U HRVATSKU BEZ DRAŠKOVIĆA
UNUTR. POLITIKA - Petak, Maj 21, 2004 22:09  RTS
Predsednik SCG Svetozar Marović najavio je da će u delegaciji koja će posetiti Hrvatsku biti ministar za medjunarodne ekonomske odnose Predrag Bošković, ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajic iz Saveta ministara, kao i ministar za dijasporu Srbije Vojislav Vukčević.

Odgovarajući na pitanje vezano za Vuka Draškovića, predsednik SCG je naveo da će šef diplomatije državne zajednice 'tog dana biti u Portorožu na medjunarodnom skupu Jadransko-jonske inicijative, gde će se sresti sa šefom hrvatske diplomatije Miomirom Žužulom'.

Marović je u intevrvjuu Blicu najavio da u Zagrebu očekuje potpisivanje sporazuma o saradnji u evropskim integracijama, jer je zajednički put dve zemlje punopravno članstvo u EU.

'Jedni drugima možemo da pomognemo kroz liberalizaciju privrednog, viznog režima i drugih segmenata života i da rešimo deo otvorenih pitanja, poput pitanja raseljenih lica, statusa imovine i svojine, jednog dela granica na Dunavu', naveo je Marović.

Predsednik Marović izjavio je da ne zna ništa o smeni generala Branka Krge sa mesta načelnika Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore. 'Ne znam ništa o tome. Niko nije pokrenuo niti radno, niti zvanično smenu Krge. To nije trenutno na dnevnom redu Vrhovnog saveta odbrane', rekao je on u intervjuu za sutrašnji 'Blic'.

Upitan hoće li VSO smeniti direktora Vojno-bezbednosne agencije Momira Stojanovića, Marović je rekao da čeka da vidi predlog ministra odbrane Prvoslava Davinića. 'Očekujem da dobijemo odgovor od Ministarstva odbrane šta je preduzelo povodom inicijative [predsednika Crne Gore Filipa] Vujanovića da se informiše VSO o implikacijama koje su nastale u Crnoj Gori nakon Stojanovićeve izjave, koja se mogla reflektovati na odnose izmedju većinskog i manjinskog stanovništva u Crnoj Gori, a imala je i političke reperkusije', rekao je on.

Одговори путем е-поште