Beta - pregled vesti za
Utorak, 10. januar 2006. godine u 18 časova

Srbija i Crna Gora

BEOGRAD - Advokat Pokreta snaga Srbije Slobodan Šoškić izjavio je u utorak da je i Telekom Srbije 2004.  zaključio ugovor za kosovskom firmom u vlasništvu Arbera Arifija, "sličan ugovoru Mobtela i Mobikosa".

BEOGRAD - Blagoje Dimitrijević iz Beograda je većinski vlasnik BK televizije, jer u julu prošle  kupio 17,81 odsto vlasničkog udela od Evropa osiguranja u likvidaciji i time svoj vlasnicki udeo povećao na 58,46 odsto, potvrđeno je u utorak Beti u Republičkoj radiodifuznoj agenciji.

BEOGRAD - Lider Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić trenutno je na Kosovu, a u sredu će prisustvovati glavnoj sednici Odbora PSS-a u Kosovskoj Mitrovici, izjavio je u utorak portparol te stranke Dejan Mileković.

KOSOVSKA MITROVICA - Platforma o decentralizaciji pregovaračkog tima Srbije i SCG za Kosovo, čiji je deo objavljen, nije dovoljna da zaštiti srpske nacionalne interese na Kosovu, ocenili su čelnici Srpskog nacionalnog veća.

KOSOVSKA MITROVICA - Šef UNMIK-a Soren Jesen-Petersen obišao je u utorak romski kamp Česmin lug u severnom delu Kosovske Mitrovice u kome su smešteni Romi raseljeni iz juznog dela grada i ponudio im da se presele u vojni kamp.

BEOGRAD - Koordinacioni centar za Kosovo pozdravlja i u potpunosti podržava inicijativu generalnog sekretara Saveta Evrope Terija Dejvisa, da Komitet SE za sprečavanje torture zahteva neograničen pristup svim zatvorima Kfora u pokrajini.

PODGORICA - Crnogorska Uprava policije demantovala je navode da je ubistvo visokog funkcionera policije Slavoljuba Šćekića pred raspletom, a ime ubice odavno poznato crnogorskim istražnim organima.
Region i Svet

BANJALUKA - Savez nezavisnih socijaldemokrata, Demokratski narodni savez i Socijalistička partija Republike Srpske u sredu će u parlamentu Republike Srpske pokrenuti inicijativu za glasanje o poverenju aktulenoj Vladi premijera Pere Bukejlovića.

ŠIBENIK - Istražni sudija Županijskog suda u Šibeniku Dalibor Dukić izdao je u utorak nalog policiji za raspisivanje međunarodne poternice za Draganom Vasiljkovićem, poznatijim po nadimku Kapetan Dragan.

JERUSALIM - Život izraelskog premijera Arijela Šarona nije u neposrednoj opasnosti, iako mu je stanje ozbiljno, izjavio je u utorak posle podne načelnik anesteziologije jerusalimske bolnice Joram Vajs.

KIJEV - Ukrajinski parlament u utorak je izglasao nepoverenje vladi, protiveći se ugovoru o gasu koji je prošle nedelje sklopljen sa Rusijom, javljaju svetske agencije.
 

Одговори путем е-поште