Srbija i Crna Gora

UPR:CGORA-SKUPSSTINA-POLICIJA

NASTAVLJENA RASPRAVA O POLICIJSKIM ZAKONIMA

14.4.2005 13:06, PODGORICA (Tanjug) - Poslanici crnogorskog parlamenta nastavili su danas raspravu o vladinim predlozima zakona o policiji i Agenciji za nacionalnu bezbednost.

Poslanik opozicione Narodne stranke Predrag Popović izrazio je sumnju da će novi policijski zakoni doprineti reformi u tom resoru, navodeći da su reforme policije i do sada mogle da se provode, ali da u vladajućoj koaliciji nije bilo političke volje za to.On je optužio vladajuću koaliciju da je dve godine ''fingirala'' sukob oko ovih zakona kako bi zadržala svoje pozicije u policiji. (Kraj)

UPR:SRBIJA-HAG-TRIBUNAL

LAZAREVIĆ, MILUTINOVIĆ, ŠAINOVIĆ I OJDANIĆ NA SLOBODI

14.4.2005 12:15, BEOGRAD (Tanjug) - Šef Kancelarije Vlade Srbije Srđan Djurić izjavio je danas Tanjugu da je Haški tribunal danas odlučio da se do početka suđenja na slobodu puste general Vladimir Lazarević, bivši predsednik Srbije Milan Milutinović, potpredsednik Savezne vlade Nikola Ssainović i general Dragoljuub Ojdanić, što znači da se ''reč naše države poštuje''.

''Ova odluka, potvrda je da Vlada Srbije uživa kredibilitet u međunarodnoj zajednici i predstavlja veliki rezultat u saradnji naše države sa Haškim tribunalom'', rekao je Djurić. (Kraj)

UPR:CGORA-AERODROM-ISTRAGA

KOMISIJA UTVRDILA DA JE AERODROM MORAO DA BUDE ZATVOREN

14.4.2005 9:50, PODGORICA (Tanjug) - Kontrola letenja i službe javnog preduzeća ''Aerodromi Crne Gore'' odgovorni su za izletanje aviona ''Montenegro erlajnza'' s piste u Golubovcima 25. januara, utvrdila je stručna Komisija Direktorata za civilno vazduhoplovstvo.

Komisija je navela da je aerodrom u Golubovcima toga dana, zbog loših meteo-uslova, trebalo da bude zatvoren, jer nema uređaje za merenje kočenja, niti se meri talog na pisti, piše podgorički dnevnik ''Vijesti''.List prenosi delove izveštaja te institucije, koja je sprovela opsežnu istragu o incidentu na golubovačkom aerodromu, kada je ''Foker-100'' sa 76 putnika iskliznuo s piste, rulao oko 700 metara i nosnim točkom se zario u zemlju. (Kraj)

UPR:KOSSTUNICA-STUDIJA

KOŠTUNICA: BIĆEMO PUNOPRAVNI ČLAN EU

14.4.2005 8:45, BEOGRAD (Tanjug) - Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je u sredu uveče, povodom dobijanja pozitivne ocene studije izvodljivosti, da je uveren da će Srbija i Crna Gora biti punopravni član Evropske unije.

Koštunica je u intervjuu RTS-u kazao da je dobijanje studije izvodljivosti bio prelomni trenutak i da će stvari nadalje na putu ka EU ići lakše. (Kraj)

UPR:CGORA-VUJANOVICH-PLASNIK

VUJANOVIĆ: CRNA GORA ĆE MAKSIMALNO POMOĆI PREGOVORE SA EU

14.4.2005 8:38, PODGORICA (Tanjug) - Crnogorski predsednik Filip Vujanović izjavio je u sredu da će Crna Gora dati maksimalni doprinos u pregovorima državne zajednice sa Evrpskom unijom o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, saopštio je Vujanovićev kabinet.

Vujanović je u razgovoru sa šefom diplomatije Austrije Ursulom Plasnik naglasio da Crna Gora neće odustati od organizovanja referenduma o nezavisnosti. (Kraj)

SPR:RUSIJA-SCG-SSAMI

SSAMI NA MEĐUNARODNOJ PARLAMENTARNOJ KONFERENCIJI

14.4.2005 8:35, MOSKVA (Tanjug) - Predsednik Skupštine Srbije i Crne Gore Zoran Ssami boravi od danas u Rusiji, gde će učestvovati na međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji u Sankt Peterburgu.

Konferencija se održava od 14. do 16. aprila, povodom 60.godišnjice pobede antihitlerovkse koalicije u Drugom svetskom ratu. (Kraj)

SPR:NEMACCKA-TADICH-DJINDJICH

U BERLINU PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA O DJINĐIĆU

14.4.2005 8:51, BERLIN (Tanjug) - Monografija ''Zoran Djinđić za demokratsku Srbiju u Evropi'' predstavljena je u sredu uveče u nemačkom Društvu za spoljnu politiku u Berlinu, u prisustvu predsednika Srbije Borisa Tadića, Djinđićeve udovice Ružice, poslanika Bundestaga i uglednih ličnosti nemačkog kulturnog i javnog života.

Promociju su organizovali Društvo za spoljnu politiku, Ambasada Srbije i Crne Gore i Institut iz Jene, a autori knjige su odlazeći ambasador SCG u Nemačkoj Milovan Božinović i nemački publicista Gabrijela Šubert. (Kraj)

Одговори путем е-поште