POSLANIčKE SVAđE U SKUPšTINI SRBIJE

Radikali traže ostavku Tadića, socijalisti napadaju DSS

Beograd, 14. jula – Poslanici Skupštine Srbije su tokom današnje sjednice više od sat vremena potrošili na međusobna optuživanja, a sve su počeli predstavnici Srpske radikalne stranke. Prvo je radikal Aleksandar Vučić pozvao predsjednika Srbije Borisa Tadića da podnese ostavku, optužujući Tadića da ne želi nove izbore kako bi što duže ostao na funkciji predsjednika.
 
Zatim je Predrag Mijailović iz Demokratske stranke Srbije optužio Demokratsku stranku da je pred drugi krug izbora za predsjednika opštine Užice, poslala građanima falsifikovane uplatnice za obnovu puteva, i da će protiv DS zbog toga biti podnijete krivične prijave.
(DS koja ne učestvuje u radu parlamenta je u saopštenju negirala da ima veze sa tim uplatnicama i optužila Vladu Srbije da obmanjuje građane).

Onda je Ivica Dačić iz Socijalističke partije Srbije, koja podržava Vladu Srbije rekao da DSS ne zna da vrši izvršnu vlast, sjedi na dvije stolice, jer sarađuje i sa DS-om. On je pozvao DSS da odluči s kim će sarađivati i da objasni sebi zašto na vlasti održava pojedine strukture bivše vlade.
"Ako možete sebi da objasnite zašto sarađujete sa strankom koja je tokom akcije "Sablja" htjela da vam uhapsi predsjednika i optuživala ga za saradnju sa zemunskim klanom, onda u redu", rekao je Dačić.

Dačiću je odgovorio Dragan Šormaz iz DSS-a rekavši da DSS neće da dijeli Srbiju na dvije stolice, jer u državi postoji više političkih stranaka i ima mjesta za sve.
Nakon ove svađe poslanici su počeli sa radom. Oni treba da glasaju o 18 zakonskih predloga.


V. Cvejić

Одговори путем е-поште