BETA-PREGLED U 18 ČASOVA
Četvrtak, 16. oktobar 2003.

 

 Srbija i Crna Gora

BEOGRAD - Skupština Srbije nastaviće u sredu raspravu o razrešenju predsednice parlamenta Nataše Mićić.

BEOGRAD - Nataša Mićić poručila je u parlamentu da neće dati ostavku i pozvala poslanike da glasaju po savesti.

BEOGRAD - Poslanik SRS-a Gordana Pop Lazić optužila je Natašu Mićić da je odgovorna za falsifikovanje rezultata glasanja u Skupštini.

BEOGRAD - Izbora će u Srbiji biti ako to bude zavisilo od Demokratske stranke i vladajuće koalicije, rekao je u četvrtak Čedomir Jovanović.

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe DSS-a u Skupštini Srbije Dejan Mihajlov: Rrasprava o poverenju Nataši Mićić je "rasprava o politici koju je ona sprovodila u republičkom parlamentu".

BEOGRAD - Zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić ocenio je u četvrtak da guverner Narodne banke Srbije Kori Udovički "sada samo glumi guvernera".

BEOGRAD - G17 Plus izrazila je zadovoljstvo tokom sednice Skupštine Srbije, ocenjujući da su na njoj dokazane tvrdnje te stranke da je izbor guvernera Narodne banke Srbije bio nelegalan.

BEOGRAD - Poslanici GŠ-a odvojili su se od poslaničkog kluba DOS-Reforme Srbije i osnovali poslanički klub DOS-GŠ, koji ima osam poslanika.

BEOGRAD - Dragoljub Mićunović ocenio u četvrtak da je politička situacija u Srbiji veoma nestabilna i da je neophodno organizovati izbore na svim nivoima.

BEOGRAD - Predsednici Srbije i Crne Gore Svetozar Marović i Grčke Konstantinos Stefanopulos tokom dva susreta u Beogradu utanačili su detalje za početak izgradnje dela auto puta na Koridoru 10.

MERDARE - Posmrtni ostaci tela 40 Albanaca, ekshumiranih iz masovne grobnice u Batajnici, predati su u četvrtak predstavnicima UNMIK-a u Merdaru.

NOVI SAD - Novosadska policija podnela je krivičnu prijavu protiv Nenada Opačića za pokušaj ubistva Miladina Suvajddžića zvanog Djura Mutavi.

 Region i svet

BRISEL - Boris Tadić potvrdio da se sa NATO i SAD razgovara o upućivanju snaga SCG u Avganistan i da je za to potreban politički dogovor i odobrenje parlamenta u Beogradu.

ZAGREB - Hrvatski sabor odlučio je u četvrtak da će pripadnici nacionalnih manjina na predstojećim parlamentarnim izborima imati pravo na samo jedan glas.

ZAGREB - Hrvatska vlada prihvatila je u četvrtak izveštaj prema kome se u Hrvatsku vratila 81.000 izbeglica, od čega 57 odsto čine izbeglice srpske nacionalnosti, a 43 odsto hrvatski prognanici.

SKOPLJE - Makedonska skupština usvojila je u četvrtak Zakon o ratifikaciji dogovora izmedju vlada Makedonije i SAD o izostavljanju američkih državljana iz jurisdikcije Medjunarodnog krivičnog suda.

HAG - U nastavku sudjenja Slobodanu Miloševiću pred Haškim tribunalom, zaštićeni svedok B-1453 ispričao da je sredinom 1992. godine pratio više konvoja kamiona u kojima je iz Srbije dopremano oružje i vojna oprema u BiH.

AMSTERDAM - Policija Ajndhovena osujetila je plan prema kojem je fudbaler PSV i reprezentacije Srbije i Crne Gore Mateja Kežman trebalo da prošle nedelje bude kidnapovan.http://www.beta.co.yu/

Одговори путем е-поште