Istina o đeneralu Draži Mihailoviću

ČAČAK - Povodom šezdesete godišnjice od streljanja Draže Mihailovića, Srpski sabor Dveri i opštinski odbor Ravnogorskog pokreta organizovali su na Petrovdan tribinu pod nazivom "Istina o đeneralu".

Na tribini su učestvovali dr Srđa Trifković, istoričar i publicista iz Amerike, Miloslav Samardžić, direktor izdavačke kuće "Pogledi" iz Kragujevca, Srđan Srećković, akademski slikar iz Topole, LJilja Bralović, portparol Opštinskog odbora Ravnogorskog pokreta u Čačku i Boško Obradović, glavni urednik časopisa Dveri srpske.

Na tribini je predstavljen i novi broj časopisa Dveri srpske koji je posvećen Draži Mihailoviću. Časopis donosi manje poznate detalje iz njegove biografije do 1941. godine, ratne izveštaje, naredbe i govore, izbor iz najboljih tekstova o njemu iz pera prvorazrednih domaćih autoriteta (Sveti Nikolaj Srpski, Slobodan Jovanović), kao i mišljenja stranaca (američkih, britanskih, francuskih i nemačkih ratnih zvaničnika).

- Obradili smo i teme koje govore o đeneralovoj gerilskoj vojnoj taktici i izdaji saveznika, uz bogat izbor autentičnih fotografija iz istorije Ravnogorskog pokreta. Svih 80 strana posvećeno je pitanju zašto se i dalje krije istina o generalovom grobu i zašto je za nas danas važan Čičin primer, kažu u redakciji Dveri.

- Ovo je naš doprinos ispravljanju istorijske nepravde prema prvom ustaniku u okupiranoj Evropi u Drugom svetskom ratu, ličnosti koja predstavlja ogroman moralni kapital našeg naroda pred svetom, ali i simbol licemernog odnosa tzv. međunarodne zajednice prema "srpskom pitanju", rečeno je na tribini.http://www.glas-javnosti.co.yu/

Одговори путем е-поште