Beta - pregled vesti za
Četvrtak, 17. novembar 2005. u 14 časova

Srbija i Crna Gora

BEOGRAD - Skupština Srbije počela je načelnu raspravu o Predlogu zakona o zdravstvenom osiguranju, čije usvajanje je još jedan od uslova koji Međunarodni monetarni fond (MMF) postavlja pred srpsku vladu radi uspešnog okončanja trogodišnjeg finansijskog aranžmana.

NOVI SAD - Član Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Zoran Lončar izjavio je da nema informacije da bilo ko iz Vlade Srbije pregovara ili se dogovara kako će i kada Hagu biti izručen optuženik Ratko Mladić.

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus izjavio je u četvrtak da nije dobio informaciju vlade Republike Srpske u vezi sa navodnim lokacijama gde se skrivaju haški optuženici Ratko Mladić i Radovan Karadžić.

PRIŠTINA - Predsednik Skupštine Kosova Nedžat Daci pomerio je početak plenarne sednice parlamenta za 14 sati, do kada bi četvoročlana radna grupa trebalo da izvrši korekcije predloga rezolucije o nezavisnom i suverenom Kosovu.

ŠTRPCE - Dve osobe povređene su u četvrtak pre podne u eksploziji koja se dogodila na pijaci u Štrpcu, sredini na jugu Kosova.
Region i Svet

STRAZBUR - Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore (SCG) Vuk Drašković zauzeo se u četvrtak u Strazburu na sednici Komiteta ministara Saveta Evrope (SE) za zaštitu manjinskih prava na Kosovu i očuvanje međunarodnih granica Srbije i Crne Gore.

LJUBLJANA - Slovenački ministar inostranih poslova Dimitrij Rupel rekao je u četvrtak šefu diplomatije SCG Vuku Draškoviću da je svestan da će konačno rešenje Kosova biti rezultat kompromisa i bilateralnih pregovora Beograda i Prištine koji neće biti ni laki ni brzo završeni.

HAG - Sudija Fausto Pokar (Pocar) iz Italije izabran je u četvrtak za novog predsednika Haškog tribunala umesto Teodora Merona (Theodor) koji je tu dužnost obavljao u protekle četiri .

ATINA - Ministri inostranih poslova Grčke, Rumunije i Hrvatske posetiće početkom decembra Prištinu i Beograd da bi ukazali na zainteresovanost zemalja regiona za budući status Kosova, saopštilo je danas Ministarstvo inostranih poslova Grčke.
 

Одговори путем е-поште