TADIĆ ZAVADIO ALBANCE
Izvor: Večernje Novosti, 02/16/2005; Strana: 24


POSLE POSETE SRPSKOG PREDSEDNIKA KOSOVU I METOHIJI

Pojedini mediji i nevladine organizacije optužuju policajce KPS da su bili okrutni prema onima koji su protestovali protiv dolaska predsednika Srbije

PRIŠTINA - Poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Kosovu i Metohiji izazvala je žestoke reakcije među kosovskim Albancima, ali udari su, ovog puta, umesto na srpskog predsednika, kako je to bilo u prethodna dva dana, usmereni na Kosovsku policijsku službu!
Kosovskim policajcima, u ogromnoj većini Albancima, koji su obezbeđivali prolaz predsednika Srbije, javnost i mediji, naime, zameraju, naime, na "okrutnosti prema onima koji su izašli da protestuju" protiv Tadićeve posete.
Ne spominje se, međutim, da su oni reagovali samo protiv onih koji su ledenicama, kamenicama i jajima gađali kolonu u kojoj su se nalazili srpski predsednik i novinari iz Beograda.
Najžešći u osudi je prištinski Odbor za ljudska prava, čiji je predsednik Adem Demaći. Odbor žestoko negoduje što "albanskim novinarima i snimateljima nije (na pravi način) dozvoljeno da zajedno sa ostalim kolegama profesionalno rade svoj posao".
Odbor, međutim, nijednom rečju ne osuđuje one koji su ugrozili živote njihovih kolega, kojima su, navodno, hteli da se pridruže, ali zato "drvlje i kamenje" baca na policajce, koji su ih zaštitili i profesionalno obavili svoj posao.
Podovom Tadićeve posete, juče se oglasio i predsednik Kosova Ibrahim Rugova, koji je poručio da "razne deklaracije Beograda, poput one Tadićeve, nemaju nikakav uticaj na dalju nezavisnost Kosova", uz napomenu da je "Tadić zloupotrebio gostoprimstvo Unmika i Kosovara". www.yumediacenter.com

Одговори путем е-поште