Krivična prijava protiv Kase | 10:39 | Izvor: B92, Beta
Subotica -- Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je protiv Jožefa Kase podneta krivična prijava.

MUP je u petak uveče saopštio da je prijava podneta zbog osnovane sumnje da je Kasa zloupotrebio položaj predsednika Skupštine opštine Subotica i oštetio budžet Srbije za 5.472.380 dinara. Kako se navodi u prijavi podnetoj javnom tužiocu u Subotici, Kasa se tereti da je privatnom preduzeću "Magnotron" iz tog grada omogućio protivpravnu imovinsku korist od 3.543.920 dinara, a subotičkoj "Prvoj preduzetničkoj banci" korist od 1.928.460 dinara.

MUP je podneo prijavu i protiv Gabrijele Agošton, za koju se sumnja da je, vršeći dužnost sekretara SO Subotica, izvršila isto krivično delo i delo falsifikovanja službene isprave.

Kasa tvrdi da ga saslušanje u policiji neće ućutkati i da se sve radi zbog psihološkog pritiska na vojvođanske Mađare. "Krivične prijave protiv mene obrađivane su dosad već nekoliko puta, a sada se Odeljenje za organizovani kriminal time ponovo bavi. Zbog čega? Zato da bi neko bio ućutkan, odnosno, zato što su se vojvođanski Mađari usudili reći da ih tuku u Vojvodini. Nećemo biti ućutkani", izjavio je Kasa za novosadski "Dnevnik"

Одговори путем е-поште