Beta - pregled vesti za
Sreda, 22. mart 2006. u 14 časovaBRISEL - Visoki predstavnik Evropske unije Havijer Solana u sredu je u Briselu premijeru Kosova Agimu Čekuu stavio do znanja da bez sprovođenja standarda neće moći da počne i ni sam proces rešavanja statusa Kosova i od njega zatrazio da "radi, a ne samo da priča o sprovođenju standarda".

PRIŠTINA - Predsednik Skupštine Kosova Kolj Beriša zatražio je u sredu u Prištini od predsedavajućeg socijaldemokratske frakcije u Bundestagu, Valtera Kolbova da Nemačka, kao i u slučaju Hrvatske s početka 1990-ih, prva prizna nezavisnost Kosova.

VAŠINGTON - Savetnik Komisije za evropsku bezbednost i saradnju u Predstavnickom domu americkog Kongresa Robert Hend izjavio je da će se, u slučaju da SCG veoma brzo ne ostvari potpunu saradnju sa Haškim tribunalom, pogoršati njena evroatlantska budućnost i izgledi da nastavi da prima ekonomsku pomoć od SAD.

HAG - Okružno tužilaštvo u Hagu dostaviće iduće nedelje Haškom tribunalu dodatne rezultate istrage patologa o smrti bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, najavila je u sredu predstavnica Tribunala Aleksandra Milenov.

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je u sredu da je "zamagljivanje očiju", stav funkcionera Socijalističke partije Srbije Zorana Anđelkovića da sa obaranjem Vlade Srbije treba sačekati do posle crnogorskog referenduma 21. maja

PRIŠTINA - Švajcarski biznismen poreklom sa Kosova, Bedžet Pacoli, izjavio je za prištinski dnevnik "Zeri" da Moskva neće biti prepreka za nezavisnost Kosova.

BEOGRAD - Kulturolog Ratko Božović ocenio je da posle vladavine Slobodana Miloševića nije urađeno gotovo ništa na demistifikaciji iluzija i na osvetljavanju zabluda.

BOGDANJE - Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica obećao je u sredu u selu Bogdanje, kod Trstenika, da će vlada pomoći svima koji su pretrepeli štetu zbog klizišta.

ZAGREB - Okružni sud u Sidneju nije doneo konačnu odluku o izručenju Dragana Vasiljkovića, poznatiji kao kapetan Dragan, navode u sredu neki hrvatski mediji, dodajući da Vasiljković još ima pravo žalbe.

POŽAREVAC - Pred požarevačkim Opštinskim sudom u sredu nije održan pretres u sporu koji se vodi po združenoj tužbi članova pokreta Otpor i saradnika Marka Miloševića, sina bivšeg predsednika SRJ.

BEOGRAD - Zemljotres jačine 4,5 jedinica Rihterove skale registrovan je u sredu u 12.26 sati u regionu Mionice, rečeno je agenciji Beta u Republičkom seizmološkom zavodu Srbije.

BRISEL - Zemlje Evropske unije u sredu su usvojile prvu zajedničku crnu listu gotovo 100 aviokompanija koje su procenjene kao rizične, a avionima skoro svih tih avioprevoznika biće zabranjeno letenje u EU, javljaju agencije.
 

Одговори путем е-поште