Title: Message

BETA-PREGLED U 18 SATI
Četvrtak, 3. jun 2004. godine

 

 Srbija i Crna Gora

POŽAREVAC - Ministar pravde Zoran Stojković izjavio je u četvrtak da je Vlada Srbije završila nacrt novog Ustava Srbije, ali da na tome radi i Skupština Srbije, tako da vlada najverovatnije neće iznositi svoj predlog.

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus najavio je u četvrtak da će vlada na sledećoj sednici imenovati svoje članove nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom.

BEOGRAD - Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije smatra da je u slučaju prodaje "Sartida" američkoj korporaciji Ju-Es stil pogažen javni interes, izjavio je u četvrtak potpredsednik tog tela Ivan Lalić.

PODGORICA - Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Dragan Djurović ponovio je u četvrtak da je otkrivanje počinilaca ubistva direktora i glavnog urednika lista "Dan" Duška Jovanovića apsolutni prioritet MUP-a kao i da je u toku sveobuhvatna istraga.

BEOGRAD - Potpredsednik srpske vlade Miroljub Labus najavio je u četvrtak da će se "na neko vreme" povući iz političkog života iz "zdravstvenih razloga".

 Region i svet

SOČI - Premijer Srbije Vojislav Koštunica i predsednik Rusije Vladimir Putin izrazili su u četvrtak zabrinutost zbog stanja na Kosovu i Metohiji i ocenili da se taj problem može rešiti samo pojačanim angažovanjem medjunarodne zajednice.

LJUBLJANA - Poseta ministra inostranih poslova SCG Vuka Draškoviča potvrda je kontinuiteta dobrih odnosa dve zemlje, kao i interesa za produbljivanje bilateralne saradnje i dijaloga u multilateralnim organizacijama, saopštilo je slovenačko ministarstvo spoljnih poslova povodom posete Draškovića Sloveniji.

HAG - Haški tribunal odlučio je da pošalje na lečenje u Srbiju, zbog ozbiljne mentalne bolesti, bivšeg kapetana JNA Vladmira Kovačevića zvanog Rambo, optuženog za granatiranje Dubrovnika u zimu 1991.
 
http://www.beta.co.yu/

Одговори путем е-поште