Beta - pregled vesti za
Utorak, 26. oktobar 2004. u 18 časova

Srbija i Crna Gora

PRIŠTINA - Britanski državni sekretar za Evropu Denis Mekšejn izjavio je u utorak u Prištini da predstavnici Srba, iako nisu u velikom broju učestvovali na izborima za poslanike Skupštine Kosova, moraju da učestvuju u dijalogu.

BEOGRAD - U skupštinsku proceduru stigao je Predlog zakona o Narodnoj skupštini, kojim se uspostavlja finansijska samostalnost skupštine, a poslanicima omogućava da sa 20 godina staža odu u penziju.

BEOGRAD - Avioinžinjeri srpske aviokompanije "Jat ervejz" potvrdili su da do petka neće biti redukcija aviosaobraćaja, ali da će i dalje nastaviti štrajk.

BEOGRAD - Advokat Biljana Kajganić, branilac Dejana Milenkovića Bagzija izjavila je u utorak da Vrhovni sud Grčke nije razmatrao žalbu na izručenje Milenkovića i da je sada odluka na ministru pravde Grčke.

BEOGRAD - Tri policajca SUP Beograd otpušteni su s posla jer su bili angažovani kao obezbeđenje Predraga Rankovića Peconija, osuđivanog zbog više krivičnih dela, saopštio je u utorak MUP Srbije.

PODGORICA - Predsednik Crne Gore Filip Vujanović ocenio je na kraju dvodnevne zvanične posete Albaniji da je Crna Gora sa tom zemljom uspostavila "izvanrednu međudržavnu komunikaciju".
Svet i region

CAVTAT - Hrvatski predsednik Stjepan Mesić i predsednik Srbije Boris Tadić ocenili su u utorak u Cavtatu da obe zemlje imaju isti cilj - pridruživaje EU, i da će međusobno podržati projekte od zajedničkog interesa.

HAG - Sjedinjene Američke Države pružile su uveravanje predsedniku Haškog tribunala Teodoru Meronu da nisu promenile stav prema Tribunalu i da u potpunosti podržavaju rad suda, saopšteno je u utorak u Hagu.

PATANI - Gotovo 80 osoba ugušilo se u utorak na jugu Tajlanda, u vojnim kamionima kojima su bili prebacivani u pritvorske jedinice nakon razbijanja nasilnih demonstracija, rekli su danas predstavnici ministarstva pravde Tajlanda.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                                                      http://www.beta.co.yu/

Одговори путем е-поште