Title: Message
Saopštenje Nadzornog odbora Sindikata Instituta "Vinča"
Štrajk do ispunjenja svih zahteva
Beograd - Štrajk zaposlenih u Institutu "Vinča" traje već četrnaest dana i trajaće sve dok se ne ispune svi zahtevi zaposlenih među kojima i onaj o smeni v.d. direktora Dragoslava Petrovića - navodi se u saopštenju Nadzornog odbora Sindikata Instituta za nuklearne nauke "Vinča" koje je juče stiglo u redakciju Danasa.
U saopštenju se, između ostalog, tvrdi da je "štrajk uspeo u potpunosti pošto zaposleni ne obavljaju aktivnosti u vezi odluka Upravnog odbora i v.d. direktora, donetih 16. jula prošle i 5. januara ove godine, a koje su predmet sudskog spora.
- Shvatamo paniku v.d. direktora koji mora da podnese neopozivu ostavku zbog svih loših stvari koje je učinio prema zaposlenima, prvenstveno blateći Institut u javnosti, tako što je to uvio u oblande "kritike" postojeće organizacije Instituta čime je ugrozio vrednost brenda firme stare pola veka - kaže se u saopštenju Nadzornog odbora Sindikata "Vinče".
Sindikalci u svom saopštenju dodaju i to da je štrajk koji se odvija u "Vinči" prijavljen po zakonu Vladi Srbije, Narodnoj skupštini Srbije i Upravnom odboru "Instituta" a vodi ga Štrajkački odbor.
- Samo neopozivom ostavkom v.d. direktora Dragoslava Petrovića može se doći do razumnog rešenja aktuelnih problema u "Vinči" i stvoriti preduslovi za početak racionalne konsolidacije Instituta - ističe se u saopštenju Nadzornog odbora Sindikata "Vinče" koji je potpisao njegov predsednik Srboljub Stanković.
Da podsetimo, Štrajkački odbor "Vinča" i republički Sindikat nauke podržavaju stavove članova Naučnog veća Instituta koji se protive njegovoj podeli na četiri dela smatrajući da bi takav čin bio poguban i za ustanovu i za nauku u Srbiji uopšte. G. V.http://www.danas.co.yu/

Одговори путем е-поште