Title: Message

TADIĆ ČEDI PISAO OSTAVKU!

BEOGRAD - Čedomir Jovanović, potpredsednik već pale Vlade Srbije i potpredsednik DS-a, bije svoju poslednju političku bitku. U medijima skoro svakodnevno tvrdi da se dobrovoljno odavno povukao sa izborne liste.

Međutim, izvori Kurira iz samog vrha DS-a tvrde da se Čeda "na jedvite jade" povukao sa izborne liste.
- On to nije uradio mnogo ranije, nego dan uoči pravljenja liste. Jovanoviću su prethodno predočili podatke jedne američke agencije koja je ispitivala popularnost političara u Srbiji. Prema tom istraživanju, Čeda se nalazi na ubedljivom pretposlednjem mestu po popularnosti. Tek posle toga Jovanović je saopštio rukovodstvu stranke da ne želi da bude na listi - tvrdi naš sagovornik iz samog vrha DS-a. Jovanović, podsetimo, tvrdi da se sa liste povukao zbog političkih razlika između njega i Tadića, "koje nije bilo moguće rešiti u narednih dvadeset i pet dana izborne kampanje".

Tražio odlaganje izbora!
- Nije tačna ni Jovanovićeva tvrdnja da se na sastancima u vrhu DS-a zalagao za vanredne parlamentarne izbore još u julu ove godine. Živković, Čomićka i Jovanović su u stranci zastupali stav da se parlamentarni izbori održe tek u oktobru 2004. godine - objašnjava sagovornik Kurira iz vrha DS-a.

Kako saznajemo, Tadić je još početkom avgusta savetovao Čedu da se povuče iz politike i za tu priliku mu napisao i tekst ostavke koju bi trebalo saopštiti javnosti. Jovanović je to tada ljutito odbio. Kad se tih avgustovskih dana u vrhu DS raspravljalo o Jovanovićevom povlačenju, Zoran Živković je bio neodlučan, a Gordana Čomić se rasplakala uz reči "Zar mi u DS to da radimo svojim ljudima"?

(R. K.)
http://www.kurir-info.co.yu/Dnevne-vesti/Одговори путем е-поште