Title: Message

BETA-PREGLED U 18 ČASOVA
Ponedeljak, 10. maj 2004.

 

 Srbija i Crna Gora

BEOGRAD - Predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović izjavio je u ponedeljak da još nije odredjeno ko će biti u delegaciji SCG, koja će u drugoj polovini maja posetiti Hrvatsku.

BEOGRAD - Demokratska stranka će insistirati da se utvrdi potpuna istina i o inspiratorima i o organizatorima ubistva svog predsednika i premijera Srbije Zorana Djindjića, izjavio je u ponedeljak potpredsednik te partije Bojan Pajtić.

BEOGRAD - Funkcioner Demokratske stranke Srbije Dejan Mihajlov izjavio je u ponedeljak da DSS i Vlada Srbije neće politizovati slučaj Milorada Lukovića Legije, kao i da će se zalagati za neometano sudjenje osumljičenima za ubistvo Zorana Djindjića.

BEOGRAD - Advokat Slobodan Milivojević, branilac Milorada Lukovića-Legije, izjavio je u ponedeljak da odluka sudskog veća da nastavak sudskog procesa za ubistvo Djindjića bude 10. juna pred predsedničke izbore "nema nikakve veze sa advokatima odbrane".

BEOGRAD - Ministarstvo pravde u ponedeljak je saopštilo da se ministar Zoran Stojković nije pojavio pred Haškim tribunalom u svojstvu svedoka ni odbrane ni tužilaštva, već da bi predao garancije za privremeno puštanje na slobodu Franka Simatovića i Jovice Stanišića.

PRIŠTINA - Evropski komesar Kris Paten izjavio je u ponedeljak u Prištini da je sa predstavnicima koalicije Povrtak razgovorao o rekonstrukciji zapaljenih objekata i mogućnosti vraćanja srpskih predstavnika u privremene kosovske institucije.

 Region - svet

HAG - Ministar pravde Srbije Zoran Stojković izrazio je u ponedeljak po podne u Hagu zadovoljstvo razgovorom sa predsednikom Haškog tribunala Teodorom Meronom o saradnji Beograda sa haškim sudom.

HAG - Predstavnici Haškog tribunala i Vlade Srbije u ponedeljak su u Hagu oprečno tumačili status koji je srpski ministar pravde Zoran Stojković imao tokom rasprave o privremenom oslobadjanju Jovice Stanišića i Franka Simatovića. Portparpl sudskih veća Tribunala Džim Lendejl je Beti izjavio da je Stojković zvanično u sudske spise uveden kao svedok.


http://www.beta.co.yu/

Одговори путем е-поште