Title: Message
Kosmet se neće otcepiti
Beta, FoNet  12/21/2003, 6:48:56 PM

KOSOVSKA MITROVICA - Srpska radikalna stranka će, ukoliko osvoji vlast na predstojećim parlamentarnim izborima, sprečiti da se Kosovo otcepi od Srbije 2005. godine, izjavio je generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić.
On je na mitingu u Kosovskoj Mitrovici rekao da bi radikali zajedno sa "svim političkim subjektima u Srbiji napravili strategiju" po kojoj "nema cenkanja" o stavu da je Kosovo sastavni deo Srbije.
- Ako 28. decembra pobedimo... neće biti ništa od najave da će se 2005. godine Kosovo i Metohija otcepiti od Srbije - rekao je Vučić pred punim Trgom Šumadija u centru severnog, srpskog dela Mitrovice.
Srpska država, kako je istakao, mora da ulaže 10 puta više sredstava u enklave na Kosovu kako bi Srbima koji tu žive obezbedili "život dostojan čoveka".
Vučić je rekao da radikali obećavaju "jedinstvenu srpsku državu sa jednim predsednikom, vladom, vojskom i policijom".
On je zahvalio Savetu Evrope za saopštenje da će podržati svaku demokratski izabranu vlast u Srbiji, ali je ponovio da SRS neće hapsiti i u Hag slati optužene za ratne zločine, poput Radovana Karadžića i Ratka Mladića.
Predviđajući ishod izbora, Vučić je rekao da je sve jasnije "da Srbija, koja nije lopovska, zaslužuje da se raduje".
- Prva sednica Skupštine Srbije kada pobedimo na izborima imaće samo jednu tačku dnevnog reda, a to je Kosovo i Metohija - najavio je Vučić i dodao da će radikalska vlast već 29. decembra početi da radi.
- Posle sto dana vlast radikala se neće kriti od naroda niti koristiti usluge telohranitelja. Ako narod kaže da nismo ispunili očekivanja, mirno ćemo predati vlast - naglasio je Vučić.


http://www.novosti.co.yu/

Одговори путем е-поште