Title: Message
Kovačević-Tomić:Luković će prvu izjavu dati na sudjenju
BEOGRAD, 3. maja 2004. (Beta) - Portparol Specijalnog suda Maja Kovačević-Tomić izjavila je danas da će Milorad Luković-Legija, svoje prve izjave pred pravosudnim organima dati na glavnom pretresu za ubistvo premijera Srbije Zorana Djindjića.

"On neće biti izvodjen pred istražnog sudiju, jer su optužnice za ubistvo Djindjića i Stambolića već podignute, a sutra bi trebalo da mu bude predat poziv za glavni pretres", izjavila je Kovačević-Tomić za agenciju Beta.

Ona je dodala da Luković ima zakonski rok od osam dana da se spremi za glavni pretres. Nastavak sudjenja za ubistvo premijera Zorana Djindjića zakazano je za 10. maj.

Portparol Specijalnog suda je rekla da prema Zakonu o organizovanom kriminalu status svedoka saradnika ne može dobiti osoba koja je bila organizator kriminalne grupe.

"U optužnicama za ubistvo Djindjića i Stambolića, Luković je tako označen, medjutim specijalni tužilac može da menja svoju optužnicu čak i dok se izvode završne reči", dodala je ona.

Kovačević-Tomić je navela da specijalni tužilac daje predlog da neko dobije status svedoka saradnika, o čemu kasnije odlučuje sudsko veće.


http://www.beta.co.yu/

Одговори путем е-поште