Title: Message

BETA-PREGLED U 18 SATI
Ponedeljak, 8. decembar 2003.

 

 Srbija i Crna Gora

BEOGRAD - Istražni sud u Beogradu odredio je u ponedeljak pritvor penzionisanom generalu Pavlu Strugaru, što je početak procedure za njegovo izručenje Haškom tribunalu, izjavio je agenciji Beta njegov advokat Goran Rodić.

BEOGRAD - Liberali Srbije predali su u ponedeljak izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji, na kojoj se izmedju ostalih nalazi i policijski general Sreten Lukić protiv koga je Haški tribunal podigao optužnicu za zločine na Kosovu.

NIŠ - General Vladimir Lazarević bivši komandant Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije i haški optuženik, negirao je da se nalazi na izbornoj listi Liberala Srbije, jer kao aktivno vojno lice ne može ativno da se bavi politikom.

BEOGRAD - Okružni sud u Novom Sadu osudio je u ponedeljak Nenada Opačića na 15 godina zatvora zbog otmice Mladena Marića i pokusaja ubistva Miladina Suvajdzića, zvanog Djura Mutavi.

BEOGRAD - Vlada Srbije je u ponedeljak odbacila kao "neprihvatljiv" plan operacionalizacije standarda koje Kosovo treba da ispuni pre rešavanja njegovog statusa a koji će UNMIK predstaviti 10. decembra u Briselu.

 Svet i region

HAG - Portparol Haškog tribunala Džim Lendejl izjavio je u ponedeljak da su vlasti Srbije i Crne Gore obavezne da generala Pavla Strugara, optuženog za granatiranje Dubrovnika 1991, prebace u Hag i da nije bilo potrebno pokretati proceduru za izručenje.

MOSKVA - Partija "Jedinstvena Rusija" osvojila je na parlamentarnim izborima 37,1 odsto glasova, saopštila je Centralna izborna komisija.

ZAGREB - Konstitutivna sednica hrvatskog Sabora održaće se 22. i 23. decembra i na toj sednici bi trebalo da bude formirana nova vlada, rekao je u ponedeljak predsednik Hrvatske demokratske zajednice Ivo Sanader.

(BETA)


http://www.beta.co.yu/

Одговори путем е-поште