Title: Message
POLITIČKI VAKUUM DO KRAJA JE IZMIJEŠAO KARTE ZA PROSINAČKE PARLAMENTARNE IZBORE
Kralj traži povratak monarhije

    Nositelj liste vladajućeg DOS-a - od kojega su preostali Živkovićev DS, Svilanovićev GSS i Mićunovićev DC - na idućim će parlamentarnim izborima u Srbiji, prema svemu sudeći, biti Dragoljub Mićunović, nesuđeni predsjednik Srbije kojega je, premda izbori nisu uspjeli, prošle nedjelje do nogu potukao Šešeljev radikal Tomislav Nikolić, objavili su jučer srbijanski mediji.
    Nositelju DOS-ove liste suprotstavit će se nositelj liste Srpske radikalne stranke - Vojislav Šešelj. Iako Šešelj u haaškom zatvoru čeka suđenje za ratne zločine, potpredsjednik njegovih radikala Tomislav Nikolić, čovjek koji je zamalo postao srpskim predsjednikom, već je najavio kako će njihov "vožd" predvoditi radikalnu listu.
    U brojnim intervjuima koje je dao nakon objave izbornih rezultata T. Nikolić već ističe kako smjera na premijersko mjesto, što i nije nemoguća opcija s obzirom na razjedinjenost DOS-a.
     A uz DOS i radikale, od relevantnijih stranaka tu su i utjecajan Koštuničin DSS i Labusov G17 PLUS, stranke koje su bojkotirale predsjedničke izbore. A politički vakuum, nastao propašću predsjedničkih izbora i raspuštanjem parlamenta, pokušava kapitalizirati i Aleksandar Karađorđević.
    "Njegovo kraljevsko veličanstvo Aleksandar II. spreman je služiti Srbiji i njenu narodu", priopćio je jučer njegov Krunski savjet, istaknuvši kako bi "Srbija kao parlamentarna monarhija ponovno dobila ugled u svijetu kakav je uživala nekad". Srbiju, nema sumnje, očekuje vruća politička zima.
Beograd Robert Valdec

 
http://www.vecernji-list.hr/

Одговори путем е-поште