Title: Message

OBRAĆANJE

Protiv gašenja ljudskih prava

Poštovani građani Srbije, Haški tribunal od svog nastanka, a to je naročito izraženo u poslednje vreme, aktivno i u kontinuitetu gazi osnovna ljudska prava i slobode optuženih koji su zatočeni u pritvorskoj jedinici Ševeningenu.

Mi znamo da je taj ad hok Tribunal stvoren suprotno normama međunarodnog javnog prava, da je nepravedan i nekorektan, posebno prema Srbima. Međutim, Tribunal je realnost sa kojom moramo da se suočimo da bismo skinuli zlonamerne optužbe o kolektivnoj krivici srpskog naroda,koji je branio samo svoje, jedinstvo i integritet države, kao i osobenosti naroda.

Tužilaštvo Haškog tribunala, u nedostatku dokaza protiv optuženih, zajedno sa Sekretarijatom Tribunala služi se svim mogućim kriminalnim radnjama, malverzacijama i mahinacijama kako bi sprečilo odbranu da se uspešno pripremi i funkcioniše u montiranim prostupcima. Istovremeno, Sekretarijat Tribunala pljačka novac Ujedinjenih nacija preko advokatskih lobija, a sve to dešava se u vreme kada su mnogi ljudi i kod nas i u svetu gladni i žive ispod egzistencijalnog minimuma.

Danas, 24.02.2003, se navršava godinu dana od kada je naš predsednik prof. dr Vojislav Šešelj otišao u Hag, na osnovu izmišljene (politički i pravno) optužnice da brani i odbrani nacionalni interes srpskog naroda. Za to vreme, kao što vam je poznato, naš predsednik je prvi koji je otkrio te nezakonite radnje, i zbog toga postao čovek kojeg Sekretarijat Tribunala progoni, nad njim sprovodi torturu i koji pokušava da mu uskrati osnovna ljudska prava i slobode, kako bi kroz izolaciju bezuspešno pokušali da ga nateraju da odustane od svoje borbe da brani srpski narod i državni interes Srbije.

Zato mu po treći put zabranjuje, bez ikakvog pravnog osnova, komunikaciju sa porodicom, saradnicima i prijateljima. On ne može da razgovara ni sa svojom decom, ni sa svojim unukom, ni sa svojom suprugom i to na dramatičan način pokazuje razmere gaženja osnovnih prava i sloboda optuženika dr Vojislava Šešelja.

Nakon skoro 12 godina od događaja za koje ga tereti optužba, i godinu dana od zatočeništva u haškom kazamatu, gde je, kao što znate, u poslednja tri meseca u potpunoj izolaciji i bez zvaničnog prava na pravne savetnike, Haško tužilaštvo još ne može da počne proces, jer je prvo podiglo optužnicu, na nečiji zahtev radi ostvarenja njegovih političkih interesa, a onda traži dokaze, koje ne može da nađe, sem u izjavama nekih navodnih političkih protivnika. Evidentno je da pokušavaju da potkupe neke izmišljene svedoke, i zato dr Vojislav Šešelj zahteva i insistira da suđenje počne odmah. On je spreman!

Da tragedija bude veća, to se dešava na očigled vlasti u Srbiji koja nije našla za shodno da zaštiti ljudska prava svojih građana koji su tamo zatočeni. Tako su, pored svih drugih stvari koje su činili, postali saučesnici Haškog tribunala u njegovoj prljavoj igri. Na taj način ugrožavaju nacionalni interes našeg naroda koji se ogleda u potrebi da potvrdi pravičnost svoje borbe za očuvanje svog identiteta, i skidanje anateme o nama kao genocidnom narodu.

Mi očekujemo od svog naroda, od Srbije, svih koji se predstavljaju da žele da brane nacionalne interese svoje zemlje da dignu glas protiv gaženja osnovnih ljudskih prava naših građana ma gde bili i da upozore samozvane demokrate na pogubne pravne posledice po državne i nacionalne interese.

Srpska radikalna stranka, zamenik predsednika, Tomislav Nikolić,
Beograd


http://www.glas-javnosti.co.yu/

Одговори путем е-поште