Title: Message
Milosevic umoran, skraceno

sudjenje na zahtev kardiologa

HAG- Radno vreme na sudjenju Slobodanu Milosevicu pred Haskim tribunalom juce je, po odluci sudija, ponovo skraceno zbog umora optuzenog. Predsedavajuci sudija Patrik Robinson juce je saopstio da je vece dobilo izvestaj kardiologa koji je utvrdio da je Milosevic na kraju produzenog radnog dana bio "veoma umoran".
Kardiolog je preporucio da se radno vreme skrati, sto su sudije usvojile, pa ce i sutra sud zasedati od 9 do 13,45, rekao je Robinson.
"Vrlo ste ljubazni, gospodine Robinson, ali ja nisam trazio nikakve olaksice", prokomentarisao je Milosevic.
Svedok "B 1804" na sudjenju Slobodanu Milosevicu pred Haskim tribunalom potvrdio je juce autenticnost naredbe Radovana Karadzica o obustavi vojnih dejstava oko Srebrenice od 16.aprila 1993. godine.
"Naredba glasi: 'Obustaviti dejstva po Srebrenici, osim u samoodbrani. Razoruzati muslimanske vojnike i razoruzane ih tretirati kao civile, a civilima pruziti svu zastitu i ostaviti im slobodan izbor da odu ili ostanu, ako zele. Ne istrazivati ratne zlocine dok se situacija ne smiri..'Da li je ova naredba izvrsena", pitao je Milosevic svedoka.
"Ocito je da je to naredba upucena Glavnom stabu Vojske Republike Srpske. Kada smo je dobili, stali smo i prekinuta su borbena dejstva, a dosli su transporteri Unprofora", odgovorio je svedok, bivsi oficir Vojske Jugoslavije i Vojske Republike Srpske.

http://www.listbalkan.co.yu/


Одговори путем е-поште