Title: Message
Fudbaleri Partizana šokirani pisanjem švajcarske štampe posle prekida meča sa Dinamom, u finalu "Akva nova kupa" u Krinsu

Spasavali smo živu glavu

Zagrepčani od prvog minuta igrali pogibeljno, a njihovi navijači isključivi krivci za sve što se dogodilo - tvrdi Saša Ilić

Bili su fudbaleri Partizana na pola puta do Ciriha, gde je po ranije utvrđenom protokolu trebalo da budu gosti predsednika FIFA Sepa Blatera, kada su saznali da su čelnici svetske "kuće fudbala", po dobijanju informacija o velikom incidentu u finalnom meču "Akva nova kupa", otkazali ovu posetu. Očigledno, pisanje švajcarske štampe koja je kao vinovnika opšte tuče na stadionu u Krinsu, označila pristalice našeg šampiona, učinilo je svoje i taj podatak naročito poražavajuće je delovao na ekspediciju crno-belih.

- To apsolutno nema veze sa istinom i sledom događaja koji su prethodili prekidu meča sa Zagrepčanima. Uostalom, ako laže koza, ne laže rog. Pomno smo pregledali kasetu SOS kanala na kojoj se lepo vidi da su posle drugog gola Dinama njihovi navijači utrčali na teren i uputili se prema grupi naših simpatizera s jasnom namerom da se s njima obračunaju. Isto su učinili i koncem prvog poluvremena, ali ih je sudija preduhitrio i odsvirao kraj. U datoj situaciji, našim ljudima nije preostalo ništa drugo nego da se brane i sačuvaju živu glavu - razložnim glasom priča Saša Ilić, kapiten crno-belih.

Delibašić pauzira najmanje tri nedelje

Skupu cenu meča sa Dinamom, Partizan je platio i povredom Andrije Delibašića. Golgeter crno-belih pauziraće najmanje tri nedelje zbog povrede članka koju je dobio posle brutalnog starta Drpića.
- Šokiran sam pogibeljnom igrom Dinama. Da sve bude crnje, Drpić mi se posle starta izvinio na engleskom jeziku Posle teške povrede Ivića, i Delibašić je van stroja, a prvi meč sa Đurgardenom igra se za manje od dve nedelje...

Uvodni minuti meča jasno su ukazivali na mogućnost dramatične završnice.
- Iako su znali da je zbog svega onoga što se dešavalo na našim prostorima u bliskoj prošlosti, utakmica visokog rizika, organizatori meča nisu sproveli potrebne mere obezbeđenja. To je pod jedan, a pod dva, igrači hrvatskog tima su s takvim negativnim nabojem i agresijom ušli u meč, da bi bilo pravo čudo da se on završio na regularan način. Najgore je prošao naš centarfor Delibašić, kome Drpić umalo nije razneo zglob.

Pogibeljna igra Hrvata urodila je plodom, jer u trenutku prekida (68. minut), crno-beli su bili u minusu od dva gola.
- Primili smo iz dva šuta dva gola, dok na drugoj strani, lopta posle naših šuteva jednostavno nije htela u mrežu. Dva puta se odbijala od stative, a jednom su je Zagrepčani izbacili sa gol-crte. Sve u svemu, nije bilo umiranja u lepoti, jer sve se svodilo na borbenost i želju da se sačuvaju noge od grubih nasrtaja igrača Dinama - zaključuje Saša Ilić.

Blater razočaran

O razlozima otkazivanja posete delegacije Partizana sedištu FIFA, za "Sportsku centralu" govorio je tehnički direktor FIFA Valter Gag.
- Predsednik Blater je veoma razočaran zbog ponašanja oba kluba i smatra da nisu sportski postupili. Zato je rekao da mu je žao što neće moći da se sretne sa predstavnicima Partizana jer je želeo da razgovara sa njima o fudbalu, a ne o incidentima koji su tema dana - izjavio je Gag.


Drpić: Nisam hteo nikoga da povredim

Bek Dinama Dino Drpić, koji je povredio Delibašića, posle meča je priznao da nije bio "sasvim korektan"...
- Istina je da sam igrao malo oštrije, ali nisam imao nameru da nikoga povredim. Izvinio sam se igraču koji je zbog povrede napustio teren, posle duela samnom. Išao sam na loptu. Sad bi neko mogao da pomisli kako je među nama i fudbalerima Partizana bilo provokacija, ali to nije tačno. Sve je uglavnom bilo korektno. A, što se tiče njihovog trenera Mateusa, čak su se i Beograđani pitali zašto su mu bile potrebne takve reakcije - rekao je Drpić.

 
http://www.glas-javnosti.co.yu/

Одговори путем е-поште