http://www.beta.co.yu/

 

Beta - pregled vesti za
Sreda, 25. avgust 2004. u 18 časova


Srbija i Crna Gore

BEOGRAD - Poslaničke grupe u Skupštini Srbije nisu se u sredu dogovorile o zajedničkom dokumentu u vezi sa tužbom SRJ protiv osam zemalja članica NATO, pa nastavljaju raspravu o predlogu rezolucije radikala i socijalista, koji predviđa zabranu odustajanja ili povlačenja te tužbe.

BEOGRAD - Ministar pravde Zoran Stojković kritikovao je u sredu sporazume o primeni konvencija Saveta Evrope o ljudskim pravima koje su u Prištini potpisali Generalni sekretar SE Valter Švimer i šef UNMIK-a Soren Jesen-Peterson, ocenjujući ih protivnim Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244.

BEOGRAD - Bivši predsednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević započeće svoju odbranu pred Haškim tribunalom uvodnom rečju u utorak, 31. avgusta, a njegove prve svedoke sud će saslušati nedelju dana kasnije, 7. septembra, saopšteno je u sredu u Hagu.

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić odlazi u petak u trodnevnu službenu posetu Atini tokom koje će razgovarati sa najvišim zvaničnicima Grčke.

PRIZREN - Lider vladajuće nemačke Socijaldemokratske partije Franc Mintefering izjavio je da će Kosovo posle parlamentarnih izbora imati priliku da reši pitanje svog suvereniteta, ali da će to zavisiti od prilika na terenu.
Region i Svet

BUKUREŠT - Predsednik Rumunije Jon Ilijesku izjavio je agenciji Beta da je uveren da će razgovori koje će voditi u Beogradu sa zvaničnicima SCG predstavljati značajan doprinos odnosima dve zemlje. Predsednik Rumunije dolazi u zvaničnu posetu Beogradu u ponedeljak, 30.avgusta.

ABUDŽA - Sudanska vlada prihvatila je u sredu da Afrička unija pošalje još trupa u region Darfura, kako bi tamošnje pobunjenike stavila u kasarne, što bi moglo voditi ka razoružavanju, kazao je jedan visoki vladin pregovarač.

ATINA - Vaterpolo reprezentacija Srbije i Crne Gore plasirala se u polufinale turnira na Olimpijskim igrama u Atini, pobedivši u sredu Španiju 7:5 (3:2, 2:0, 0:2 i 2:0) u četvrtfinalu. Odbojkaška reprezentacija SCG nije uspela da odbrani zlato na Olimpijskim igrama u Atini, pošto je u četvrtfinalu, oslabljena zdravstvenim problemima nekoliko igrača, izgubila od Rusije sa 1:3, po setovima 27:29, 25:23, 25:27, 26:28.

Одговори путем е-поште