Beta - pregled vesti za
Subota, 18. decembar 2004. godine u 14 časova

Srbija i Crna Gora

PODGORICA - Portparol visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Kristina Galjak ocenila je u subotu da "moraju" biti održani izbori za Skupštinu Srbije i Crne Gore jer su ti izbori "preduslov" za početak rada parlamenta SCG.

BEOGRAD - Izvršni odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) podržao je politiku predsednika stranke Vuka Draškovića, navodi se u subotu u saopštenju tog tela SPO.

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je u subotu da će kazne Visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna izrečene Republici Srpskoj imati teške posledice.

PODGORICA - Crnogorska nevladina organizacija Grupa za promene (GZP) najavila je u subotu da će kao politički i građanski pokret samostalno izaći na prve naredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori.
Svet i region

SARAJEVO - Ministar spoljnih poslova BiH i lider Partije demokratskog progresa (PDP) RS Mladen Ivanić podneo je ostavku, izjavio je u subotu savetnik predsedavajućeg Saveta ministara BiH Bojan Zec Filipović.

BANJALUKA - Visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun izjavio je da će prema Republici Srpskoj (RS) preduzeti oštrije mere ukoliko taj entitet nastavi sa nepoštivanjem Dejtonskog sporazuma, ne isključujući ni mogućnost ukidanja RS.

BUDIMPEŠTA - Rukometni savez Kosova u subotu je dobio status pridruženog člana Evropske rukometne federacije (EHF), na Kongresu koji je održan u Budimpešti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                                                      http://www.beta.co.yu/

Одговори путем е-поште