SKANDALOZNO

Hrvatski tajkuni pakuju Hag Bogoljubu Karicu

@ Zagreb: Darko Mravunac
 
       Zagrebacki tjednik "Nacional", pod kapom "ekskluzivno" u proslom broju je objavio da od najavljenog i ugovorenog posla vrednog 2,5 miliona eura - izgradnje stambeno-poslovne zgrade srbijanske Kompanije "Braca Karic" u Zagrebu - najverovatnije nece biti nista.
       Razlog, prema zagrebackom "Nacionalu" - navodno neslavna uloga srbijanske tvrtke u ratovima na podrucju bivse Jugoslavije!?
       "Krunski dokaz": "Nacional" poseduje amblem, lancic i privezak srpskih paravojnih formacija brace Karic pronadjene kod zarobljenog srpskog vojnika na sarajevskoj Ilidzi pocetkom 90-tih.
       "Da su paravojne skupine brace Karic zaista sudjelovale u ratnim pohodima, potvrdila je u ozujku 2003. i zasticena svjedokinja haskog tuziteljstva u procesu protiv Slobodana Milosevica. Svjedokinja je izjavila kako su najveci sponzori Srpske dobrovoljacke garde Zeljka Raznatovica Arkana bili italijanski biznismen Djovani di Stefano i braca Karic", pise u "Nacionalu".
       Tu pricu i slicne na tu temu, odavno su u Srbiji apsolvirane, Kompanija "Braca Karic" i Bogoljub Karic, danas lider nove jake stranke "Snaga Srbije", odavno su demantovali, ali je ocito sad izabran trenutak da se izblati kompanija "Karic" i da u vezu s ratom i paravojnim formacijama uvuce i Bogoljub Karic.
       U Beogradu su uvereni da je ovo ujdurma hrvatskih tajkuna kojima smeta i sama najava da srpske firme rade i grade u Hrvatskoj, ali u Zagrebu pak smatraju da je mozda ova "ekskluziva" lansirana iz Beograda da bi se poljuljao Bogoljub Karic i zaustavio rast i brojcano jacanje njegove "Snage Srbije"?!
       Pokusali smo da cujemo reakciju Bogoljuba Karica, ali je on bio na putu, pa cemo njegov odgovor objaviti u narednom broju. Ali, ovde valja napomenuti da firma "Braca Karic", osim izgradnje stambeno-poslovne zgrade u Zagrebu namerava, u partnerstvu sa Milanom Rudanom, poduzetnikom iz Pule i vlasnikom lanca hotela u SAD i u Kanadi, kao i hotela "Pula", da investira u izgradnju brojnih igralista za golf sirom Istre...
       Bogoljub Karic je nedavno bio u Zagrebu kada ga je, izmedju ostalih, primio i predsednik Stjepan Mesic, predstavnici Kaptola, a imao je i niz razgovora s hrvatskim tajkunima oko zajednickih poslova.http://www.svedok.co.yu/index.asp?show=41711

Одговори путем е-поште