Preksinoć u centru Kragujevca brutalno pretučen direktor PKB Kragujevca Novak Vitković

Dva policajca tukla pendrecima, pesnicama...

Epilog razgovora sa policijom: Novak Vitković
Kragujevac - Direktor PKB Kragujevac i vođa pobunjenih radnika te firme koji već godinu dana protestuju zbog nezakonite privatizacije PKB Transporta Novak Vitković brutalno je preksinoć pretučen u centru Kragujevca. Radnik PKB Kragujevca Hranislav Dimitrijević i još neke njegove kolege tvrde da su Vitkovića preksinoć, nešto iza 18 sati, u bašti restorana PKB (u glavnoj ulici) pretukli pripadnici kragujevačke policije.
- Vitković se preksinoć u bašti PKB posvađao sa jednim od bliskih saradnika direktora i vlasnika PKB Transporta Dragoljuba Milovanovića. Taj Milovanovićev saradnik, čije ime još ne znamo, pozvao je policiju. Nakon tog susreta sa policijom Vitković je završio u Urgentnom centru kragujevačkog Kliničko-bolničkog centra. Preksinoć, nešto pre ponoći, Vitkovićeva supruga Vesna i nas desetak radnika PKB Kragujevca videli smo Novaka kroz prozor kako leži u Urgentnom centru. Bio je crn kao zemlja i primao je infuziju. Ovo što se desilo, prema našem mišljenju - predstavlja pokušaj ubistva Novaka Vitkovića, naglašava Hranislav Dimitrijević.
Njegove kolege iz PKB Kragujevca napominju da je Vitković dobijao pretnje u poslednjih nekoliko meseci, a da su te pretnje naročito učestale otkad je nedavno obznanjeno da se i PKB Transport nalazi na spisku 80 srpskih privatizovanih firmi čija će privatizacija da bude preispitana.
U Urgentnom centru kragujevačkog KBC juče pre podne potvrdili su nam da je Novak Vitković preksinoć smešten u tu zdravstvenu ustanovu.
Zamenik načelnika SUP Kragujevca Goran Živković juče je, povodom ovog slučaja, za Danas rekao da policija za sada nema nikakvo saopštenje.
- Istraga je u toku. Vrše se provere i kada bude utvrđeno činjenično stanje izaći ćemo sa saopštenjem - kaže Živković.Dosad je utvđeno da je Vitković zadobio frakturu nosa, što je teža telesna povreda. Uz to, zadobio je i krvne podlive na slabinskom delu tela i na glavi, rečeno je juče oko 11 sati našem listu u Urgentnom centru, uz napomenu da se Vitkoviću u tim trenucima snimaju bubrezi, stomak i grudni koš, kako bi se utvrdilo da li ima povrede unutrašnjih organa.
Juče oko 13:30 sati Novak Vitković je mobilnim telefonom za Danas rekao da ga upravo smeštaju na Odeljenje hirurgije zbog povrede koje je zadobio.
- Posvađao sam se u bašti PKB sa Radetom Milovanovićem, saradnikom Dragoljuba Milovanovića. Ubrzo je došla policija. Nisam pružao nikakav otpor, a dvojica policajaca su me tukla pendrecima, pesnicama i čim god su stigli i gde su stigli... U Urgentni centar sam kolima Hitne pomoći dovežen u polusvesnom stanju - rekao je Vitković za Danas.
Podsetimo ovom prilikom da Novak Vitković i ostali radnici PKB Kragujevca već godinu dana protestuju, tražeći poništenje privatizacije PKB Transporta - preduzeća koje su osnovali sredinom 90-ih prošlog veka a koje je 30. juna 2003. na aukciji u Kraljevu kupio njegov direktor Dragoljub Milovanović. Zaposleni u PKB Kragujevac optužuju Milovanovića da je PKB Transport kupio falsifikujući aukcijsku dokumentaciju. Milovanović je, tvrde u PKB Kragujevac, u aukcijskoj dokumentaciji PKB Transport naveo netačne podatke o broju zaposlenih, broju objekata i vrednosti imovine PKB Transport. Na taj način je, ističu, i konkretnom dokumentacijom dokazuju pobunjeni radnici PKB Kragujevca PKB Transport na aukciji u Kraljevu kupio za 35 hiljada evra. Nedavne procene vrednosti kapitala i imovine PKB Transporta i to od nadležnih agencija, pokazali su, međutim, da to preduzeće vredi čak 100 puta više, odnosno negde oko 3,5 miliona evra.
Nakon jednogodišnjih protesta radnika PKB Kragujevac i njihovog upornog dokazivanja da je PKB Transport privatizovan na nezakonit način, nadležni državni organi su nedavno to kragujevačko preduzeće uvrstili u spisak 80 srpskih firmi čiju privatizaciju treba preispitati. Z. Radovanović
Zoran Radovanović

http://www.danas.co.yu/

Одговори путем е-поште