http://www.inter-nacional.com/srp/article.php?related=2
 
interNacional
 
Drustvo:
 
Direktor Kulturnog centra u Parizu albanski lobist
29.08.2004.

Veliki srpski intelektualac Komnen Bećirović o kadrovskoj politici Vuka Draškovića

Branka Bogavac godinama je propagirala za Nobelovu nagradu jednog od najvećih srpskih zlotvora Ismailja Kadarea

PARIZ - Jedan od najvećih srpskih intelektualaca u zapadnom svetu Komnen Bećirović ovih dana je u podgoričkom Danu progovorio o čudnoj odluci ministra Vuka Draškovića koji je za direktora Kulturnog centra SCG u Parizu postavio Branku Bogavac, udatu Le Komt. Bećirović već 40 godina živi u Parizu i svoje tekstove objavljuje u Mondu i mnogim evropskim glasilima. Jedan je od retkih autora koji imaju prilike da u poznatim medijima objasne pravu istinu o srpskoj golgoti.
`Odgovorno tvrdim da Branka Bogavac nije ničim srpski narod zadužila, pa ni zaslužila da dođe na čelo njegove glavne kulturne ustanove ne samo u Francuskoj, nego i u čitavoj Zapadnoj Evropi. Osim što nije nijednu našu vrhunsku vrednost predstavila francuskoj javnosti, ona za sve vreme dok je na srpski narod besneo okean zla nije nijedan članak napisala niti ijednu reč na radiju ili televiziji u njegovu odbranu progovorila, ni u jednoj humanitarnoj akciji, niti i na jednom srpskom ili prosrpskom skupu učestvovala, niti se pak ikada u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u ulici Simplon pojavila. A nije došla ni na velike francuske skupove na Sorboni, organizovane povodom četvrte i pete godišnjice agresije NATO na srpski narod.`
Branka Bogavac je godinama hvalila i propagirala za Nobelovu nagradu jednog od najljućih zlotvora srpskog naroda, zagovornika `velike Albanije`, pisca Ismailja Kadarea. Bila je ojađena kada je njegovu užasnu srbofobičnost Bećirović razobličio u opsežnom eseju `Lagarije Ismailja Kadarea`.
Ne odustajući da lobira za srbomrsca Kadarea, Branka Bogavac je pozvala telefonom Komnena Bećirovića i ubeđivala ga da ne shvata njegovu veličinu. Ostala je i dalje opčinjena svojim idolom, što se videlo i letos kad mu je, tek što je imenovana za direktora najveće srpske kulturne institucije u zapadnom svetu, pohrlila u susret u Ulcinj gde se Kadare nalazio.
`Štaviše, Branka Bogavac se pobrinula da Kadare da intervju Pobjedi, gde on i novinar Miraš Martinović (albanski zet), izražavaju obostranu zahvalnost Branki Bogavac, koja je sve učinila da intervju bude upriličen i ostvaren`, navodi Komnen Bećirović.
 
pošaljite komentar

Одговори путем е-поште