From: sava vidanovic [mailto:[EMAIL PROTECTED]

SRBI SAMI OZALILI SVOJE
 
Dok  je11. jula na komemoraciji  u Srebrenici ceo svet prolivao suze za  ispolitiziranjim  masakrom Muslimana od 92-95. godine , juce su Srbi  sami oplakivali svoje na komemoraciji u Bratuncu. Daleko od ociju  kamere i sveta,majke srpkinje i Srbi oplakivali su svoje  najmilije,poginule od zverske ruke  komandanta Orica i njegovih vojnika. 3 286  do sada identifikovanih i sahranjenih svojih najmilijih na  prostorima  Srebrenice ,u Bratuncu , proliveno je mnogo suza, sakrivene od ociju  sveta. Komemoracija  muslimanskih zrtva, pracena mnogim zapadnim  politicarima  i kamerama svetskih medija,osudjena je kao genocid  Srba, genocidne tvorevine Republike Srpske ,koja kao takva  mora biti ugasena, kako je u svom obracanju istakao  visoki politicar federacije BiH  Tihic. Redjali su se mnogi govornici osudjujuci Srbe za genocid a da  ni jednog trenutka nisu spomenute srpske zrtve. Prema dosada utvrdjenim spiskovima samo na podrucju  Srebrenice 128 sela je popaljeno, zitelji pobijeni. Ppocinjeni su strasni zlocini  nad Srbima.Ni reci o tim zrtvama i 38 000 Srba na komemoraciji u Srebrenici ,koji se vode kao nestali. Prema podatcima centra u Banja luci za utvrdjivanje nestalih do sada je prijavljeno 38 000 nestalih osoba o kojima se  nista ne zna. Predstoji  tek  utvrdjivanje. Na osnovu prijava rodbine  predstoji  posao utvrdjivanja kako su  lica nestala, kada su nestala, gde su nestala. Sve dok se ne utvrde ti podatci ne moze se sa sigurnoscu tvrditi da su  lica poginula.Utvrdjeno je i sahranjeno 3286  srpskih leseva.
 
Kod  Muslimana postupak  utvrdjivanja  nestalih je gotova prica da su svi nestali zrtve Srba. Da je nad Muslimanima izvrsen genocid. Otuda  se izmisljaju cifre od 8000 poginulih Muslimana samo u Srebrenici. Taj podatak je  prezentiran javnosti i kao takav prihvacen i  Srebrenica osudjena kao najveci zlocin posle Drugog svetskog rata, da bi se  opravdao zlocin NATO  za bombardovanje Jugoslavije , razaranje njene infra strukture i  nekoliko  hiljada nevinih zrtava. Da su Srbi genocidan narod i  jedini krivci za sva zla  u bivsoj Jugoslaviji.
 
Prema svim nalazima  patologa , poznatih svetskih strucnjaka, medju kojima je i nas vrhunski strucnjak  pukovnik Stankovic, do sada je otkriveno i identifikovano samo 1886 leseva u Srebrenici, za koje se smatra da su poginuli u medjusobnim borbama 95. godine cija nacionalna  pripadnost nije utvrdjena. Sto znaci da se u masovnim grobnicama medju  identifikovanim lesevima nalaze i Srbi. Sve ostale price po Stankovicu su proizvoljnosti i nagadjanja.  Poznato je ,kako navodi Stankovic da se  podkradaju greske i da se medju mrtvima cija su imena ispisana cak i na  kolektivnim spomenicima pojavljuju kao zivi. DN test   se primenjuje u  identifikaciji leseva kao najpouzdaniji i kod svih drugih metoda prepoznavanja su moguce greske. Od strane   Americkih autoriteta  dilo je obustavljeno dalje istrazivanje leseva, jer bi  prica od 8000 nestalih u Srebrenici bila dokazana laz. To svakako  ni Muslimani nisu  zeleli. Svi navodni dokazi o  8000 zrtava na osnovu spiskova  Muslimana i navodno utvrdjenih  spijunskim satelitskim nalazima i fabrikacijama Olbrajtke padaju u vodu. Do sada ti snimci nisu nigde pokazani cak i na trazenje Tribunala u Hagu. Sredrenica je politicki motivisana za  osudu Srba kao genocidan narod. Muslimani su cak osporili i  komisije koje su  trebale da  ustanove broj onih  koji su napustili Srebrenicu za vreme operacije stigli do Sarajeva , Tuzle , ili dospeli do inostranstva. Mnogi  vojnici koji su  se probili iz  obruca potkovica i pridruzili jedinicama u Tuzli ili Bratuncu vode se kao nestali. Tome treba dodati i to da po izvestajima cak i zapadnih izvora  mnogi lesevi sirom BiH su  transportovani u Srebrenicu i  prijavljivani kao zrtve Srebrenice. Cak i vojnici koji su se izvukli iz obruca i prikljuceni  jedinici muslimanske vojske vode se kao nestali. Mnoge podvale su providne. Medjutim zapadni politicari sve te cinjenice odbacuju kao neosnovane i deklarisu ih kao zrtve Muslimana.Prikazivanje srpskih zrtava dovodile bi u pitanje istinitost tvrdnje o muslimanskim zrtvama.
 
KO SU POKLONICI ZRTVAMA U SREBRENICI
 Pored politicara BiH, vidjeni su  i ambasador  SAD i Holbruk , kao i mnogi  evropski mocnici. U prvi plan vidjen je i Mesic, koji se poklonio zrtvama. Da li  je dobio inspiracije da  nastavi sa pokljonjenjem srpskim zrtvama u Jasenovcu,hercegovackim jamama, zlocinima u Bljesku i Olu, pitanje je koje  trazi odgovor? Ne grize li ga savest zbog toga sto osudjuje druge a svoje grehe  i grehe nacije precutkuje . Otac Dejtonskog  sporazuma nije propustio da  se nadoveze na reci Tihica da genocidnu tvorevinu Repupliku Srpsku treba ukinuti, dodavsi da Republika Srpska treba da  bude  u junitarnoj Bosni samo Srpska. Peterson i Esdauen su jos jednom potvrdili da  republika Srpska treba da se utopi u GiH i kao takva ispuni uslov za ulazak u Evropu nakon hapsenja  glavnih krivaca za  genocid  u Stebrenici Mladica i Karadzica.
 Posebno pitanje je sta je  trazio  predsednik  Srbije Tadic. Kome se on i u cije ime poklonio? Ko ga je ovlastio i u cije ime je trazio oprostaj?Zasto se nije pojavio na komemoraciji srpskim zrtvama u Bratuncu? Nije li to ponizenje srpskih zrtava, jednom recju negiranje istih. Zar ga ne pogadju srpske zrtve, ne potresaju kuknjave i plac  srpskih majki, koje su svojim suzama,  umesto  sinova umivale i grlile njihove spomenike.Zar je Srbija i srpski narod doziveo da ga predstavlja jedan takav izrod?. Zar  mu treba i dalje ukazivati  poverenje i  dalje ga birati kao srpsku izdaicu.Ako je Tadic zaboravio svoju duznost i obaveze date srpskom narodu, srpski narod  to nesme zaboraviti.
Jedini  srpski politicar Tomislav Nikolic se u Bratuncu poklonio  palim zrtvama i  podelio bol sa  srpskim majkama. Daleko od svetske javnosti i kamera koje su pratile  komemoraciju zrtava u Srebrenici, svet nije imao priliku da vidi i srpske zrtve. To se kosi sa politikom  osue Srba  da se sazna prava istina i  pokazu stradanja Srba i zverstva Muslimana. Svet nezna da  su  pokolji na prostorima Srebrenice, masakri civila i  spaljenih 128 sela uzrok pohoda srpske vojske  i pada Srebrenice. Bratunac, Potocari,Trnovo, Kadrinja, Vlasenica, Kravice, Skelane su samo neka od sela koja su popaljena i ciji stanovnici su  zatekli smrt  muslimanskih hordi komandanta Orica.   Srbi ne traze ravnotezu zlocina, vec pravdu i osudu svih zlocina.
Vidanovic

Одговори путем е-поште