NAJBROJNIJE EKIPE IZ BRITANIJE I SAD
Izvor: Danas, 17.03.2006; Strana: 20

U Beogradu akreditovana 83 predstavnika stranih medija

Beograd - Nakon smrti i dopremanja tela Slobodana Miloševića iz Haga u Beograd, veliki broj predstavnika stranih medija zatražio je akreditaciju u Direkciji za informisanje Skupštine SCG, a kako nam je saopšteno posle jučerašnjeg apela Direkcije, "kompletiran" je spisak od 83 predstavnika akreditovanih od 10. do 16. marta.
Najbrojniju ekipu ima britanska medijska kuća BBC, koja je akreditovala 29 članova. APTN iz SAD prijavio je ekipu od 10 članova, dok ostale medijske kuće po broju akreditovanih daleko "zaostaju". Nesumnjivo veliko interesovanje pokazali su mediji iz regiona, posebno iz Hrvatske. Jutarnji list prijavio je tri člana, Slobodna Dalmacija dva, TV Nova dva, a Novi list jednog saradnika. Grčka TV Antena akreditovala je tri člana ekipe, a Grčki radio jednog. Iz bugarskih listova 24 časa i Trud u Beograd su doputovala tri novinara, koliko i iz slovenačke Mladine, koja je i jedini "predstavnik" medija iz nekadašnje jugoslovenske republike.
Među akreditovanim predstavnicima medija još su i pripadnici sedme sile iz Finske, Rusije, Francuske, Češke, Mađarske i Nemačke. U Direkciji nam je rečeno da medijske ekipe i dalje, neprestano dolaze.
Kako nezvanično saznajemo, 17 stranih delegacija najavilo je za naredna dva dana svoj dolazak u Beograd kako bi posetili Muzej istorije Jugoslavije.

Одговори путем е-поште