Srbija i Crna Gora

UPR:SKUPSSTINA-SEDNICA-PENZIJE

SUTRA RASPRAVA O PENZIJAMA I KRIVIČNIM ZAKONIMA

18.9.2005 16:02 BEOGRAD (Tanjug) - Skupština Srbije sutra će nastaviti objedinjeni načelni pretres o zakonima iz oblasti penzijskog osiguranja, a u nastavku sednice trebalo bi da počne razmatranje seta krivičnih zakona.

Izmenama zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, predviđa se redovna isplata penzija u tekućem za prethodi mesec počevši od nove godine, postepeni prelazak na usklađivanje penzija sa troškovima života jedanput ili dva puta godišnj i postupno pomeranje starosne granice za odlazak u penziju za dve godine.

UPR:CGORA-SKUPSSTINA-SEDNICA

SUTRA VANREDNA SEDNICA CRNOGORSKE SKUPŠTINE

18.9.2005 16:01 PODGORICA (Tanjug) - Crnogorski parlament sutra bi trebalo da održi vanrednu sednicu na zahtev opozicije.

Skupština bi na zahtev opozicije trebalo da se izjasni o tome da li crnogorski predsednik Filip Vujanović prekšio ustavna ovlašćenja pregovarajući sa hrvatskim kolegom Stjepanom Mesićem o isplati odštete za stočnu farmu u Grudama, koju je uništila tadašnja jugoslovenska vojska 1991. godine.

UPR:SCG-LJAJICH-INTERVJU

LJAJIĆ: NANETA NEPROCENJIVA ŠTETA DRŽAVNOJ ZAJEDNICI

18.9.2005 0:41 BEOGRAD (Tanjug) - Ministar za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore Rasim Ljajić ocenio je da je sve ono što se poslednjih dana događa oko Saveta ministra nanelo neprocenjivu štetu državnoj zajednici.

''Mislim da je cela priča oko nabavke vojne opreme mogla da se završi u institucijama, a da se javnost obavesti posle'', rekao je Ljajić u intervjuu ''Večernjim novostima'' od nedelje.

UPR:ODBRANA-UGOVORI-DAVINICH

PREDLOG SAVETU MINISTARA DA SE ODLUKA O KUPOVINI VOJNE OPREME NE PRIMENJUJE

17.9.2005 19:18 BEOGRAD (Tanjug) - Ministarstvo odbrane, pošto mu je to u interesu, uputilo je juče predlog Savetu ministara SCG da se odluka doneta 22. avgusta o zaključenju ugovora o kupovini vojne opreme ne primenjuje, dok nadležni nezavisni eksperti ne daju svoj sud o celokupnom postupku ugovaranja, saopštio je danas ministar odbrane Prvoslav Davinić.

Davinić je naveo da je tom odlukom Saveta ministara odobreno Ministarstvu odbrane da izvrši nabavku za opremanje vojske ''iz sredstava ostvarenih raspolaganjem pokretnom i nepokretnom imovinom, prodajom viškova naoružanja i vojne opreme, donacijama i slično''.

UPR:VBANJA-MANJINE-LJAJICH

SKUP O LOKALNOJ ZAJEDNICI I MULTIETNIČKOJ SARADNJI

17.9.2005 18:22 VRNJAČKA BANJA (Tanjug) - Ministar za ljudska i manjinska prava SCG Rasim Ljajić izjavio je danas da u našoj državi žive pripadnici 29 različitih nacionalnih i etničkih zajednica, a ako se osvrnemo na raspad bivše Jugoslavije, vidi se da su sve države koje su nastale na tom području postale etnički daleko homogenije, nego pre raspada.

To je posledica ratova, etničke mržnje i nemogućnosti da se pronađe modus zajedničkog življenja, rekao je Ljajić na otvaranju dvodnevne radionice o ulozi lokalne zajednice i manjinskog vodstva u razvoju multietničke saradnje.

UPR:CGORA-SCG-VUJANOVICH

VUJANOVIĆ: BEOGRAD I PODGORICA USKORO O DINKIĆU I DRUGIM PROBLEMIMA

17.9.2005 17:29 ŽABLJAK (Tanjug) - Crnogorski predsednik Filip Vujanović najavio je danas da će vlasti Beograda i Podgorice uskoro razgovarati o optužbama srpskog ministra finansija da je predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović zlupotrebio položaj potpisavši ugovor o nabavci vojne opreme.

''Taj, kao i drugi problemi u odnosima Srbije i Crne Gore koje treba prevazići i otkloniti, biće na dnevnom redu predstavnika vlasti Beograda i Podgorice'', najavio je Vujanović.
http://www.tanjug.co.yu/

Одговори путем е-поште