Pismo grupe intelektualaca iz dijaspore povodom planskog nametanja kolektivne odgovornosti

Protiv fašističkih laži

Poštovane dame i gospodo narodni poslanici, poštovani gospodine predsedniče Republike Srbije, poštovani gospodine predsedniče Vlade i svi članovi Vlade Srbije, jasno je da ste prihvatili najviše državne dužnosti u okupiranoj državi, porobljenoj vlasti i potlačenom narodu, što su posledice sramne izdajničke predaje u Kumanovu 1999. godine. Obaveštavamo vas i dobronamerno upozoravamo da ste obavezni da poštujete istinu iskazanu sledećim činjenicama.

Srbi nisu započeli rat nigde u SFRJ. Srbi su bili primorani da se brane u SFRJ da ne bi svuda doživeli sudbinu koju su proživeli u hitlerovskim nacističkim državama NDH i na porobljenom Kosovu i Metohiji u okviru velike Albanije. Srbi su više od decenije podvrgnuti nečuvenoj medijskoj propagandi fašističkog i nacističkog karaktera.

Srbe optužuju neprekidno da bi ih sprečili da iznesu svetu dokaze o stvarnim zločincima koji su započeli rat u SFRJ, koji su stvorili i činili zločine protiv mira, ljudske slobode, čovekovog prava na život, protiv čovečnosti i čovečanstva. Srbi su osvedočeni antifašistički i antinacistički, miroljubiv narod. Srbi i srpske vojne i paravojne jedinice nisu nigde i nikada izvršili genocid nad bilo kime. Ako iz bilo kog razloga niste u stanju da odolite pritisku lažne propagande i mogućih ucena, onda se odmah povucite. Nemojte da budete vlastoljubivi kao vaši prethodnici, ili čak i više.

Ukoliko pak iz bilo kog razloga prihvatite da se povinujete pritisku, ucenama, pretnjama i da se izvinjavate, ili čak da potpišete da su Srbi izvršili genocid nad bilo kim i bilo gde, uključujući lažni masakr nad osam hiljada nenaoružanih bosanskih Muslimana u Srebrenici, koji se nije dogodio, i štaviše, da je srpski narod genocidan narod, onda vas obaveštavamo da mi to ne priznajemo i da bi takvo vaše izvinjenje i takav vaš potpis bili ništavni. Zar bi iko mogao da spasava onoga ko ne samo da predaje sopstveni narod i Otadžbinu na potpunu nemilost porobljivaču, već uz to potpisuje lažne, i to najteže lažne ljudske osude, protiv sopstvenog naroda i države?

Ako vam je potrebna podrška da biste odbili pritiske, ucene, pretnje, onda odmah pozovite sve Srbe, srpske prijatelje i sve ostale antifašiste i antinaciste da 11. jula 2005. god. širom sveta izađu na mirni protest protiv fašističkih i nacističkih laži, propagande, demonizacije i zločina prema antifašističkom, antinacističkom, miroljubivom i slobodarskom srpskom narodu.

Ovaj dokument je istovremeno apel svim antifašističkim, antinacističkim, miroljubivim istinoljubivim organizacijama i pojedincima, bez obzira na funkcije, položaje i politička opredeljenja, da izađu na taj protest, ili da sami organizuju takve proteste 11. jula 2005. godine.
U ime više od 40 potpisnika,

Dr Ljubomir T. Grujić, profesor univerziteta Belfor, rancuska, Beogradhttp://www.glas-javnosti.co.yu/


YAHOO! GROUPS LINKS
Одговори путем е-поште