Vučelić: Markovićeva stiže sutra, neće joj uzeti pasoš

BEOGRAD, 16. marta 2006. (Beta) - Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Milorad Vučelić izjavio je danas da će Mirjana Marković sutra doći u Beograd i izrazio očekivanje da će i ostali članovi porodice prisustvovati sahrani Slobodana Miloševića u subotu.

Vučelić je novinarima okupljenim ispred Muzeja revolucije na Dedinju kazao da sumnja da će sahrani moći da prisustvuje brat bivšeg predsednika SRJ i Srbije Borislav Milošević, koji je operisan u Rusiji.

Vučelić je ustvrdio da nije tačno da će Mirjani Marković biti oduzet pasoš po dolasku na aerodrom, navodeći da je "dovoljno jemstvo koje je položeno".

Markovićeva bi 23. marta trebalo da se pojavi na suđenju za zloupotrebe pri dodeli stanova.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić izjavio je juče da je Okružni sud u Beogradu dostavio stanici granične policije u Beogradu detaljno uputstvo u kome se navodi da je potrebno izdati nalog da Mirjana Marković preda pasoš nadležnom sudu kada bude u Srbiji.

Ispred Muzeja revolucije na Dedinju, gde u podne treba da bude izloženo telo Slobodana Miloševića, u 11 sati se okupilo oko 200 građana.

Ispred muzeja je desetak reportažnih kola i veliki broj novinara

Одговори путем е-поште