Srbija i Crna Gora

UPR:SUBOTICA-LAKICHEVICH

U SUBOTICI SAHRANJENA SLAVICA LAKIĆEVIĆ, NOVINAR TANJUGA

6.5.2006 19:07 SUBOTICA (Tanjug) - Novinar Tanjuga Slavica Lakićević koja je preminula juče u 54. godini sahranjena je danas u Subotici.

Lakićevićeva je rođena 1952. godine u Kolašinu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.


UPR:BOGDANOVICH-PEKING-POSETA

DELEGACIJA BEOGRADA U PEKINGU

6.5.2006 16:58 BEOGRAD (Tanjug) - Delegacija Beograda, koju predvodi gradonacelnik Nenad Bogdanović od 7. do 13. maja boraviće u Pekingu na poziv gradonačelnika tog kineskog grada, najavljeno je danas iz službe informisanja grada Beograda.

Delegacija Beograda razgovaraće sa gradonačelnikom Pekinga Vangom Kišanom i sekretarom centralnog komiteta Komunističke partije Kine Pekinga Li Kijem, kao i sa predstavnicima Ministarstva obrazovanja i generalne administracije za sport Kine.


UPR:CGORA-REFERENDUM-PREMIJER

DJUKANOVIĆ:DO KRAJA GODINE CRNA GORA U 'PARTNERSTVU ZA MIR'

6.5.2006 16:57 PODGORICA (Tanjug) - Crnogorski premijer Milo Djukanović izrazio je danas uverenje da će Crna Gora do kraja godine potpisati sporazum o Stabilizaciji i pridruživanju EU i postati član programa NATO ''Partnerstvo za mir''.

Djukanović je grupi novinara iz evropskih država i SAD rekao da je osnovni motiv i inspiracija za obnovu pune crnogorske državnosti nastojanje da se preuzme puna odgovornost za sopstvenu budućnost i naglasio da očekuje da će referendumski rezultat to omogućiti.


UPR:CGORA-REFERENDUM-VLAHOVICH

VLAHOVIĆ: POSLE NEZAVISNOSTI, BRZO MEĐUNARODNO PRIZNANJE

6.5.2006 16:57 PODGORICA (Tanjug) - Crnogorski ministar inostranih poslova Miodrag Vlahović izjavio je danas da će Crna Gora, posle sticanja nezavisnosti, veoma brzo dobiti međunarodno priznanje i da ta odluka neće usporiti proces njenog integrisanja u Evropsku uniju.

Vlahović je na konferenciji bloka za nezavisnost rekao novinarima da za takav razvoj situacije posle referenduma ima ''dobre signale'' iz Brisela.


UPR:CGORA-REFERENDUM-MUFTIJA

JUSUFSPAHIĆ: ŽELEO BIH DA SCG OPSTANE

6.5.2006 16:56 PODGORICA (Tanjug) - Beogradski muftija Hamdija Jusufspahić izjavio je danas da voli zajedničku državu Srbija i Crna Gora i da bi želeo da ona opstane.

Govoreći podgoričkom ''Danu'' o crnogorskom referendumu 21. maja, Jusufspahić je istakao da je uvek bio za integracije i da je protivnik dezintegracija.''Volim ljude koji se ujedinjuju. Uvijek sam bio za jedinstvo. Ne smijemo se mrzjeti i svađati'', naglasio je Jusufspahić.


UPR:MLADICH-HAG-LJAJICH

LJAJIĆ:NARUŠEN UGLED ZEMLJE

6.5.2006 16:55 NOVI SAD (Tanjug) - Ministar za ljudska i manjinska prava i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da je narušen kredibilitet zemlje najteža posledica neizručenja Ratka Mladića Hagu.

''Poverenje se lako gubi, a teško ponovo stiče'' i biće potrebno ''još puno vremena i aktivnih konkretnih političkih poteza, pa da to vratimo'', rekao je Ljajić u intervjuu ''Građanskom listu''.
http://www.tanjug.co.yu/

Одговори путем е-поште