Obezbeđenje predsednika SCG značajno pooštreno

Četnici osudili Marovića na smrt

PODGORICA (FoNet) - Obezbeđenje predsednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića značajno je pooštreno posle pretnji koje su stigle na njegovu adresu, saznaju podgoričke "Vijesti" u kabinetu šefa državne zajednice.

Posle više odluka saveta ministara SCG i Vrhovnog saveta odbrane o intenziviranju saradnje sa Hagom, Maroviću su počele da stižu pretnje koje su izazvale pozornost službi bezbednosti.
U jednom pismu ga izvesna tajna četnička organizacija iz Čikaga obaveštava da ga je osudila na smrt zbog javno izražene spremnosti da izruči Hagu generala Ratka Mladića, ukoliko bi ovaj bio uhvaćen na teritoriji Srbije i Crne Gore.

Izvor "Vijesti" kaže da su ove pretnje shvaćene veoma ozbiljno i da je sa posebnim oprezom Marović obezbeđivan tokom nedavne višednevne posete SAD, gde je takođe davao izjave o neophodnosti da se Mladić izruči Hagu, odnosno javno mu preporučivao da se "sam preda iz patriotskih razloga".

Istovremeno je pokrenuta istraga koja treba da utvrdi koliko je sigurnost predsednika zaista ugrožena i da li su pretnje osnovane.

Provera u kabinetu

U kabinetu predsednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića je juče potvrđeno da se proverava pretnja koju su mu uputili "četnici iz Čikaga".
- Mi istražujemo sve to da bismo videli da li je reč o ozbiljnoj stvari ili o podvali - rekao je nemačkoj agenciji DPA izvor u kabinetu, koji nije dao više detalja.

http://www.glas-javnosti.co.yu/


 

Одговори путем е-поште