Glorijamor!
 
PRVA SRPSKA POLICIJSKO-ESTRADNO-GENERALSKA SAPUNICA!


Glorija Pavković u naručju zamenika ministra policije Nenada Milića

General Nebojša u frontalnom napadu na glumicu Lidiju Vukićević

Samo što se rasplamsala vatra koju je izazvao tekst u prošlom broju "Sveta" kada je obelodanjeno da je poznata pevačica Jami u vezi sa ministrom finansija Božidarom Đelićem, javnost je okupirala još jedna ljubavno-politička afera, ali ovoga puta sa melodramskim zapletom. Glavne uloge u novoj policijsko-generalsko-estradnoj seriji igraju, po mnogima najfatalnija srpska generalica Glorija Pavković, bivši načelnik generalštaba, predsednički kandidat i njen sada već bivši suprug Nebojša, popularna glumica Lidija Vukićević i do sada neimenovani izabranik Glorijinog srca, visoki policijski funkcioner Nenad Milić.
Iako nova srpska sapunica zvanično počinje tek 31. marta ove godine, kada je, pod sumnjom da je umešan u atentat na Vuka Draškovića u policijskoj akciji "Sablja" uhapšen general Nebojša Pavković, neke pilot epizode odranije su poznate odabranima.

BIVšA MIS I SIN DRAžE MARKOVIćA

Četrdesetjednogodišnja Glorija, pre 20-ak godina učestvovala je na Izboru za mis Jugoslavije u Nišu, gde je postala druga pratilja. Pre udaje za generala Pavkovića, Glorija je petnaest godina boravila u inostranstvu, jedno vreme radila je i kao novinar RTS-a. I Glorija i Nebojša su, pre nego što su se sreli, već bili pred matičarem. U novu zajednicu svako je "doveo" po jedno dete iz prethodnog braka. Iako neki tvrde da je svojevremeno prvo bila udata za sina bivšeg novosadskog gradonačelnika Jove Dejanovića, u čije vreme su podignuti dvorana SPENS i Srpsko narodno pozorište, Glorija je pre avanzovanja u generalicu bila u braku sa Miodragom Mićkom Markovićem, sinom nekadašnjeg predsednika CK SK Srbije Draže Markovića. Ona je početkom 90-ih, nekoliko godina pre njegove smrti ostavila Mićka Markovića da bi, krajem '94, upoznala do tada malo poznatog oficira iz Prištine, svog budućeg muža Nebojšu Pavkovića, koji će nekoliko godina kasnije postati i prvi čovek Jugoslovenske armije.

ZATVORSKI RAZVOD ZA "GINISA"

Dok joj je muž bio aktivan vojnik, često se sa njim pojavljivala u javnosti, a prema tvrdnjama nekih političara i previše. Glorijino ime spominjano je po medijima u više navrata, i svaki put je u pitanju bila neka afera. Prvo je, kao radnik RTS-a, nekoliko dana pre bombardovanja potpisom tadašnjeg direktora Dragoljuba Milanovića dobila zajam od 200.000 dinara sa rokom otplate od 40 godina, a bila je i glavni akter afere oko skupocenog nakita i Versaći veša, kupljenog, navodno, tuđim novcem. Glorija je u to vreme tužila potpredsednika Demokratske stranke Srbije i poslanika u Skupštini SR Jugoslavije Miloša Radulovića, koji je tvrdio da je novcem preduzeća "Trajal" kupila odeću i nakit vredan 42.000 dinara.

Dok je njen muž bio na važnom položaju mnogi su se prosto utrkivali ko će Gloriju darovati lepšim i skupocenijim poklonom, ali su posle pada stare garniture kola Pavkovića ubrzo krenula u rikverc. Iako ga je neslaganje DSS-a i ostatka DOS-a držalo na "ničijoj zemlji", 31. marta ove godine u policijskoj akciji "Sablja", penzionisani general uhapšen je pod sumnjom da je umešan u atentat na Vuka Draškovića u Budvi. Međutim, latino-balkanska sapunica ne bi bila prava da se u to vreme u zaplet nisu uključili i ostali akteri.
Kako ostavljeni general tvrdi, dok je bio u pritvoru nekoliko puta mu je u posetu dolazila supruga Glorija, u pratnji advokata i u nameri da ga ubedi da potpiše sporazumni raskid braka. Iako je Pavkovićevim advokatima Momčilu Bulatoviću i Stevanu Protiću bilo onemogućeno da svog klijenta posećuju u pritvoru, nejasno je kako su to mogli da čine bivša supruga, njeni advokati i sudski činovnik koji je i overio sporazumni razvod braka. Nejasno, sve do momenta dok general nije izašao na slobodu, kada je i saznao da je njegov brak razveden u "Ginisovom" roku i da je Glorija već pronašla utehu, i to ni manje ni više, nego u naručju čoveka koji je bio jedan od glavnih Pavkovićevih "ključara", zamenika srpskog ministra policije Nenada Milića.

GLORIJA U NARUčJU ZAMENIKA DUšKA MIHAJLOVIćA?

Iako se u javnosti spekulisalo da je nova ljubav Glorije Pavković zapravo prvi čovek beogradske policije, pukovnik Milan Obradović, ipak je reč o nekome ko je na još boljem službenom položaju. Nenada Milića javnost je upoznala kada je u decembru 2002. američka administracija sugerisala premijeru Srbije Zoranu Đinđiću da smeni ministra policije Dušana Mihajlovića zbog osnovanih sumnji da je preko svoje firme "Lutra" prodavao Iraku vojnu opremu za radare.
Kako je tada pisao podgorički dnevnik "Dan", za novog ministra srpske policije trebalo je da bude imeneovan upravo Nenad Milić, visoki funkcioner Demokratske stranke i bliski saradnik premijera Đinđića. Slične spekulacije su se ponovile i neposredno pred atentat na tadašnjeg premijera, a navodno je sam Dušan Mihajlović dao usmeno obećanje Đinđiću da će otići na godišnji odmor, i potom se povući. Nekoliko dana posle toga Đinđić je ubijen, a Nenad Milić je nastavio da obavlja svoju dotadašnju funkciju Mihajlovićevog zamenika.
Kako je uspeo da dođe do jedne od glavnih uloga u ovoj neobičnoj seriji i životu Glorije Pavković, nije poznato, tek, upućeni tvrde da je sa Glorijom i njenom decom, (15-godišnjom Miom i osmogodišnjim Vukom) otišao na odmor u tursko letovalište Bodrum. Saznavši za ovo putovanje, iznenađeni Nebojša Pavković pokušao je da ponovo stupi u kontakt sa bivšom suprugom, ali bilo je prekasno. Bivša generalica i njen novi princ već su bili na sedmom nebu.

LIDIJA VUKIćEVIć BUDUćA GENERALICA?

Ipak, Pavković nije sedeo skrštenih ruku, a u sredu, 30. jula, oko 22 sata viđen je u bašti restorana "Mile" (Paviljon Cvijete Zuzorić na Kalemegdanu) u više nego prijateljskom razmenjivanju nežnosti sa poznatom glumicom Lidijom Vukićević. Upućeni tvrde da su Lidija i general Pavković odavno zajedno ali da je ova veza postala javna tek pošto su Nebojši počeli da niču "Glorijini rogovi".
Finalna epizoda ove melodrame očekuje se uskoro, kada se budu rešavali nagomilani stambeni problemi i kada dođe na red ostavinska rasprava jer, kao što je poznato, Pavkovići su, dok je trajala ljubav, uspeli da sviju svoje gnezdo na nekoliko hiljada kvadrata. I dok Pavković tvrdi da mu je Glorija zaplenila sve stanove, nakit, dragocenosti i novac, policajac i glumica za sada ćute. Drž'te se, i ne menjajte kanal, jer serija "Glorijamor" ovih dana ulazi u finale!

PUKLA LJUBAV OD NEKOLIKO HILJADA KVADRATA

Iako je porodica Pavković imala pasiju prema skupocenim i luksuznim stanovima i kućama, ovih dana izvesni mediji pokušavaju da od ostavljenog generala naprave sirotog beskućnika koji je primoran da živi u kćerkinoj sobici. Osim već bezbroj puta spominjanih nekretnina u Molerovoj (164 kvm) i Sredačkoj (550 kvm), Pavković je svojevremeno pričao da mora da plaća račune za vilu od 436 kvadrata u ulici Jevrema Grujića 14, a vila u Užičkoj 28, oko koje se svojevremeno podigla ogromna prašina, veličine je 1.700 kvadrata. Pričalo se da ovaj par poseduje i kuću na Zlatiboru koju je, navodno, na poklon dobio od preduzeća "Ktitor". Još uvek se ne zna šta je sa nedovršenom vikendicom u Lomnici kraj Kruševca, kao ni šta se dešava sa vilom u kotorskom naselju Sveti Stasije (između Kotora i Dobrote) od 500 kvadrata.

GENERAL PIKASO

Javnosti je malo poznata činjanica da je general Nebojša Pavković strasni ljubitelj slikarstva, kao i da je i sam slikar. Imao je 17 samostalnih izložbi, od Aleksinca, preko Beograda, Sarajeva i Bileće do Banjaluke. Njegove slike su kupovali, kaže on, "pasionirani ljubitelji umetnosti". Najčešići motivi na Pavkovićevim platnima su pejsaži, šumski požari, olujni oblaci, krošnje pod naletima vetra.

"Volim da slikam drveće, posebno u različitim dobima godine. Svako drvo predstavlja različit život. Drveće podseća na ljude. Način na koji to vidim pokušavam da prenesem na slike. To je izazov i traganje. Slikam skoro svim bojama, svetlim i tamnim tonovima. Ja sam kolorista. Najveći izazov su mi noćni pejsaži. Takvi pejzaži su retki. Satkani su od nagoveštaja", poetično se izrazio jednom prilikom general o svom hobiju.

Prijatelji kažu da ga je tadašnja supruga Glorija podržavala u bavljenu slikarstvom i da ga je često terala da sedne ispred platna.

 
http://www.svet.co.yu/?state=3&izdanje=2&broj=320&podrucje=yu&clanak=1895

Одговори путем е-поште