in your /etc/hostconfig that says   
ZOPESERVER=-YES-. The bundles in /System/Library/StartupItems and / 
Library/StartupItems tell the machine how to start services and in  
what order, but the /etc/hostconfig file specifies which services are  
desired for a particular machine.


If you want to diagnose the shell script in /Library/StartupItems/ 
Zope/Zope, you might want to try to run it with the bourne shell's  
trace option, specified by the -x parameter.


sh -x /Library/StartupItems/Zope/Zope start


___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce

http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )


Re: [Zope] Zope 2.8.1 on Mac OS X tiger Server

2005-08-18 Thread Garito

Bernd Dorn escribió:



On 17.08.2005, at 20:22, Garito wrote:


Bernd Dorn escribió:



the following 3 problems

this line must be in /etc/hostconfig
ZOPESERVER=-YES-



On 17.08.2005, at 13:03, Garito wrote:



Hi all!

Yesterday I install Zope 2.8.1 on a Mac OS X tiger Server and  all  
goes ok


The only question I can't configure is the automatic boot up

I read some how-to's but they don't work

At /System/Library/StartupItems I create a folder called Zope  
with  2 files:


Zope with these contents:




the 'Zope'  file must be executable in order to work

chmod +x Zope





#!/bin/sh

##
# Zope Web Application Server
##

. /etc/rc.common

StartService ()
{
   if [ ${ZOPESERVER=-NO-} = -YES- ]; then
   ConsoleMessage Starting Zope
   /var/zope/sistes/bin/zopectl start




typo? sistes == sites



   fi
}

StopService ()
{
   ConsoleMessage Stopping Zope
   /var/zope/sistes/bin/zopectl stop
}

RestartService ()
{
   if [ ${ZOPESERVER=-NO-} = -YES- ]; then
   ConsoleMessage Restarting Zope
   /var/zope/sistes/bin/zopectl restart
   fi
}

RunService $1

and StartupParameters.plist with these content:

?xml version=1.0 encoding=UTF-8?
!DOCTYPE plist PUBLIC -//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN
http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd;
plist version=1.0
dict
keyDescription/key
stringZope web application server/string
keyOrderPreference/key
stringNone/string
keyProvides/key
array
stringZope Server/string
/array
keyRequires/key
array
stringWeb Server/string
/array
/dict
/plist

With these 2 files zope doesn't start at boot time. For that   
question I try another StartupParameters.plist:


{
 Description = Zope WebServer;
 Provides= (Zope WebServer);
 Requires= (Web Server);
 OrderPreference = None;
 Messages =
 {
   start = Starting Zope WebServer Service;
   stop  = Stopping Zope WebServer Service;
 };
}

but It doesn't work too

Can anyone help me?

Thanks a lot!

--
Mis Cosas
http://blogs.sistes.net/Garito/


___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )




___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )



Hi again!
Sorry but Zope is executable, perhaps another thing?
Any idea?

hm, have you set the effective user in zope.conf? you need this if  
you run zopectl as root


as root try to execute

/System/Library/StartupItems/Zope/Zope

from the commandline

and have a look what if something is looged into your event.log

without any messages i have no clue






Thanks

--
Mis Cosas
http://blogs.sistes.net/Garito/


___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )



___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )


Sorry but my Mac OS X skill are null

I try:

sudo /System/Library/StartupItems/Zope/Zope

but raises line 31: $1: unbound variable

now I supouse $1 will be StartService/StopService/RestarService

then I try:

sudo /System/Library/StartupItems/Zope/Zope StartService

but raises unknown argument: StartService

I another hand at Console there aren't any message about Zope on it

Sorry for my inexperience and thanks a lot!!!

--
Mis Cosas
http://blogs.sistes.net/Garito/


___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce

http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )


Re: [Zope] Zope 2.8.1 on Mac OS X tiger Server

2005-08-18 Thread Andrew Langmead

On Aug 18, 2005, at 1:19 PM, Garito wrote:


Sorry but my Mac OS X skill are null


I think you are in the unfortunate spot of of OS X where you are  
confronted with the ease of use of Unix and the ubiquity of the  
Macintosh.




I try:

sudo /System/Library/StartupItems/Zope/Zope

but raises line 31: $1: unbound variable

now I supouse $1 will be StartService/StopService/RestarService





You might want to take a look at some of Apple's documentation for  
creating its startup items, since it is significantly different than  
either the traditional Unix styles (both BSD and SysV)


http://developer.apple.com/documentation/MacOSX/Conceptual/ 
BPSystemStartup/Articles/StartupItems.html


Also, I would recommend against putting your startup items in /System/ 
Library/StartupItems, and suggest to use /Library/StartupItems  
instead. Everything in /System can be overwritten by OS upgrades, / 
Library is for a machine's local customizations.


What I believe you want in order to test your script is:

sudo /Library/StartupItems/Zope/Zope start


the RunService function will take the argument start , stop, or  
restart, and based on that, run either the function StartService,  
StopService, or RestartService. All three functions need to  
exist, whether they are used or not.




Once you get that to succeed, you might want to try to see if this  
succeeeds:


sudo /sbin/SystemStarter  restart Zope WebServer

(or maybe Zope Server, you seem to have changed it between plist  
revisions.)


___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce

http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )


Re: [Zope] Zope 2.8.1 on Mac OS X tiger Server

2005-08-17 Thread Bernd Dorn

the following 3 problems

this line must be in /etc/hostconfig
ZOPESERVER=-YES-



On 17.08.2005, at 13:03, Garito wrote:


Hi all!

Yesterday I install Zope 2.8.1 on a Mac OS X tiger Server and all  
goes ok


The only question I can't configure is the automatic boot up

I read some how-to's but they don't work

At /System/Library/StartupItems I create a folder called Zope with  
2 files:


Zope with these contents:


the 'Zope'  file must be executable in order to work

chmod +x Zope




#!/bin/sh

##
# Zope Web Application Server
##

. /etc/rc.common

StartService ()
{
   if [ ${ZOPESERVER=-NO-} = -YES- ]; then
   ConsoleMessage Starting Zope
   /var/zope/sistes/bin/zopectl start


typo? sistes == sites


   fi
}

StopService ()
{
   ConsoleMessage Stopping Zope
   /var/zope/sistes/bin/zopectl stop
}

RestartService ()
{
   if [ ${ZOPESERVER=-NO-} = -YES- ]; then
   ConsoleMessage Restarting Zope
   /var/zope/sistes/bin/zopectl restart
   fi
}

RunService $1

and StartupParameters.plist with these content:

?xml version=1.0 encoding=UTF-8?
!DOCTYPE plist PUBLIC -//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN
http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd;
plist version=1.0
dict
keyDescription/key
stringZope web application server/string
keyOrderPreference/key
stringNone/string
keyProvides/key
array
stringZope Server/string
/array
keyRequires/key
array
stringWeb Server/string
/array
/dict
/plist

With these 2 files zope doesn't start at boot time. For that  
question I try another StartupParameters.plist:


{
 Description = Zope WebServer;
 Provides= (Zope WebServer);
 Requires= (Web Server);
 OrderPreference = None;
 Messages =
 {
   start = Starting Zope WebServer Service;
   stop  = Stopping Zope WebServer Service;
 };
}

but It doesn't work too

Can anyone help me?

Thanks a lot!

--
Mis Cosas
http://blogs.sistes.net/Garito/


___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )



___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce

http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )


Re: [Zope] Zope 2.8.1 on Mac OS X tiger Server

2005-08-17 Thread Garito

Bernd Dorn escribió:


the following 3 problems

this line must be in /etc/hostconfig
ZOPESERVER=-YES-


Sorry I put these but I don't tell you




On 17.08.2005, at 13:03, Garito wrote:


Hi all!

Yesterday I install Zope 2.8.1 on a Mac OS X tiger Server and all  
goes ok


The only question I can't configure is the automatic boot up

I read some how-to's but they don't work

At /System/Library/StartupItems I create a folder called Zope with  2 
files:


Zope with these contents:



the 'Zope'  file must be executable in order to work

chmod +x Zope


Perfect, perhaps this is the problem






#!/bin/sh

##
# Zope Web Application Server
##

. /etc/rc.common

StartService ()
{
   if [ ${ZOPESERVER=-NO-} = -YES- ]; then
   ConsoleMessage Starting Zope
   /var/zope/sistes/bin/zopectl start



typo? sistes == sites


no, hehe, my company's name (sistes)




   fi
}

StopService ()
{
   ConsoleMessage Stopping Zope
   /var/zope/sistes/bin/zopectl stop
}

RestartService ()
{
   if [ ${ZOPESERVER=-NO-} = -YES- ]; then
   ConsoleMessage Restarting Zope
   /var/zope/sistes/bin/zopectl restart
   fi
}

RunService $1

and StartupParameters.plist with these content:

?xml version=1.0 encoding=UTF-8?
!DOCTYPE plist PUBLIC -//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN
http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd;
plist version=1.0
dict
keyDescription/key
stringZope web application server/string
keyOrderPreference/key
stringNone/string
keyProvides/key
array
stringZope Server/string
/array
keyRequires/key
array
stringWeb Server/string
/array
/dict
/plist

With these 2 files zope doesn't start at boot time. For that  
question I try another StartupParameters.plist:


{
 Description = Zope WebServer;
 Provides= (Zope WebServer);
 Requires= (Web Server);
 OrderPreference = None;
 Messages =
 {
   start = Starting Zope WebServer Service;
   stop  = Stopping Zope WebServer Service;
 };
}

but It doesn't work too

Can anyone help me?

Thanks a lot!

--
Mis Cosas
http://blogs.sistes.net/Garito/


___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )



___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )


Thank you Bernd
If these doesn't work I tell you



--
Mis Cosas
http://blogs.sistes.net/Garito/


___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce

http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )


Re: [Zope] Zope 2.8.1 on Mac OS X tiger Server

2005-08-17 Thread Garito

Bernd Dorn escribió:


the following 3 problems

this line must be in /etc/hostconfig
ZOPESERVER=-YES-



On 17.08.2005, at 13:03, Garito wrote:


Hi all!

Yesterday I install Zope 2.8.1 on a Mac OS X tiger Server and all  
goes ok


The only question I can't configure is the automatic boot up

I read some how-to's but they don't work

At /System/Library/StartupItems I create a folder called Zope with  2 
files:


Zope with these contents:



the 'Zope'  file must be executable in order to work

chmod +x Zope




#!/bin/sh

##
# Zope Web Application Server
##

. /etc/rc.common

StartService ()
{
   if [ ${ZOPESERVER=-NO-} = -YES- ]; then
   ConsoleMessage Starting Zope
   /var/zope/sistes/bin/zopectl start



typo? sistes == sites


   fi
}

StopService ()
{
   ConsoleMessage Stopping Zope
   /var/zope/sistes/bin/zopectl stop
}

RestartService ()
{
   if [ ${ZOPESERVER=-NO-} = -YES- ]; then
   ConsoleMessage Restarting Zope
   /var/zope/sistes/bin/zopectl restart
   fi
}

RunService $1

and StartupParameters.plist with these content:

?xml version=1.0 encoding=UTF-8?
!DOCTYPE plist PUBLIC -//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN
http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd;
plist version=1.0
dict
keyDescription/key
stringZope web application server/string
keyOrderPreference/key
stringNone/string
keyProvides/key
array
stringZope Server/string
/array
keyRequires/key
array
stringWeb Server/string
/array
/dict
/plist

With these 2 files zope doesn't start at boot time. For that  
question I try another StartupParameters.plist:


{
 Description = Zope WebServer;
 Provides= (Zope WebServer);
 Requires= (Web Server);
 OrderPreference = None;
 Messages =
 {
   start = Starting Zope WebServer Service;
   stop  = Stopping Zope WebServer Service;
 };
}

but It doesn't work too

Can anyone help me?

Thanks a lot!

--
Mis Cosas
http://blogs.sistes.net/Garito/


___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )



___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )


Hi again!
Sorry but Zope is executable, perhaps another thing?
Any idea?

Thanks

--
Mis Cosas
http://blogs.sistes.net/Garito/


___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce

http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )


Re: [Zope] Zope 2.8.1 on Mac OS X tiger Server

2005-08-17 Thread Bernd Dorn


On 17.08.2005, at 20:22, Garito wrote:


Bernd Dorn escribió:



the following 3 problems

this line must be in /etc/hostconfig
ZOPESERVER=-YES-



On 17.08.2005, at 13:03, Garito wrote:



Hi all!

Yesterday I install Zope 2.8.1 on a Mac OS X tiger Server and  
all  goes ok


The only question I can't configure is the automatic boot up

I read some how-to's but they don't work

At /System/Library/StartupItems I create a folder called Zope  
with  2 files:


Zope with these contents:




the 'Zope'  file must be executable in order to work

chmod +x Zope





#!/bin/sh

##
# Zope Web Application Server
##

. /etc/rc.common

StartService ()
{
   if [ ${ZOPESERVER=-NO-} = -YES- ]; then
   ConsoleMessage Starting Zope
   /var/zope/sistes/bin/zopectl start




typo? sistes == sites



   fi
}

StopService ()
{
   ConsoleMessage Stopping Zope
   /var/zope/sistes/bin/zopectl stop
}

RestartService ()
{
   if [ ${ZOPESERVER=-NO-} = -YES- ]; then
   ConsoleMessage Restarting Zope
   /var/zope/sistes/bin/zopectl restart
   fi
}

RunService $1

and StartupParameters.plist with these content:

?xml version=1.0 encoding=UTF-8?
!DOCTYPE plist PUBLIC -//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN
http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd;
plist version=1.0
dict
keyDescription/key
stringZope web application server/string
keyOrderPreference/key
stringNone/string
keyProvides/key
array
stringZope Server/string
/array
keyRequires/key
array
stringWeb Server/string
/array
/dict
/plist

With these 2 files zope doesn't start at boot time. For that   
question I try another StartupParameters.plist:


{
 Description = Zope WebServer;
 Provides= (Zope WebServer);
 Requires= (Web Server);
 OrderPreference = None;
 Messages =
 {
   start = Starting Zope WebServer Service;
   stop  = Stopping Zope WebServer Service;
 };
}

but It doesn't work too

Can anyone help me?

Thanks a lot!

--
Mis Cosas
http://blogs.sistes.net/Garito/


___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )




___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )



Hi again!
Sorry but Zope is executable, perhaps another thing?
Any idea?

hm, have you set the effective user in zope.conf? you need this if  
you run zopectl as root


as root try to execute

/System/Library/StartupItems/Zope/Zope

from the commandline

and have a look what if something is looged into your event.log

without any messages i have no clue






Thanks

--
Mis Cosas
http://blogs.sistes.net/Garito/


___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )



___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists -
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )


Re: [Zope] Zope 2.8.1 on Mac OS X tiger Server

2005-08-17 Thread Michael Dunstan

On 2005-08-18, at 06:35 GMT+12:00, Bernd Dorn wrote:

On 17.08.2005, at 20:22, Garito wrote:

Hi again!
Sorry but Zope is executable, perhaps another thing?
Any idea?


hm, have you set the effective user in zope.conf? you need this if  
you run zopectl as root


as root try to execute

/System/Library/StartupItems/Zope/Zope

from the commandline

and have a look what if something is looged into your event.log

without any messages i have no clue



Also worth having a look through the system log using say Console.app.

Cheers,
Michael

___
Zope maillist  -  Zope@zope.org
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope
**   No cross posts or HTML encoding!  **
(Related lists - 
http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-announce

http://mail.zope.org/mailman/listinfo/zope-dev )