Title: Message
Traže smenu Marovića
D.Č.  11/27/2003, 6:27:48 PM

BEOGRAD - Na vanredne parlamentarne izbore Socijalistička partija Srbije ide sa listom pod nazivom "SPS - Slobodan Milošević" koja će, sa 250 imena, Republičkoj izbornoj komisiji biti predata do kraja ove nedelje.
Na konferenciji za novinare predsednik Glavnog odbora SPS Ivica Dačić kazao je da je stranka od Miloševića dobila saglasnost da izborna lista nosi njegovo ime i da će u kampanju socijalisti krenuti 1. decembra.
Dačić je pozvao sve socijaliste " bivše, sadašnje i buduće",da se okupe oko SPS kao jedine prave levice i na izborima glasaju za nju.SPS, kazao je on, nije vodila nikakve razgovore o izbornim koalcijama.
Dačić je precizirao da je SPS za ulazak u Evropsku uniju, ali protiv ulaska u vojne saveze.Poslanički klub SPS juče je podneo inicijativu za razrešenje Saveta ministara Državne zajednice Srbije i Crne Gore zbog delovanja, kako je objasnio Dačić, koje je protivno državnim i nacionalnim interesima SCG:
"Počnimo od Marovića, koji treba da se izvini građanima Srbije i Crne Gore zbog svojih izvinjenja, u njihovo ime, onima koji su počinili genocid nad srpskim narodom u BiH i Hrvatskoj - rekao je Dačić.
Povodom pobede HDZ, Dačić je podsetio da je i 2000. godine prvo promenjena vlast u Hrvatskoj. Sada su se i tamo na vlast vratili oni koji su je bili izgubili, a to će se uskoro desiti i u Srbiji - rekao je Dačić prcizirajući da "u tome vidi simboliku".
U SPS, inače, očekuju da će 28. decembra ostvariti bolji rezultat nego decembra 2000. godine.


http://www.novosti.co.yu/

Одговори путем е-поште