Title: Message

Vladan Batić: "Vojska čuvala Ratka Mladića"

BANJA LUKA - Vladan Batić, predsjednik Demohrišćanske stranke Srbije i bivši ministar pravde Srbije, tvrdi da je tačno da je vojska čuvala Ratka Mladića, ali da mu nije poznato da li ga i danas čuva.

Vladimir Popović Beba, nekadašnji šef Biroa za informisanje u vladi pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića, nagovijestio je da je Mladić u Topčideru, a da je lični Mladićev tjelohranitelj šef bezbjednosti Gardijske brigade Vojske Srbije i Crne Gore.

"Nije sporno da je vojska čuvala Ratka Mladića, ali da li ga čuva i danas to ne znam. Gardijska brigada je bila uporište i posljednji bastion režima i sljedbenika Slobodana Miloševića. Pripadnici Gardijske brigade su kao talibani ostali vjerni Slobodanu Miloševiću. To je tačno, i niko ne može da opovrgne tu činjenicu, ali mi nije poznato ko je šef bezbjednosti Gardijske brigade", rekao je Batić.

On nije želio komentarisati mogućnost da se Mladić krije u Topčideru.

Vladimir - Beba Popović rekao je da je šef bezbjednosti Gardijske brigade u Topčideru potpukovnik Branislav Puhač, član "drinske grupe RS" i lični tjelohranitelj generala Mladića posljednjih desetak godina, te da je "on Mladićev Senta" i pozvao je javnost da na osnovu tog "zaključi gdje može da bude Mladić".

"Nije nikakva tajna da vojska čuva Mladića. Čuvali su ga i dok smo mi bili u vladi. Imali smo podatke da vojska čuva Mladića i da ga kontrolišu. I Nebojša Pavković je to priznao, na indirektan način tako što je rekao: 'Od prije mjesec dana oduzeli smo mu propusnice', ali oni su i dalje nastavili da ga kontrolišu", kazao je Popović i dodao da tadašnja vlada ništa nije preduzela povodom tih saznanja, jer to "nije htio" tadašnji predsjednik SRJ Vojislav Koštunica.

On tvrdi da je Pavković, nakon što je smijenjen, donio vladi podatke o tome da se Aco Tomić 2002. godine viđao s Mladićem "tu negdje po Beogradu, po nekim autoputevima", a čuvalo ih je "po nekoliko pripadnika 'Kobri'".

Popović je još rekao da je "Topčider leglo ratnih zločinaca, ne onih koji su optuženi pred Haškim sudom, nego onih koji su prethodnih deset godina uništavali od Vukovara do Dubrovnika".

"Svi se tamo nalaze i oni su najradikalniji i najponosniji. Čuli ste, da ne ponavljam, i ko je komandant Ćosić, i ko je Bojović. Ko su ti obožavaoci lika i djela Slobodana Miloševića", kazao je Popović.

V. POPOVIĆ

 

http://www.nezavisne.com/

Одговори путем е-поште